Πάντως, είναι μια καλή περίπτωση, να θυμηθούμε ότι ο αντικαπνιστικός, απαγορεύει το κάπνισμα (και το άτμισμα με την εναρμόνιση) σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Οι ανοιχτοί σταθμοί ηλεκτρικού, και οι στάσεις λεωφορείων δε εμπίπτουν. Κανονικά, δεν τρως πρόστιμο για κάπνισμα εκεί, με το γράμμα του νόμου.
Το απαγορεύει όμως ο ΟΑΣΑ, ενιαία για ΟΛΟΥΣ τους χώρους. Δικαίωμά του η αλήθεια είναι. Για μένα λάθος, ακόμα και για τους καπνιστές. Αλλά δικαίωμά του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μας την πει κάποιος για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται από την εταιρεία, να μας κάνει υπενθύμιση ο φύλακας για τον ίδιο λόγο ή να μας καλέσει να βγούμε έξω, αλλά όχι γιατί είναι παράνομο. Πραγματικά, έχει διαφορά.
Και φίλη [member=22625]chrika[/member] παρότι εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον χαρακτηρισμό ελληναράς, όπως ο cloak, που αρπάχτηκε για αυτό, για το άτμισμα στα βαγόνια έχεις μεγάλο λάθος. Είναι θέμα ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μπορεί να μη θέλω να μυρίσω βανίλια ή φράουλα σώνει και ντε, και να έρχεται ατμός μέσα στη μούρη μου, πέρα από το ότι είναι παράνομο. (Σε λάθος βάση, αφού βάσει ερευνών δεν είναι παθογόνος ο ατμός, αλλά και πάλι).
Όπως δεν γίνεται να κυκλοφορείς με δύο τόνους πατσουλί, να μυρίζεις μασχαλίλα τριών ημερών, να ακούς μουσική δυνατά, να στηρίζεσαι στο στύλο ενώ ένα σωρό κόσμος δεν έχει που να κρατηθεί και ένα σωρό πράγματα, που δεν είναι παράνομα αλλά αν τα κάνεις, δεν θα είναι "ελληναράς" αυτός που θα σου την πει, αλλά εσύ που θα το κάνεις.