Αυτή τη φράση την πρωτοχρησιμοποίησε ο Busardo στο πρώτο review του για τα FP. Συγκεκριμένα "Ακούγονται πολλά για την τιμή τους. Σταματήστε να γκρινιάζετε και απλά μην τα αγοράσετε. Κανείς δεν σας αναγκάζει".
Το έχω πει και στο παρελθόν και το επαναλαμβάνω: Αν κάποιος τα χρησιμοποιεί για ολοήμερο άτμισμα και ατμίζει τουλάχιστον 3ml την ημέρα, τότε ναι, είναι ακριβά. Αν όμως α) Τα αραιώνει με βάση β) Ατμίζει ένα τανκ αραιά και που σε "σπέσιαλ" καταστάσεις, τότε η τιμή τους είναι παραπάνω από καλή.
Άλλη μια επισήμανση, από προσωπική εμπειρία και στάση προς τα "εκλεκτά" προϊόντα γενικώς, όχι μόνον όσον αφορά τον ατμό: Έστω ότι "Λεφτά υπάρχουν" και μας παίρνει να ατμίζουμε όσο FP θέλουμε χωρίς να μας νοιάζει το κόστος. Κάποια στιγμή θα θέλουμε κάτι σπέσιαλ για μια σπέσιαλ περίσταση. Τι θα ατμίσουμε τότε? Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ατμίζει CLR στο γραφείο, στο δρόμο, το πρωί με τον καφέ ακόμα και αν είχα την οικονομική δυνατότητα να ατμίζω αυτό το αγίασμα κατά δέκα ml τη μέρα, πολύ απλά γιατί μετά χάνει την αξία του. Το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται και ο παπάς που λένε... Και δεν έχει να κάνει τόσο με την τιμή, όσο με αυτό που θεωρούμε "το αγαπημένο μας". Ίδιο πράγμα με το φαγητό. Αν τρώγαμε παστίτσιο (τυχαίο παράδειγμα που νομίζω αντιπροσωπεύει μεγάλη πλειοψηφία όμως) επί ένα μήνα σερί, δεν θα θέλαμε να το δούμε στα μάτια μας μετά!
Γνωρίζω ότι σε μια εποχή που τα οικονομικά της πλειοψηφίας είναι σε άθλια κατάσταση, ακόμα και μια τέτοια σπάνια απόλαυση μπορεί να φαντάζει δύσκολη. Το δικό μου το μπουκαλάκι όμως, είτε είναι CL, είτε GM, κρατάει περίπου 45-60 μέρες, οπότε στην ουσία το κόστος ούτε που το αντιλαμβάνομαι (εκτός από τη στιγμή που τα σκάω για να το αποκτήσω - επίπονη στιγμή).
Σχετικά και πάλι με τις ατάκες περί τιμής, θα προτιμήσω την ατάκα που είχα χρησιμοποιήσει εγώ στο review μου, κάπως παραφρασμένη: "Αν δεν έχετε τη δυνατότητα, όχι γιατί σας καταράστηκε ο Θεός αλλά γιατί δεν έχετε δοκιμάσει αρκετά υγρά, να εκτιμήσετε αυτό που προσφέρουν τα συγκεκριμένα, μην τα δοκιμάσετε". Μην με παρεξηγήσετε, δεν θεωρώ ότι πρέπει να είσαι μέλος μυστικής αδελφότητας για να τα εκτιμήσεις. Απλά θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να έχει σχηματιστεί μέσα από δοκιμές, μια άποψη για το τι κυκλοφορεί εκεί έξω, και μετά να κρίνουμε κάτι το οποίο διαφημίζεται ως "ανώτερο".
Συγγνώμη που κουράζω και επαναλαμβάνομαι, απλά δυστυχώς ακόμα το μεγαλύτερο κόλλημα με αυτά τα υγρά παραμένει η τιμή.
@Anubis
Τα Insignia δεν είναι κάτι καινούριο. Η εταιρεία απέσυρε πέντε από τα δέκα της υγρά που κυκλοφορούσαν στις σειρές Signature και Mixology και ότι απέμεινε, πήρε την ονομασία Insignia. Θα έρθουν συνολικά πέντε καινούρια τα οποία δεν ξέρω αν θα αποτελέσουν νέα σειρά ή τα Insignia θα γίνουν δέκα. Το πρώτο από αυτά είναι το SS το οποίο ξεκίνησε για Limited Edition αλλά θα παραμείνει. Το τελευταίο φυσικά μπορεί να είναι κόλπο μάρκετιγκ, προσωπικά δεν το πιστεύω καθώς κάθε υγρό που θα βγάζει η εταιρεία, καλό ή κακό, θα γίνεται άμεσα Best Seller τουλάχιστον για λίγο (αν είναι κακό). Για την έλλειψη DC και τη μείωση του AP, πολύ πιθανόν να άλλαξαν τις συνταγές. Γι αυτούς που τους ενδιαφέρει η ύπαρξη και σε τι βαθμό αυτών των ουσιών, είναι καλά νέα. Εγώ ελπίζω απλά να μην χάλασε η γεύση...