@SteveSalvian & billcrx
Στον KF, οποιοδήποτε μοντέλο, θα έπρεπε σίγουρα να είναι καθαρή η διαφορά. Σε σημείο να μπορείς να πεις "άλλο υγρό τελείως".
@Giorgos F
Όσο εσύ παραγγέλνεις, εγώ drippάρω αραιωμένο BFF σε ένα tugboat στα 45W. Παραπονεμένη έμενε η σημαία τόσο καιρό...
Όσο για τα υπόλοιπα. Υπάρχουν λοιπόν δύο κατηγορίες εταιρειών, αυτές που δημοσιεύουν και αυτές που δεν δημοσιεύουν. Υπάρχουν και δύο κατηγορίες ατμιστών: αυτοί που τους νοιάζει και αυτοί που δεν τους νοιάζει. Υπάρχουν και υποκατηγορίες αλλά δεν είναι της παρούσης!
@BigSur
Συμφωνώ με το ότι δυνητικά η ύπαρξη διακετυλίου μπορεί να δώσει πάτημα σε κυβερνήσεις και οργανισμούς.
Δυνητικά. Δεν συμφωνώ όμως με θεωρίες συνομωσίας, φυσικά μη απευθυνόμενος σε σένα! Ούτε συμφωνώ ότι η μη δημοσίευση σου αφαιρεί επιλογές. Την επιλογή να ψωνίσεις υγρό χωρίς αναλύσεις, δεν μπορεί να στην αφαιρέσει κανένας. Εκτός από ένα πιθανό διεθνές μονοπώλιο, πράγμα δύσκολο για τα επόμενα 50 τουλάχιστον χρόνια.
Θεωρώ ότι το ιδανικότερο θα ήταν να υπάρξει ένα διεθνές νομικό πλαίσιο. Τι θα γίνει όμως αν τα αποτελέσματα από κάτι τέτοιο δεν μας ικανοποιούν? Αν πλέον καμία γεύση δεν μας φαίνεται ωραία? Επιμένω να θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει ήδη αυτό το πλαίσιο. Δεν θέλω όμως να φτάσει η στιγμή που θα πούμε "αχ, και να χα λίγο διακετύλιο να φχαριστηθώ κρεμούλα ρε παιδί μου!".
Ρε παιδιά, όποιος είναι τόσο προσεκτικός με την υγεία του, ας το κόψει το ρημάδι το άτμισμα να μην έχει άγχος.
Ελπίζω να μην τα εννοείς αυτά που λες.
Και να το εννοούσε δηλαδή, γιατί είναι τόσο παράξενο? Οκ, ίσως χωλαίνει σε διατύπωση, μάλλον "Για όποιον είναι τόσο σημαντική η μη ύπαρξη διακετυλίου και δεν μπορεί να βρει κάτι να τον ικανοποιεί χωρίς διακετύλιο, ας το κόψει το ρημάδι" θα ήταν πιο σωστό, αλλά γιατί είναι τόσο παράξενο? Επανέρχομαι σε κουβέντες του παρελθόντος: Το άτμισμα δεν μπορεί να είναι 100% αθώο. Σε σχέση με τον αέρα για τον οποίο έχουν φτιαχτεί τα πνευμόνια μας. Όμως εμείς, δεν το ξεκινήσαμε για να κόψουμε τον αέρα. Εκτός από κάτι επαγγελματίες cloud chasers φυσικά, που εκτός από τον αέρα δημιουργούν και προβλήματα ορατότητας (είπε εκπνέοντας πνευμονική στα 45W με το γραφείο να γεμίζει αρώματα καφέ και σοκολάτας). Το ξεκινήσαμε για να κόψουμε το κάπνισμα. Ως εναλλακτική.
Εγώ μπορώ να συμβιβαστώ με την ύπαρξη κάποιων ουσιών όχι και τόσο αθώων, στο ένα μπουκάλι καλού και αγαπημένου υγρού που ατμίζω στο δίμηνο. Στην ίδια χρονική περίοδο θα είχα καπνίσει πάνω κάτω 1200 τσιγάρα. Αν κάποιος δεν μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο, και η ύπαρξη διακετυλίου, ή οποιασδήποτε άλλης ουσίας αποτελεί την πρώτη παράμετρο αγοράς υγρού, διαλέγει άλλο υγρό ή το κόβει. Την εναλλάκτική του να αρχίσει ξανά το κάπνισμα, δεν την θεωρώ εναλλακτική και γι αυτό δεν την αναφέρω.
Αν θα ήθελα τα πιόνια να έχουν καθαρές αναλύσεις και μάλιστα δημοσιευμένες από την πρώτη στιγμή? Φυσικά και θα το ήθελα, μόνο και μόνο για λόγους ενημέρωσης των ατμιστών που κάτι τέτοιο τους επηρρεάζει. Και ας μην ανήκω σε αυτούς. Αλλιώς τι κάθομαι και γράφω και στέλνω email και δημοσιεύω πιστοποιητικά? Θα μπορούσα κάλλιστα να ατμίζω χαλαρά την αγαπημένη μου, τίγκα στο διακετύλιο γεύση, μουρμουρίζοντας "καλά τραγουδάτε εσείς" όσο διαβάζω το νήμα.
Έχει έρθει καιρός να κάνουμε επιλογές κυρίες και κύριοι συνατμιστές. Να θέσουμε προτεραιότητες στις ατμιστικές μας συνήθειες και να τις ακολουθήσουμε. Εγώ γνωρίζω ότι το έχω κάνει. Μία από αυτές είναι να δοκιμάζω ότι καινούριο μπορώ να έχω στα χέρια μου, μόνο και μόνο προς ενημέρωση αυτής της κοινότητας, κάτι πολλές φορές έχει γυρίσει μπούμεραγκ καθώς έχω ατμίσει τρελές μάπες. Ούτε ήρωας το παίζω ούτε μπροστάρης. Απλά δηλώνω ότι έχω κάνει τις επιλογές μου. Και φυσικά, γνωρίζω ότι μπορεί να υπάρχουν συνέπειες. Ακολουθεί trademark ατάκα, Petra ετοιμάσου: Σε είκοσι χρόνια μπορεί να έχω βγάλει ουρά από αυτά που ατμίζω. Ελπίζω μόνο να είναι καμιά μουράτη, όπως κροκόδειλου, γιατί δυο μέτρα μουσκάρι αμαρτία να κυκλοφορώ με φουντίτσα από κανισάκι... Μέχρι τότε όμως, έχουμε καιρό. Αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν μπορούν να πάρουν ένα τέτοιο ρίσκο, τις επιλογές τις ανέφερα παραπάνω.
Δεν θέλησα με το σεντονάκι μου να φανώ δηκτικός, ούτε να την πω σε κάποιον. Στις εφορίες είμαι όλη μέρα και τσακώνομαι αρκετά ώστε να εκτονώνομαι! Αν δημιουργήθηκε τέτοια εντύπωση, τότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.