Όπως προέβλεψα λοιπόν το Black Flag Risen Enriched έφτασε στην πόρτα μου χτες.
LOT Number 008

. Ανοίγοντας το μπουκάλι, έρχεται στην μύτη μια "περίεργη" μίξη καπνού με μια πολύ απαλή κρέμα και κάτι ξινό. Δεν είμαι σίγουρος ότι το περιγράφω καλά και σίγουρα μυρίζει καλύτερα από ό,τι ακούγεται στην περιγραφή μου. Θα αφήσω τον Τρύφωνα να κάνει την άριστη περιγραφή του ως συνήθως και είμαι σίγουρος ότι θα βρει και πολλά άλλα.
Γεμίζω τον Phenomenon μου, στημένο με 0.25 kanthal στα 1.70ohm. Στην εισπνοή είτε από το στόμα, είτε από την μύτη, αντιλαμβάνομαι καφέ σε όλο του το μεγαλείο, όχι πικρό αλλά και ούτε γλυκό, έτσι ακριβώς όπως τον πίνω, μέτριο… Στην εκπνοή από το στόμα, ο καφές υποχωρεί αισθητά και κυριαρχεί το γλυκό καπνικό στοιχείο με νότες από ξηροκάρπια. Στην εκπνοή από την μύτη ένα ελαφρώς σοκολατένιο ξηροκάρπιο αναμεμειγμένο με γλυκό καπνό δίνει τα ρέστα του και με κάνει να ξαναπάρω τζούρα και να εκπνεύσω και πάλι από την μύτη. Η επίγευση που αφήνει στο στόμα είναι παρόμοια της αίσθησης της ρινικής εκπνοής.
Το υγρό έχει μείνει 24 ώρες στον ατμοποιητή μου και δεν με έχει κουράσει. Θα περίμενε κανείς ότι η παρουσία του ξηρού καρπού θα έδινε μια ξηρή υφή στη γεύση, αλλά τελικά αυτό δεν ισχύει, καθώς η ξηρότητα αυτή ισορροπείται εξαιρετικά από την παρουσία της κρέμας (που δεν είναι κρέμα με την γνωστή έννοια που βρίσκουμε στα custard υγρά, αλλά έχει μια υφή μανιταριού).
Η μυρωδιά που αφήνει στο χώρο είναι ανεπαίσθητη και πιστέψτε με ότι αν ενοχλούσε θα είχε απαγορευτεί δια ροπάλου από την "αστυνομία"-σύζυγο, όπως έχουν απαγορευθεί υγρά όπως το Grandmaster, Honeybrew, κ.α.
Σύγκριση με το original και το BFF δεν μπορώ να κάνω, καθώς δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά πιστεύω ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες προσπάθειες της FP. Δε θα πω αν είναι εφάμιλλο των Grandmaster και Castle Long, αλλά είμαι σίγουρος ότι το Black Flag Risen Enriched θα αποκτήσει φανατικό κοινό.