vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

372 επισκέπτες, 1 χρήστης
zamploutos

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

Νομικά καθεστώτα των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε διάφορα κράτη του κόσμου

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• Γιώργος
  • 4139
  • Φύλο: Άντρας
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Μα γιατί ρε Θέμη, αφού έφυγαν οι ιδεοληπτικοί που έλεγε ο Πανοσεπάς κι ο λαμπρός νέος που ανέλαβε στη θέση του θεριακλή σύντεκνου, ο μπασκετμπολίστας, του υποσχέθηκε ότι θα δει το άτμισμα με άλλο μάτι.
Ε ρε σότο που έπεσε στην ατμισταράδικη κοινότητα!!

Αποσυνδεδεμένος TheMadGreek

• Γιώργος
  • 1284
  • Urge to P|U|R|G|E|
Έχει όμως αξία μόνο για τις συγκεκριμένες χώρες. Εννοείται ότι δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή πλεύσης (προς το καλύτερο) στη χώρα μας.
Βασικά θα είχε περισσότερη αξία αν ήταν χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποσυνδεδεμένος Tem

• 9686
Μα γιατί ρε Θέμη, αφού έφυγαν οι ιδεοληπτικοί που έλεγε ο Πανοσεπάς κι ο λαμπρός νέος που ανέλαβε στη θέση του θεριακλή σύντεκνου, ο μπασκετμπολίστας, του υποσχέθηκε ότι θα δει το άτμισμα με άλλο μάτι.
Αποδεικνύεται όμως Γιώργο ότι δεν το είδε .....ή μάλλον το είδε αλλά όχι με άλλο μάτι.

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• Hasta la vista... baby!
  • 9100
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Ως τώρα η Νορβηγία τηρούσε μια απόλυτα οπισθοδρομική στάση απέναντι στο άτμισμα: πλήρης απαγόρευση πώλησης ατμιστικών προϊόντων.
Πλέον υπαναχωρεί, τα νομιμοποιεί, και ακολουθεί περίοδο διαμόρφωσης κανόνων με βάση την TPD.
Οι Νορβηγοί ατμιστές έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους, καθόσον η αρνητική στάση της χώρας ως τώρα σημαίνει και αρνητική δημοσιότητα, αλλά πλέον αυτός ο δρόμος είναι ανοιχτός και νόμιμος:

Norway lifts vape ban and adopts TPD
Η Νορβηγία στήριζε την απαγόρευσή της σε ένα Νόμο της δεκαετίας του 70 σύμφωνα με τον οποίο η πώληση νικοτίνης μπορεί να γίνεται μόνο αν αυτή υπάρχει σε μορφή καπνού ή φαρμάκου (για ανθρώπινη ή όχι χρήση) με μία νομοθετική παρέμβαση που έγινε με την εισαγωγή του Snus. Το μόνο θετικό που βλέπω σε αυτή την ιστορία, είναι το ότι επειδή υπάρχει κάποιου είδους σεβασμός και εκτίμηση στη νομοθεσία των βόρειων χωρών, ίσως μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα.
Γιώργο, όποιος πίστευε (ή ακόμα πιστεύει) ότι η οποιαδήποτε αλλαγή κυβέρνησης μπορεί να φέρει αλλαγή στην αντιμετώπιση του ατμίσματος, και μάλιστα ως μέρος προγραμματικής δήλωσης, είναι τουλάχιστον αφελής. Τουλάχιστον δεν ακούμε ατάκες περί καπνιστικής κουλτούρας και Δούρειων Ίππων τον τελευταίο καιρό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ακούσουμε άλλο μαργαριτάρι στο μέλλον...
Βασικά θα είχε περισσότερη αξία αν ήταν χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης δεν είναι, ανήκει όμως σε αυτό που λέμε ΕΟΧ και φυσικά είναι μέλος της συνθήκης Σένγκεν. Όπως και να το κάνουμε, υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει μία θετική εξέλιξη.

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• Γιώργος
  • 4139
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Μην τα λες σε μένα Τρύφωνα, στον εκπρόσωπο των καταστημάτων να τα πεις που λόγω θέσης είχε και το σημαντικότερο ρόλο στην επαφές με τους αρμόδιους και δεν έκανε τίποτα, μα τίποτα άλλο, για το άτμισμα, εκτός από το να ξεδιπλώνει στα social media τη νοοτροπία του Μαυρογυαλούρου, ρίχνοντας τα βέλη του σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και προσπαθώντας να πείσει τους πάντες στην ατμιστική κοινότητα ότι για όλα φταίνε οι ιδεοληψίες του Πολάκη. Και ποιος κατηγορεί για ιδεοληψία τους άλλους, ο πιο ιδεοληπτικός και προκατειλημμένος άνθρωπος στον ατμοχώρο, που τον τρέχουν τώρα οι "μη ιδεοληπτικοί" στα αστυνομικά τμήματα, να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας!

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• Hasta la vista... baby!
  • 9100
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Παραμένω μια ζωή αισιόδοξος Γιώργο και επιλέγω να πιστεύω ότι και η σημερινή κυβέρνηση να ήταν τότε, τα ίδια θα άκουγε από τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΑ.

Με έμφαση στη λέξη "επιλέγω".

Από κινητό

Αποσυνδεδεμένος jimfer13

• 1123
Πριν 3 εβδομάδες ήμουν Κρακοβία(Πολωνία).
Άτμισμα και κάπνισμα απαγορεύονται παντού.
Όμως βρήκα 4-5 μαγαζιά(μπυραρίες,κλαμπάκια) που επιτρεπόταν μόνο το iqos.  :( :wall:
Μου επετράπη το άτμισμα σε ένα εξ αυτών, αφού είδαν ότι το σετάκι μου ήταν διακριτικό,τον ammit mtl είχα.
Είχαν και τη σχετική σήμανση ...

Αποσυνδεδεμένος Antiprosopos

• **
  • 142
  • Δεν εχω προκαταλήψεις: μισώ τους πάντες εξ’ ίσου.

To νεο ετος μας ερχεται με μια σημαντικη ειδηση που μαλλον περασε απαρατηρητη : προκειται ουσιαστικα για την πρωτη επισημη νομοθετικη διαφοροποιηση ως προς την χρηση ηλεκτρονικου εναντι κλασσικου τσιγαρου στους δημοσιους χωρους σε Ευρωπαικη χωρα, μια κινηση η οποια ενδεχομενως θα δημιουργησει δεδικασμενο . Προσεξτε :

"Tο Μιλάνο οδεύει στην ουσιαστικά καθολική απαγόρευση του καπνίσματους στους δημόσιους και εξωτερικούς χώρους. Το ανακοίνωσε ο Δήμος της Ιταλικής πόλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως από την 1η Ιανουαρίου 2025 «η απαγόρευση του καπνίσματος στην πόλη θα επεκταθεί σε όλους τους δημόσιους χώρους ή τους χώρους δημόσιας χρήσης σε εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων και των οδών, με εξαίρεση τις απομονωμένες περιοχές όπου μπορεί να τηρηθεί η απόσταση των 10 μέτρων» από άλλους πολίτες. Σύμφωνα με τη σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Μιλάνου, Έλενα Γκράντι, η Περιφερειακή Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ανέδειξε πως το κάπνισμα τσιγάρων ευθύνεται «για το 7% των εκπομπών μικροσωματιδίων» και δηλώνει πως πρόκειται για «ένα μέτρο που προορίζεται να αποτελέσει μια συγκεκριμένη δράση από την οποία θα επωφεληθούν όλοι, τόσο από την άποψη της προσωπικής υγείας όσο και της γενικής ευημερίας». Οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμα από 40 έως 240 ευρώ, ενώ τονίζεται πως ο περιορισμός εξαιρεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα."

Ιδεολογικα βεβαιως , ειμαι αντιθετος με τετοιου ειδους οριζοντιες απαγορευσεις : οι ανθρωποι πρεπει να αφηνονται να επιλεγουν πως θα ζησουν (η πως θα πεθανουν !)  αρκει να μην επηρρεαζουν τους υπολοιπους - και δεν νομιζω οτι η ρυπανση της ατμοσφαιρας απο τα μικροσωματιδια του τσιγαρου εχει προτεραιοτητα εναντι των αυτοκινητων η της βιομηχανιας ας πουμε . Ομως οσον αφορα  ειδικα το ατμισμα, καιρο  ειχα να διαβασω κατι τοσο θετικο !  Ευχες , το 2025 να μας φερει καλυτερες ατμιστικες μερες . Για τα υπολοιπα θα δουμε ....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκ 28, 2024, 18:09 από Antiprosopos »

Αποσυνδεδεμένος treloneritis

• Γιώργος
  • 2375
  • I am not anti-social, just not user friendly
Αυτά τα λες για να μη μας δυσαρεστήσεις.  ::)  Λες & είναι δύσκολο, σε Β φάση ενας/μία/ένα Σύμβουλος Περιβάλλοντος & Πρασίνου κάποιου Δήμου ή Περιφερειακή Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος να αναδείξει πως το άτμισμα ευθύνεται «για το Χ% των εκπομπών αποκάτι» και να δηλώσει πως πρόκειται για «ένα μέτρο που προορίζεται να αποτελέσει μια συγκεκριμένη δράση από την οποία θα επωφεληθούν όλοι, τόσο από την άποψη της προσωπικής υγείας όσο και της γενικής ευημερίας». :laugh1: *** Φοβάμαι περισσότερο από ποτέ για όλα αυτά που γίνονται για μένα ΧΩΡΙΣ εμένα, φίλε μου.
Καλές γιορτές  :bye:

• **
  • 142
Δεν ενδιαφέρομαι και τόσο ώστε να μην σας δυσαρεστησω φιλτατε treloneritis, λυπάμαι. Ούτε ζω περιμένοντας "την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών" όπου όλα θα αλλάξουν μονομιάς, πατώντας ένα κουμπί. Αντιθέτως απολαμβάνω πολύ τις μικρές , καθημερινές νίκες κάθε πρωί που ξυπνάω - ένα βήμα τη φορά. Θεωρω προφανως ότι πολλές από τις φαινομενικά ασήμαντες αυτές βελτιώσεις αθροίζονται ποσοτικά σε βάθος χρόνου και κάποια στιγμή μετουσιώνονται σε ποιοτική αλλαγή - είναι η λογική των μεταρρυθμίσεων. Με κίνδυνο διαρκούς παλινωδιας βεβαίως, καθώς και με ισχυρή πιθανότητα απλώς να δαγκώνεις το ξεροκομματο που σου πετάνε και έτσι να αποδέχεσαι το υφιστάμενο status και να ενσωματώνεσαι σε αυτό. Όμως ιστορικά, δεν έχω δει κάτι άλλο να δουλεύει της προκοπής και να παράγει έστω - θραύσματα ανθρώπινης ευτυχίας: στην πραγματικοτητα οτιδήποτε άλλο (λιγότερο χρονοβόρο εννοώ) παρήγαγε ζοφο, απελπισία και εν τέλει απέτυχε χειροτερευοντας τα πράγματα. Συνεπώς πολλες δρασεις στον σύγχρονο κόσμο θα γίνονται "για εμένα - χωρίς εμένα" και δεν πολυ- χρειάζεται να ανησυχω ιδιαιτερα για αυτό, δεν είμαι ούτε ο Θεός ούτε ο απόλυτος ειδικός - οπότε ας λείψω: μπορώ παρ' όλα αυτα να αντλήσω θετικοτητα από την πεζή καθημερινότητα μου και δεν χρειάζομαι τις μεγάλες αφηγήσεις. Καλή χρονιά....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκ 29, 2024, 17:37 από Antiprosopos »

Αποσυνδεδεμένος tsiv

• 2874
@Antiprosopos ... ένας συνατμιστής που χαίρομαι να διαβάζω, εγώ... που πάνω από τρεις γραμμές κείμενο το θεωρώ σεντόνι >:(  Φίλε Γιάννη συμφωνώ με τα περισσότερα που εκφράζεις αλλά ακόμα περισσότερο με τις "μικρές νίκες" και όλα τα "μικρά" που μας δημιουργούν στο τέλος τη "μεγάλη εικόνα" Υ.Γ. Για αυτές τις τέσσερις γραμμές χρειάστηκα πάνω από 15 λεπτά γράφε - σβήνε >:( δεν το έχω με το γράψιμο όπως και με το διάβασμα :idiot1:

• Γιώργος
  • 2375
" Όμως ιστορικά, δεν έχω δει κάτι άλλο να δουλεύει της προκοπής και να παράγει έστω - θραύσματα ανθρώπινης ευτυχίας"
.....αυτή σου την αποστροφή δεν την κατάλαβα. Εννοείς πως αυτό που έχεις δει να δουλεύει (παράγοντας, έστω, θραύσματα ανθρώπινης ευτυχίας) είναι το να γίνονται πράγματα για σένα, χωρίς εσένα; Αν ναι, πολύ οργουελικό για τα δικά μου δεδομένα.  :) 

• **
  • 142
 Ασε με συνεπως να σου δωσω ένα παραδειγμα για το τι θα ηταν πραγματι «οργουελικο» :  Εχουμε ας πουμε πανδημια και είναι ακριβως η στιγμη που οι μαζες μπαινουν στην ιστορια και παιρνουν τις τυχες τους στα χερια τους . Ποια εξειδικευση και μ@#&κίες, οι «ειδικοι» εκτελουνται με συνοπτικες διαδικασιες ως εμμισθα οργανα της εξουσιας και των φαρμακευτικων εταιρειων. Αποφασιζουμε ότι ο εμβολιασμος είναι προσωπικο μας δικαιωμα , όπως και η χρηση μασκας – για καραντινα φυσικα όπως και για περιορισμους στην κυκλοφορια ουτε λογος. Νταξει , μην τρομαζεις , μια προσομοιωση είναι μονο: πεθαινει κοσμος κατά χιλιαδες στους δρομους , το ειδαμε πχ στην Ιταλια αυτό αλλα γρηγορα το ξεχασαμε , η πραγματικοτητα δεν εχει σημασια αν μας χαλαει ένα ωραιο storytelling. Kαι βεβαιως όταν τελειωσουν όλα αυτά , τραβαμε και έναν εξαψαλμο στην κυβερνηση ότι δεν μας ειχε αρκετα νοσοκομεια και γιατρους να μας κρατανε το χερακι και το συστημα φρακαρε.

Αυτό θα ηταν ένα πιθανο σεναριο. Το άλλο σεναριο όμως ηταν αυτό που ελαβε χωρα , «για εμας – χωρις εμας». Από ειδικους , πολλες φορες ξεπουλημενους. Με λαθη. Με παραληψεις. Με αστοχιες. Με λαμογιες.  ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ συμφωνα με ολες τις σοβαρες στατιστικες που εχω υπ οψιν μου – αυτά τα μικρα θραυσματα ανθρωπινης ευτυχιας που λεγαμε πιο πριν.

Σου ειπα ηδη treloneritis : δεν εχω αναγκη τις μεγαλες αφηγησεις για να εξηγησω τον κοσμο. Ουτε βεβαιως τον συμπαθεστατο Οργουελ .

• Γιώργος
  • 2375
Ούτε εγώ καταφεύγω σε "μεγάλες αφηγήσεις". Προσπαθώ, όσο γίνεται, να παραμένω λιτός & περιεκτικός. Και πέρα από την "οργουελική" να χρησιμοποιώ, κυρίως, την μαιευτική. Του Socrates εννοώ, όχι τον  της επιστήμης.  :)

Αποσυνδεδεμένος Sergios

• **
  • 100

Βέλγιο: Η πρώτη χώρα στην ΕΕ που απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης.

https://www.news247.gr/kosmos/velgio-i-proti-xora-stin-ee-pou-apagorevei-ta-ilektronika-tsigara-mias-xrisis/

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 100 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 251 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 20275 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 1071 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 878052 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1827 362475 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 24, 2025, 12:36
από Buliwyf
Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΜΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ E-LIQUID ΜΑΣ) Ιδιοκατασκευές υγρών 2046 467183 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 21:52
από mario1985
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Περιοχή νέων μελών 10860 1909878 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 13:30
από Tem
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2947 519967 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 12:59
από Valantis04
Vape distillery bubblegum Ιδιοκατασκευές υγρών 3 1620 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 06:33
από Aoratix
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1475 375808 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 14, 2025, 04:27
από Antiprosopos
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4712 702015 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 13, 2025, 20:29
από EΡΕΒΟΣ