Εγω εχω χροοοοονια να μπω στο μετρο - αντιπαθω τα μεσα μαζικης μεταφορας - αλλα ετυχε προσφατα να χρειαστει να παρω προαστιακο . Μεσα στο βαγονι ελαχιστα ατομα αλλα ειχα παρατηρησει εναν παππου απεναντι να με κοιταει με μισο ματι. Εγω στο ενα χερι τον καφε στο αλλο το η.τ μου! Εννοειται οτι ατμιζα ανεμελη!!!

Καποια στιγμη ο παππους αποφασισε να μιλησει:
-Δεσποινης απαγορευεται το καπνισμα!
-Ναι το ξερω, του λεω και συνεχιζω ακαθεκτη να ατμιζω γυρνοντας προς το παραθυρο.
-Και γιατι καπνιζετε τοτε; Ειναι ολα κλειστα εδω μεσα.
-Μα δεν καπνιζω, ατμιζω του λεω και ξαναγυρναω στο παραθυρο.
Ο παππους γουρλωνει τα ματια, κομπιαζει καποια δευτερολεπτα και κατακοκκινος απο τα νευρα του μου λεει
-Δεν ξερω τι κανετε αλλα καπνιζετε!
-Αυτο που κραταω ειναι η.τ , δεν βγαινει καπνος αλλα ατμος , δεν απαγορευεται η δημοσια χρηση του, λυπαμαι!
-Εγω ξερω οτι ειναι ολα κλειστα εδω μεσα! Σας ειπα κατι, απο κει και περα καντε οτι νομιζετε!
Εννοειται σαν αντιδραστικο πλασμα που ειμαι συνεχιζα κανονικα να ατμιζω και μαλιστα εκανα και κυκλακια στην εκπνοη!
Ο παππουλης δε ηθελε να σηκωθει να με πλακωσει στις σφαλιαρες! Οι υπολοιποι μας κοιταζαν και αρχισαν τα ψου,ψου,ψου!

Παντως δεν εχω αντιμετωπισει καπου αλλου προβλημα για το δημοσιο ατμισμα.
Σε σουπερ μαρκετ, σε καταστηματα, στο σαλονι του πλοιου, γενικοτερα σε μερη που απαγορευεται το καπνισμα. Ολα μια χαρα!