Γειά σας παδιά. Είμαι ο Βασίλης και είμαι καλά!!
Έτσι δεν λένε συνήθως στα Meeting απεξάρτησης;
Λοιπόν,όταν αναφέρομαι στο άτομό μου, αναφέρομαι σε έναν μανιώδη καπνιστή, που έχει στο ενεργετικό του 40 χρόνια καπνίσματος, με 50 - 60 τσιγάρα ημερησίως! Εξαρτημένος απόλυτα, το πρώτο πράγμα που έκανα το πρωΐ στην τουαλέτα, τσιγάρο! Ο μικρός χώρος ντουμάνιαζε και βρωμούσε και ο πρωΐνός καυγάς με την γυναίκα μου προγραμματισμένος.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Τα έβαζα συχνά με την μάνα μου που παραπονιόταν κάθε φορά που άναβα τσιγάρο στο σπίτι, πως η καπνίλα της φέρνει πονοκέφαλο και της έλεγα πως χρειάζεται ψυχολόγο!
Αργότερα γνώρισα την γυναίκα μου, μη καπνήστρια κι αυτή, που στην αρχή δεν έλεγε τίποτα κι ας κάπνιζα μέσα στο σπίτι. Αργότερα σούφρωνε την μύτη και τελικά ήρθε και το απαγορευτικό, πρώτα στο αυτοκίνητο κι αργότερα μέσα στο σπίτι.
Τα πεθερικά μου, χρυσοί άνθρωποι, μανιώδεις αντικαπνιστές, δεν έλεγαν τίποτε οι φουκαράδες, μα μόλις φεύγαμε εμείς ανοίγανε όλα τα παράθυρα του σπιτιού προσπαθώντας να αποβάλουν την βρωμερή τσιγαρίλα.
Με λίγα λόγια, κανείς μα κανείς στο συγγενικό και στο οικείο μου περιβάλλον δεν κάπνιζε, μόνο εγώ! Αισθανόμουν παρείσακτος όταν έπρεπε να βγαίνω στο μπαλκόνι, και είχα καταντήσει να βγαίνω κάθε τέταρτο...
Η γυναίκα μου, οι δυό μου κόρες τα πεθερικά μου, ο κουνιάδος μου και η γυναίκα και τα παιδιά του, η μάνα μου, οι φίλοι μας, μη καπνιστές. Και το χειρότερο απ' όλα, ο γαμπρός μου!
Παιδιά μια συμβουλή: Μην κάνετε ποτέ γαμπρό ...γιατρό!
ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!!!
Μόλις πήγαινα για τσιγάρο, πως γινόταν όταν επέστρεφα η συζήτηση να περιστρέφεται στον καρκίνο του πνεύμονα, δεν μπορώ να καταλάβω!
Πριν 5 χρόνια έκανα μια προσπάθεια να το γυρίσω σε Η/Τ. Πήγα και έσκασα 100 ευρώπουλα και πήρα μιά μ@λ@κία, αυτά τα περίεργα που είχαν κυκλοφορήσει στις αρχές και έμοιαζαν σαν τσιγάρα και όταν ρουφούσες άναβε ένα λαμπάκι στην κάφτρα. Το μόνο που μπορώ να πω γι' αυτά είναι πως ήταν αρκετά σικάτα, αλλά από αποτέλεσμα μηδέν!
Τα παράτησα σχετικά γρήγορα και το χειρότερο απ' όλα, σχημάτισα αρνητική εντύπωση για το Η.Τ μην θέλοντας ν' ακούσω γι' αυτό!
Η παρέα μου στο καφέ, ο Άρης και ο Σώτος ατμιστές και οι δύο, προσπάθησαν επανελειμένως να με παρακινήσουν προς το Η/Τ αλλά εγώ εκεί, ανένδοτος.
Κάποια στιγμή ο Άρης ήρθε μ' ένα istick 50W και Nautilo ατμοποιητή και είχε ένα υγρό που μοσχοβολούσε υπέροχα. Μου πρότεινε να το δοκιμάσω και το έκανα, γιατί μ' εντυπωσίασε το άρωμα του.
Αυτό ήταν! 3/11/2015, ιστορική ημέρα, πήγα κατευθείαν στο μαγαζί του Μιχάλη, αγόρασα ένα σετ και πήγα στο σπίτι. Έβαλα το υγρό και άρχισα να ατμίζω. Η γυναίκα μου που έλειπε, όταν ήρθε στο σπίτι έπαθε ηλεκτροπληξία!
Δεν πίστευε πως θα κόψω το τσιγάρο, αφού ούτε το ...διαζύγιο με φόβησε να το κόψω, κι ακόμη και σήμερα δεν έχει πειστεί ακόμα.
Εγώ πάντως το πιστεύω πλέον ακράδαντα, γιατί δυόμιση περίπου μήνες τώρα, δεν έχω βάλει τσιγάρο στο στόμα μου, εκτός από μιά φορά που έκανα μια δοκιμή και αν θέλετε το πιστεύετε...με αηδίασε! Ευτυχώς!
Πάω σε χώρους που ντουμανιάζουν και δεν με πειράζει καθόλου, θέλω να πω πως δεν αποζητώ το τσιγάρο. Βγάζω το μοντάκι μου και...πιπιλίζω! Χε!
Εγώ αισθάνομαι καλά, η γυναίκα και οι κόρες μου είναι ευτυχισμένες, δεν χρειάζετε να στέκομαι στην βεράντα σαν μ@λ@κ@ς μεσ' το κρύο και την βροχή και πάνω απ' όλα, δεν χρειάζεται να ακούω τις διαλέξεις του γαμπρού μου!
Ειμαι ο Βασίλης και είμαι καλά!