Χτες έπεσε στα χέρια μου το ηλεκτρονικό mod της Innokin, Coolfire II. Μια που δεν έχω ξανακάνει παρουσίαση συσκευής, θα συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο και απλά θα γράψω εντυπώσεις.
Α) Συσκευασία.
Η συσκευασία είναι η γνωστή, πλέον κλασσική της Innokin: Old School κουτί, ίδιο με αυτό του SVD. Έχει ακόμα και εκείνο το αυτοκόλλητο, το οποίο το ξύνεις και τσεκάρεις το serial αν είναι αυθεντικό στη σελίδα της Innokin. Όταν το πλησιάσεις, γράφει τα κύρια χαρακτηριστικά του mod, και έχει και checkbox συμπληρωμένο με μαρκαδόρο, το οποίο μας δίνει τον χρωματισμό, είτε μαύρο, είτε jungle camo (χρώμα παραλλαγής). Το κουτί περιέχει το mod, έναν ατμοποιητή Innokin iClear 30B BDC 2.1Ω και ένα manual.
B) Τεχνικά χαρακτηριστικά
Πρόκειται για ένα mod το οποίο είναι μόνο VW και είναι μεν ηλεκτρονικό, αλλά οθόνη δεν διαθέτει. Δεν τη χρειάζεται, καθώς η επιλογή γίνεται από ένα δαχτυλίδι με προκαθορισμένες κλικ θέσεις, 360 μοιρών. Οι επιλογές ξεκινάνε από τα 7.0 και φτάνουν στα 12.5, αλλά όχι με το κλασικό 0.5 βήμα που οι περισσότεροι χρήστες VW (πλην DNA) έχουμε συνηθίσει: οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, δηλαδή 7.0, 8.0, 8.5, 9.0, 9.5, 10.5, 11.0, 12.0 και 12.5. Φαντάζομαι ότι η εταιρία επέλεξε να αφήσει κάποιες ενδιάμεσες ρυθμίσεις απ’ έξω γιατί απλά δεν είχε που να τις βάλει! Λειτουργεί με μία μπαταρία 18350 και το καπάκι της εισαγωγής μπαταρίας θέλει αρκετή δύναμη για να κουμπώσει, καθώς το σήμα κατατεθέν pin στο καπάκι αντί για ελατήριο, είναι αρκετά σκληρό. Λέει ότι έχει κόφτη στα 5Α και διαθέτει εσωτερική ασφάλεια 7Α. Διαθέτει τις αναμενόμενες προστασίες (ανάποδη μπαταρία, 10” κόφτης, σβήσιμο στα 3.2V) και το πιο εντυπωσιακό, διαβάζει αντιστάσεις μέχρι 0.6Ω +-0.2Ω! Δυνητικά δηλαδή θα μπορούσε να διαβάσει μέχρι και 0.4Ω. Αυτό το στοιχείο δεν το δοκίμασα, και ούτε έχω σκοπό. Η ένδειξη μπαταρίας βρίσκεται στο κουμπί και είναι η κλασσική τρίχρωμη της Innokin, το ίδιο και το on/off με τέσσερα κλικ. Είναι βαρύ, σχετικά μικρό και μοιάζει με χειροβομβίδα, ή όπως είπε ο Spectrum, με κουκουνάρι!
Γ) Συμπεράσματα
Συνοπτικά, πλάκα έχει! Οι αντιδράσεις του κόσμου που με έβλεπε να το κυκλοφορώ όπως στις φωτό παρακάτω ήταν απίστευτες! Και εγώ συνήθως κυκλοφορώ με SVD και κλώνο Kayfun. Παρεπιμπτόντως, μετά αυτό το σετ μου φαινόταν ελαφρύ. Νομίζω ότι για μοντάκι σπιτιού, είναι μια χαρά. Αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε, ιδιαίτερα αεροπορικώς, και το πάρετε μαζί σας, ε μάλλον ψάχνεστε για μπελάδες! Για την τιμή του δεν γνωρίζω, θα επανέλθω με νεότερα(για Ελλάδα πάντα), αλλά στο μυαλό μου κατασκευάστηκε για δύο λόγους: α) για βιτρίνα καταστήματος και β) για δώρο μεταξύ ατμιστών. Οκ, όλοι θα προτιμούσαμε το ατμιστικό μας δώρο να ήταν κάτι σε Προβάρι, GG, Caravela, Chi You ή Bugz DNA30(άντε και κανένα Top boxάκι), αλλά πόσοι από εμάς έχουμε φίλους ατμιστές που τους περισσεύουν τόσα € ώστε να μας κάνουν τέτοιο δώρο? Το σίγουρο είναι ότι μέσα από το γέλιο που θα ρίξει κάποιος δοκιμάζοντάς το, μπορεί να μπει στη νοοτροπία του box. Δεν είναι κουτί αυτού καθ’ αυτού αλλά σε βάζει στο τριπάκι της χρήσης ενός mod το οποίο δεν το κρατάς με τα δάχτυλα αλλά με τη χούφτα.