Εγώ τα μοναδικά μπράβο σε ολα αυτά τα έδωσα στον Big Sure γιατί ειναι ο μόνος που αυτο που λέει ειναι 100% σωστό, όλα τα άλλα μαζί με τα δικά μου ειναι στυλ "ναι μεν αλλα".
Γιατί έβαλε το ποιο σωστό θεωρώ ερώτημα, ακριβώς ή περίπου ζήτησε να ορίσουμε το Premium με λίγα λόγια.
Ένα στοιχείο που έχουμε ειναι το διακετύλιο, το οποίο απο την ίδια την ατμιστική κοινότητα έχει καταδικαστεί εδώ και 5 χρόνια και συνεχίζει.
Είναι ένα συστατικό που κατηγορείται για προβληματα του αναπνευστικού και με άμεσες συνέπειες. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περισσότερο χρειάζεται να λεχθεί πάνω σε αυτό.
Σίγουρα γίνεται επικίνδυνο μετά απο κάποιo βαθμό συγκεντρώσεων , αλλά κάτι που αγνοείται και που μας έχει επισημάνει και ο κ. Φαρσαλινός σχετικά με το άτμισμα και με την ευκαιρία που ειχαμε να τον ακούσουμε σχετικά με το dry burn, είναι το μακροχρόνιο αποτέλεσμα της σύνθεσης, μαζί με τις θερμοκρασίες, τα αρώματα, τα οξέα ή τα αλκάλια .
Η ευχή όλων μας ειναι να ειναι καλά τα αποτελέσματα, αλλά δεν ειναι εύκολο πάντα μας λένε. Κι εγώ θεωρώ πως μπορεί να γίνουν και λάθη ή και επιπολαιότητες, ανάλογα τη πηγή.
Αλλά τπ θέμα μας εδώ ειναι -για εμένα και άλλους μερικους ακόμα- πως όταν ονομάζεις premium ένα υγρό ΔΕΝ βάζεις επικύνδυνο χημικό σε όλα τα υγρά σου μόνο και μόνο για να μαλακώσεις ή να γλυκάνεις την τραχύτητα του αρώματος.
Μιλάμε για gourmet , σίγουρα, εκλεπτυσμένες και σπάνιες γεύσεις αλλα premium σαν το κρέας που τρώει ο Μητσοτάκης για παράδειγμα ή τα ακριβά αποστάγματα της Gliendfidigh η της Lagavulin δεν ειναι!! Αυτή τη θεωρία υποστηρίζω .
Απο εκεί και πέρα η εμπειρία του κάθε ατμιστή, εφόσον του αρέσει το υγρό, το μέτρο που θα αντιληφθεί πως χρειάζεται και θα χρησιμοποιήσει κλπ, εκτος απο αναγκάια ειναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση.
Είναι άλλο θέμα αυτό και θα πρέπει να σημειώνεται το ζήτημα. Ο άλλος μου λέει ανάμιξα 3 κρέμες με κανέλα και τα Γιάννενα οφείλουμε να του πούμε θεωρώ να κάνει λίγο κράτει τουλάχιστον. Κι εμένα μου αρέσουν οι κρέμες και τα five pawns , ευτυχώς που ξέρω μερικά πράγματα, μυστικό δεν το έχω και ουτε ειμαι ο Ζουπερμαν .
Να το προτείνει κανεις το υγρό , με την ανάλογη προειδοποίηση "μην το παρακάνεις " ή κάτι τέτοιο το κατανοώ, αλλα το "τα γ*μώ όλα" μου θιμίζει εκεινο με τα γυφτάκια, που παίζουν με τις λάσπες και δεν παθαίνουν τίποτα. Και; Είδες πολλούς γύφτους με γκρίζα μαλλιά επίσης; Ειναι που δεν προλάβανε...
\
Υπάρχουν πτυχές στο ατμισμα, , απόλαυση, γκουρμέ κι άλλα , αλλά όταν πρωταρχικός σκοπός που ξεκινήσαμε τον ατμο ήταν το καλύτερο, αυτό ή το πιστεύαμε και το διαπιστώσαμε ή απλά μας πήρε η μπάλα του μαρκετινγκ και πάλι στα ίδια καταλήξαμε. Η δική μου άποψη. Δεν μου κάθεται επίσης "βιώσιμο" να γίνει διαχωρισμός, σε "πράσινα" και σε "απαγορευμένα γκουρμε" και να έχουν ελπίδες τα δεύτερα, αλλα το μαρκετιγνκ έχει διόδους και διεξόδους.
Αν γνωρίζει κανεις την ελαστικότητα, τις προοπτικές, τα προβλήματα του ΗΤ θα την βγάλει και premium πιστεύω, αλλα όχι με ντεμεκ πρίμιουμ .
Οι αναλύσεις έγιναν απο το βρετανικό δημόσιο, δεν πιστεύω να μπει καν στον κόπο να το αμφισβητήσει η five pawns ή την διαδικασία περαιτέρω. Οι "αυριανές" παρτίδες θα έχουν αλη σύσταση. Που μου θυμίζει να ρωτήσω: εσεις δεν ειδατε διαφορές απο παρτίδα σε παρτίδα; Για τα ίδια πρίμιουμ πάντα.
Oτι εκμεταλλεύονται οι κατασκευαστές υγρών τον θόρυβο ειναι υγιέστατο και λογικότατο, εν έτει 2015 και πιο πέρα. Το αντίθετο, προσωπικά δεν μπορώ να διακρίνω το μεμπτό σε αυτό . Ουτε τον λόγο της υποστήριξης ή την σιγουριά του επιστημονικού λάθους. Εκτός αν προέρχεται απο τον κατασκευαστή ή τον κακομοιρότερο των εμπορων ίσως;