vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

504 επισκέπτες, 5 χρήστες
anetost, Tem, aalex, lagoudakis, antre

Τι επηρεάζει την αποφόρτιση της μπαταρίας σε vv/vw mods ?

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
  • Φύλο: Άντρας
Τα Watt είναι ισχύς, οι kWh ενέργεια

Αποσυνδεδεμένος exispathi

• 1256
  • -Συγνώμη φίλε, να σε ρ... -Ηλεκτρονικό τσιγάρο
Η πιο απλή απάντηση που δεν την είδα πουθενά και στις 3 σελίδες που διάβασα και που αποδεικνύει ότι τα Watt "τρώνε" την μπαταρία και όχι τα Volts ή τα Amber είναι η ΔΕΗ.Μετράει κιλοβατώρες.Από αυτό φαίνεται η κατανάλωση του ρεύματος και για αυτό τις μετράει.Γιαυτό έχουν βγει και οι ενεργειακές λάμπες που συμφέρουν σε κατανάλωση οι οποίες έχουν 15 βατ ονομαστική ισχύ, δλδ. τόσο καίνε, αλλά φέγγουν σαν 75άρες.Δύο τηλεοράσεις με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά ίδιας μάρκας,δεν έχουν την ίδια τιμή.Η διαφορά τους είναι πάντα ότι η μία καίει σαν 60αρα λάμπα στην μία ώρα και η άλλη σαν 25αρα.

Οι κιλοβατώρες όμως είναι 1000 Watt ανά ώρα. Τεράστιο μέγεθος για να γίνει μέτρηση στα ητ και τις ταπεινές 18650, οπότε μετράμε mAh, που είναι ένα χιλιοστό του Amper ανά ώρα. Καθώς τα Amper όπως και τα Watt εμπεριέχουν μία πληροφορία και για την αντίσταση και για τα Volt, και τα δύο είναι επαρκή μέτρά, απλά τα mAh πιο εύκολα για τόσο μικρά μεγέθη από τις κιλοβατώρες.

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
Η kWh μπορεί να είναι και 1W Χ 1000 ώρες
Τα Ah & mAh δεν έχω δει να χρησιμοποιούνται σε κάτι άλλο εκτός από μπαταρίες.

Αποσυνδεδεμένος bykostas

• **
  • 171
με λίγα λόγια αν έχεις μια 1.5 ωμ που την έχεις φτιάξει με triple coil 30 αρι θα καταναλώσει την ίδια ενέργεια με μια αλλη 1.5 ωμ που είναι φτιαγμένη μονή με 16 αρι σύρμα στα ίδια watt.  :laugh1:

• 1256
Όπως το καταλαβαίνω, αν είναι στα ίδια Watt, ναι. Ναι, θα καταναλώσει τα ίδια. Εσύ όμως μπορείς να βάλεις τα ίδια Watt σε διπλή 1,5 Ω με 30 σύρμα, ή θα είναι ψόφιο του θανατά..; Κι αν βάλεις 30 Watt σε 16άρι σύρμα, θα το αντέξει ή θα κοπεί ταυτόχρονα σε 5 μεριές..;

Αποσυνδεδεμένος bykostas

• **
  • 171
βάλε σε μια μπαταρία αντίσταση εμπορίου 3 coil σε εργοστασιακό ατμοποιητή και μετά μονή και άτμιζε στα ίδια watt που είναι και οι δύο φτιαγμ'ενες με 16 αρια το έχω δοκιμάσει σ παλιώτερα που κυκλοφόρισαν 2 και 3 coil 1.5 ωμ  και να δείς πως αυξάνεται η κατανάλωση μπαταρίας σε σχέση με μονές αντιστάσεις στα ίδια watt.

• 1256
Μπορείς να πεις με βεβαιότητα πως ατμίζεις τα ίδια δευτερόλεπτα στην ίδια συχνότητα, όταν το στήσιμό σου είναι τόσο διαφορετικό..; (βάζω τη συχνότητα και την πίεση καθώς μιλάμε για μπαταρίες κι όχι απλά τη ΔΕΗ που σου πετά ει αδιάκοπα κι ακούραστα Volt). Ξαναλέω, η επαφή μου στα ηλεκτρονικά ξεκίνησε με το ητ, και δεν είμαι παρά ένας μικρός και ταπεινός κοινωνιολογίσκος, αλλά πάντα τα θετικά τα έβλεπα ως ξερή λογική (σχεδόν χωρίς πρόκληση!). Οπότε αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, γιατί έχει παραπάνω κατανάλωση ρεύματος (η οποία καλώς ή κακώς, μετριέται σήμερα σε κιλοβατώρες και σε mAh) όταν καταναλώνει τα ίδια Amper η Watt;

Αποσυνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
bykostas η κατανάλωση της μπαταρίας εξαρτάται αποκλειστικά από τα watt που τραβάμε ανά μονάδα χρόνου.
Ίδια κατανάλωση θα έχεις με 3πλη ή μονή αντίσταση αν ατμίζεις στα ίδια watt. Όμως το άτμισμα με την 3πλή θα είναι υποτονικό οπότε θα τραβάς ασυναίσθητα τζούρα για περισσότερα δευτερόλεπτα. Γι αυτό ίσως έχεις την εντύπωση ότι μειώνεται η αυτονομία με την 3πλή.

• 1256
Κι επειδή είμαι τζόρας ρώτησα ένα φίλο ηλεκτονικό, και πράγματι γίνεται να υπάρξει διαφορά σε κατανάλωση, αν μιλάμε για δυναμική αντίσταση η οποία αλλάζει (βλέπε νικέλιο), σε ομικές όμως αντιστάσεις δεν υπάρχει διαφορά..

Αποσυνδεδεμένος microchip

• 1436
  • 11/01/2013 18:30
Δεν υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση.
Η δυναμική αντίσταση (βλέπω νικέλιο και ποντάρω SX ή DNA) προϋποθέτει "δυναμικό" mod.
Όσο αλλάζει η αντίσταση, τόσο αναπροσαρμόζει την τάση το mod για να έχεις την ίδια ισχύ.
Αν έχεις ρυθμίσει τα ίδια βατ στο mod, τον ατμοποιητή σου κάτω να βαράς, την ίδια κατανάλωση θα έχεις.
Με 0,1Ω ή με 2Ω, αν το mod είναι ρυθμισμένο στα ίδια βατ, την ίδια κατανάλωση θα έχεις.
Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες ή λίγο μεγαλύτερες από ελάχιστες διαφορές, οι οποίες έχουν να κάνουν με το efficiency του mod.
Οι διαφορές είναι απρόβλεπτες και δύσκολα ανιχνεύσιμες.
Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν το mod έχει καλύτερο efficiency με 2Ω αντίσταση, απ' ότι με 0,1Ω.

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
Τεράστιο μέγεθος για να γίνει μέτρηση στα ητ και τις ταπεινές 18650, οπότε μετράμε mAh, που είναι ένα χιλιοστό του Amper ανά ώρα. Καθώς τα Amper όπως και τα Watt εμπεριέχουν μία πληροφορία και για την αντίσταση και για τα Volt, και τα δύο είναι επαρκή μέτρά, απλά τα mAh πιο εύκολα για τόσο μικρά μεγέθη από τις κιλοβατώρες.
Επανέρχομαι καθυστερημένα
An ampere-hour or amp-hour (SI symbol A·h or A h; also denoted Ah) is a unit of electric charge, equal to the charge transferred by a steady current of one ampere flowing for one hour, or 3600 coulombs.
The ampere-hour is frequently used in measurements of electrochemical systems such as electroplating and electrical batteries. The commonly seen milliampere-hour (mA·h or mAh) is one-thousandth of an ampere-hour (3.6 coulombs).
An ampere-hour is not a unit of energy
http://en.wikipedia.org/wiki/Ampere-hour

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Θα κάνω μια απόπειρα να εκφράσω την άποψή μου για το θέμα.

Έκανα ένα πείραμα το οποίο κράτησε αρκετές μέρες, για να δω τι ακριβώς παίζει και θα σας μεταφέρω το αποτέλεσμα. Αλλά πρώτα οι παράμετροι.

Χρησιμοποίησα τρεις μπαταρίες Panasonic NCR18650B, τις οποίες έχω κοντά ενάμιση χρόνο και δεν είναι και στα καλύτερά τους. Ο ατμοποιητής είναι ο κλώνος 3.1ES που χρησιμοποιώ συνήθως, στημένος με 0.28mm Kanthal D σε MC των 2.5mm, δεν θυμάμαι ακριβώς τις σπείρες, αλλά η αντίσταση βγήκε 2.2Ω. Τον δούλεψα σταθερά και στα δύο μοντ στα 13W.

Στο SVD, χρειάστηκα 2.5 μπαταρίες σε μια μέρα. Και για να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, φρόντισα οι τρεις μπαταρίες να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς στη σειρά τοποθέτησης (1-2-3, 1-3-2, 2-1-3, 2-3-1, 3-1-2, 3-2-1) και τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν ίδια.

Χρησιμοποίησα τις ίδιες μπαταρίες τώρα, στο GOD180W, το οποίο παίρνει και τις τρεις μαζί, πάλι με όλες τις διατάξεις. Αυτό το μοντ όμως, δουλεύει μόνο με step down, οι μπαταρίες είναι σε σειρά και εκμεταλλεύεται τα αυξημένα Α. Η διαφορά ηταν χαοτική. Με την ίδια χρήση, το σετ των μπαταριών μου έδινε δυόμιση μέρες. Για δυόμιση μέρες με το SVD θα ήθελα 6.25 μπαταρίες, άρα στην ουσία διπλασιάστηκε η αυτονομία μου.

Το συμπέρασμά μου από όλο αυτό, είναι ότι αυτό που επηρρεάζει περισσότερο την αποφόρτιση, είναι το κατά πόσο παιδεύουμε τη μπαταρία μας. Και χρησιμοποίησα αυτή τη μπαταρία, επειδή έχει χαμηλά Α. Το να το δοκίμαζα με INR25R, θα ήταν δώρον άδωρον, καθώς και η αντίστασή μου ήταν μεγάλη οπότε το SVD δεν θα είχε κέρδος, αλλά και ο συνδυασμός των τριών θα είχε άχρηστα έξτρα Α στο γκοντάκι!

Αν κάποιος λοιπόν δουλεύει σε "φυσιολογικά" watt με φυσιολογικές αντιστάσεις και με μοντ δύο μπαταριών σε σειρά, δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα αυτονομίας ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
Με αυτή τη λογική πήρα το 100w plus sigelei, με 2 μπαταρίες σε σειρά για να μην είναι σαν κομοδίνο όπως είπε κάποιος γνωστός μάστορας εκ Θεσσαλονίκης  :laugh1:
Δεν θα το δουλέψω όμως αποκλειστικά σε "φυσιολογικά" W

Αποσυνδεδεμένος havales

• *
  • 45
Θα κάνω μια απόπειρα να εκφράσω την άποψή μου για το θέμα.

Έκανα ένα πείραμα το οποίο κράτησε αρκετές μέρες, για να δω τι ακριβώς παίζει και θα σας μεταφέρω το αποτέλεσμα. Αλλά πρώτα οι παράμετροι.

Χρησιμοποίησα τρεις μπαταρίες Panasonic NCR18650B, τις οποίες έχω κοντά ενάμιση χρόνο και δεν είναι και στα καλύτερά τους. Ο ατμοποιητής είναι ο κλώνος 3.1ES που χρησιμοποιώ συνήθως, στημένος με 0.28mm Kanthal D σε MC των 2.5mm, δεν θυμάμαι ακριβώς τις σπείρες, αλλά η αντίσταση βγήκε 2.2Ω. Τον δούλεψα σταθερά και στα δύο μοντ στα 13W.

Στο SVD, χρειάστηκα 2.5 μπαταρίες σε μια μέρα. Και για να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, φρόντισα οι τρεις μπαταρίες να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς στη σειρά τοποθέτησης (1-2-3, 1-3-2, 2-1-3, 2-3-1, 3-1-2, 3-2-1) και τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν ίδια.

Χρησιμοποίησα τις ίδιες μπαταρίες τώρα, στο GOD180W, το οποίο παίρνει και τις τρεις μαζί, πάλι με όλες τις διατάξεις. Αυτό το μοντ όμως, δουλεύει μόνο με step down, οι μπαταρίες είναι σε σειρά και εκμεταλλεύεται τα αυξημένα Α. Η διαφορά ηταν χαοτική. Με την ίδια χρήση, το σετ των μπαταριών μου έδινε δυόμιση μέρες. Για δυόμιση μέρες με το SVD θα ήθελα 6.25 μπαταρίες, άρα στην ουσία διπλασιάστηκε η αυτονομία μου.

Το συμπέρασμά μου από όλο αυτό, είναι ότι αυτό που επηρρεάζει περισσότερο την αποφόρτιση, είναι το κατά πόσο παιδεύουμε τη μπαταρία μας. Και χρησιμοποίησα αυτή τη μπαταρία, επειδή έχει χαμηλά Α. Το να το δοκίμαζα με INR25R, θα ήταν δώρον άδωρον, καθώς και η αντίστασή μου ήταν μεγάλη οπότε το SVD δεν θα είχε κέρδος, αλλά και ο συνδυασμός των τριών θα είχε άχρηστα έξτρα Α στο γκοντάκι!

Αν κάποιος λοιπόν δουλεύει σε "φυσιολογικά" watt με φυσιολογικές αντιστάσεις και με μοντ δύο μπαταριών σε σειρά, δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα αυτονομίας ποτέ.

Μπερδεύτικα. Εδώ μας δείχνει το ανάποδο ακριβώς : http://tinyurl.com/p6d8dsy

Αποσυνδεδεμένος microchip

• 1436
  • 11/01/2013 18:30
Πολλές παράλληλα συνδεμένες μπαταρίες δίνουν πολλά Αμπέρ.
Πολλές σε σειρά συνδεμένες μπαταρίες δίνουν πολλά Βολτ.
Έχει καλυφθεί εκτενώς και ποικιλοτρόπως σε αυτό και σε άλλα νήματα.

Η ουσία του μηνύματος είναι, ότι με τρεις μπαταρίες είχε εξαπλάσια αυτονομία σε σχέση με μία.
Με ενδιάμεσο συμπέρασμα ότι, είχε διπλάσια αυτονομία όταν χρησιμοποιούσε τρεις μπαταρίες ταυτόχρονα, απ' ότι αν τις χρησιμοποιούσε μία-μία.
Με τελικό συμπέρασμα ότι, αυτό που επηρεάζει περισσότερο την αποφόρτιση, είναι το κατά πόσο παιδεύουμε τη μπαταρία μας.
Η εκμετάλλευση των αυξημένων Α και τα άχρηστα έξτρα Α, δεν περιλαμβάνονται στην ουσία του μηνύματος.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359933 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1004 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114251 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450240 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110732 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374841 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328194 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1073 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6437 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15297 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29358 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99934 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F