Λόγω της διασποράς/κυκλοφορίας των πληροφοριών εδώ μέσα, μπορεί να χαθεί η πραγματική πληροφορία, όπως αυτή που ανάρτησε ο GanaG πιο πριν, αλλά και αυτή που έχουν αναρτήσει και σε άλλα νήματα οι πιο ειδικοί για τα ηλεκτρονικά και τις μπαταρίες των mods. Και, όπως ανέφερε ο modivin, καλό είναι να χρησιμοποιείται εξωτερικός φορτιστής μπαταριών (δια παν ενδεχόμενον, λόγω ανεπαρκούς -ίσως- ελέγχου ποιότητας).
Αλλά, τους νέους ατμιστές, που για να μείνουν μακριά από το τσιγάρο γρήγορα, θα περίμεναν η εισαγωγή τους στο άτμισμα να μην είναι πολυέξοδη και ο πρώτος εξοπλισμός τους να είναι αξιόπιστος, καλό είναι να μην τους "φορτώνουμε" με φόβους, πέραν της ελάχιστης εισαγωγικής προσοχής που θα πρέπει να επιδείξουν στη χρήση του εξοπλισμού τους.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο mod, το pico αντέχει και να φορτίζεις την μπαταρία από την micro usb (με λίγη προσοχή στο βάλε-βγάλε το καλώδιο) και να ατμίζεις ταυτόχρονα, αρκεί να μην κάνεις πιπίλα την ώρα που το φορτίζεις και παραζεσταθεί (το καταλαβαίνεις στο χέρι σου πότε ζορίζεται). Φυσικά, ακόμα και αν δεν ατμίζεις παράλληλα, αν το κλείσεις εντελώς πριν το βάλεις να φορτίσει, τότε φορτίζει η μπαταρία πιο γρήγορα (και πάλι θα ζεσταθεί λίγο). Σε σχέση με τον εξωτερικό φορτιστή μπαταριών (στο 1Α), εγώ δεν έχω δει ουσιαστική διαφορά ταχύτητας φόρτισης ως προς τη φόρτιση πάνω στο κλειστό mod (κι αυτό μέχρι 1Α φορτίζει).
Τα δύο pico με τα οποία ξεκίνησα το άτμισμα, κάπως έτσι λειτούργησαν τους δύο πρώτους ατμιστικούς μήνες μου πριν αγοράσω φορτιστή μπαταριών. Και μου έκαναν την ατμιστική μου ζωή, στην αρχή, εύκολη. Τα έβαζα να φορτίσουν τη νύχτα και η πλακέτα έκοβε τη φόρτιση μόλις γέμιζαν οι μπαταρίες τους, ενώ έμεναν συνδεδεμένα μέχρι το πρωί σε παλιό φορτιστή (1Α) κινητού. Χαζό; Όχι... Φυσικός-Ηλεκτρονικός είμαι (το έψαξα για την πλακέτα και το τσιπάκι φόρτισης του mod).
Δεν μπορώ, όμως, να εγγυηθώ (λόγω πιθανού ανεπαρκούς ποιοτικού ελέγχου) ότι όλα τα pico μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα, έτσι εντατικά για πολλούς μήνες. Πάντως, η εταιρεία φαίνεται να φτιάχνει αξιόπιστα προϊόντα, γενικά.
Για έναν νέο ατμιστή, το pico είναι από τα πιο αξιόπιστα. Το έχουν αναφέρει πολλοί στο φόρουμ.
GanaG, η εικόνα του κατασκευαστή που εσύ ανάρτησες, λέει recommended σε εξωτερικό φορτιστή, για γρηγορότερη φόρτιση της μπαταρίας και όχι για τον όποιο άλλο λόγο (π.χ. καταστροφή), που μπορεί να υπονοηθεί γενικά από τον κάθε άπειρο στη χρήση του.