Καλησπέρα σε όλους! Θα καταχραστώ το χώρο εδώ μιας και θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ τις πρώτες εντυπώσεις μου μαζί με μια ερώτηση για το επόμενο βήμα.
Φανατική καπνίστρια εδώ και 15 χρόνια, ένα davidoff classic ήταν η προέκταση του χεριού μου από την πρώτη μέρα που δοκίμασα κ.τ, ενώ μαζί με κλειδιά και κινητό ήταν το απαραίτητο τρίπτυχο για να βγω από το σπίτι. Τα τελευταία χρόνια είχα σταθεροποιηθεί σε 1 πακέτο την ημέρα και δεν είχα καμία διάθεση ή σκέψη να το κόψω. 3 πράγματα με ώθησαν να ψάξω εναλλακτικές για να το μειώσω:
1. Έβλεπα τις αντοχές μου να μειώνονται και να μην μπορώ να απολαύσω τα σπορ και τις δραστηριότητες που μου αρέσουν.
2. Με είχε κουράσει αφάνταστα η τσιγαρίλα, στα ρούχα μου, στα μαλλιά μου, στο σώμα μου, στο χώρο μου.
3. Η αίσθηση "σκλαβιάς" όταν το "ξέχασα να πάρω τσιγάρα" μπορούσε να μου χαλάσει την έξοδο, το βράδυ, τον ύπνο, τον καφέ, το ταξίδι μου.
Με αφορμή έναν συνάδελφο που είναι ατμιστής εδώ και κάποιους μήνες, είπα να δοκιμάσω κι εγώ το η.τ. Ως δύσπιστη αρχάρια, -και χωρίς ουσιαστική αποφασιστικότητα να το κόψω- είπα να ξεκινήσω διστακτικά με έναν Epsilon-S 650 της Nobacco, θεωρώντας ότι σε καμιά βδομάδα θα μου έχει περάσει, να μην κλαίω τουλάχιστον τσάμπα τα λεφτά μου.
Το αποτέλεσμα είναι ότι, 12 μέρες μετά, δεν έχω καπνίσει ούτε ένα κ.τ. δεν πήρα ποτέ εκείνο το επόμενο πακέτο και αισθάνομαι ήδη ότι ο κύκλος του καπνίσματος έχει κλείσει για μένα οριστικά. Το η.τ. έχει περάσει όλα τα τεστ που "φύλαγα" για ένα κανονικό: ωραία γεύματα, πρωινούς καφέδες, στρεσαρίσματα στη δουλειά, ποτά και hangovers, με ευκολία που δεν περίμενα ποτέ. Το πιο εντυπωσιακό δε είναι ότι όλα αυτά έχουν γίνει εξαντλώντας δύσκολα το 1.8ml χωρητικότητας που μου δίνει η συσκευή μου και έχοντας ρίξει εδώ και 3 μέρες τη νικοτίνη στα 6mg. Θετικά; Πέρα από αυτά που έψαχνα στην αρχή, έχω δει ήδη βελτίωση στις "αναπνοές", μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου και μια γενικότερη αίσθηση "ελευθερίας" και ηρεμίας.
Δε σας κρύβω ότι το φόρουμ το βρήκα πάνω στην ανησυχία μου ότι δεν μπορεί να είναι όλα τόσο ρόδινα και ότι μάλλον κάνω μεγαλύτερο κακό στον εαυτό μου παρά καλό! Δεν περίμενα ποτέ ότι είστε τόσοι πολλοί, με τόση εμπειρία, τόσο καλή διάθεση και τέτοια αλληλλεγγύη! Έχω πολύ δρόμο να διανύσω ακόμα σε εμπειρία, γνώσεις και γεύσεις, αλλά όλα αυτά είναι πλέον ευχάριστα και χάρη σε εσάς.
Και η ερώτηση: Αν και με καλύπτει σχετικά η χωρητικότητα της συσκευής που έχω τώρα, βλέπω ότι η μπαταρία αρχίζει ήδη να εξαντλείται γρήγορα και θα ήθελα μεγαλύτερη αντίσταση στην εισπνοή και πιο καθαρή γεύση. Επειδή θέλω να κρατήσω τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται, χωρίς να ασχολούμαι με κατασκευές/τροποποιήσεις κλπ, κοιτάζω προς τους MAS 20-30. Είναι ΟΚ αν τα βασικά που θέλω είναι αυτονομία και να μπορώ να ρυθμίσω την αντίσταση ή να κοιτάξω κάτι πιο απλό/διαφορετικό;
Καλώς σας βρήκα!
Ειρήνη