Ρε παιδιά, ξεκινώ με μια παραδοχή: ναι, η Petra έχει δίκιο, είμαι noob και απλά μου αρέσει να κολυμπάω στα βαθειά. Και τώρα στο πρόβλημα (κάποιοι έχουν ακολουθήσει τη... saga μου και εδώ θα γελάνε).
Παρήγγειλα μια σειρά ατμοποιητών από FT. Οι περισσότεροι - από ό,τι μου είπαν και εδώ πολλοί - ψιλο-αντβάνσντ για κάποιον που ξεκίνησε το άτμισμα μόλις πριν δυο μηνάκια (πάνω-κάτω). Orchids, Silverplay, Goliath, Goblin, Cthulhu και άλλοι στην παρέα.
Μαζί με αυτά, 30 μέτρα Kanthal, 28-30-32 AWG. Και ένα Coil Master (Kuro Coiler Clone - όχι clown).
Στο θέμα μας.
Μου έφτασαν πρώτοι οι Triton, Goblin, Cthulhu και Goliath. Εδώ να σημειώσω πως είχα και μια Ατλαντίδα, της οποίας τα coils είχα ξαναφτιάξει - δεν μου φαίνεται δύσκολο πια. Ομοίως, μετά από πολύ παίδεμα (...να συνηθίσω πως "το Coil Master ΔΕΝ θέλει πίεση" - και πολλά-πολλά μέτρα overlapped coils), έστησα τον Goliath. Που μπερδεγουέη είναι κορυφή, αλλά στο θέμα μας.
ΓΙΑΤΙ Goblin και Cthulhu μου βγάζουν πρόβλημα και "πηδάνε" στο ομόμετρο; Ξέρω, ξέρω, διότι "είμαι νούμπ και δεν τους έστησα σωστά". Έλα που έχω ελέγξει πάλι και πάλι πως ΔΕΝ έχει κοπεί το coil (μου έτυχε και αυτό)! Έλα που έχω ελέγξει πως ΔΕΝ γίνεται κάποια επαφή, κάπου, κάπως.
Σε φάση που είδα "ψιλο-σταθερό" το coil, σε κάποιες προσπάθειες (διαφορά της τάξης του +/- 0,1Ohm, που μου βγάζει και στα original coils της Ατλαντίδας μια στις τόσες), και τους δοκίμασα πάνω στο iStick, "διάβασε" το (διπλό) coil ως 1,4 (σωστά). Δεν έδειξε καμία ένδειξη "short". Με το που το βάρεσα, δοκιμαστικά, το ξαναδιάβασε ως 1,2Ohm, αμέσως μετά (ΧΩΡΙΣ να το ξαναπατήσω) ως 1Ohm, 0,8Ohms, όπου και... έβγαλα τον ατμοποιητή πανικόβλητος διότι είχε αρχίσει να μου θυμιζει αντίστροφη μέτρηση Mission Impossible!
Καμιά ιδέα τι παίζει; Έχει όντως να κάνει με τη νουμποσύνη μου - να συνεχίσω να προσπαθώ - ή παίζει πιθανότητα κατασκευαστικού λάθους; Δεν θα ρωτούσα (όπως... είχε προβλέψει και η τιτανοτεράστια Petra) αν δεν είχε συμβεί το περίεργο με την "αντίστροφη μέτρηση" του iStick! Θέλω να πω, πες πως όντως έκανα λάθος στο coil - δεν "θα σόρταρε"; Δεν θα έβγαζε ένδειξη "check atomizer" (or something) το iStick; Για "αντίστροφη μέτρηση" ΔΕΝ έχω ξανακούσει ή ξαναδιαβάσει πουθενά!
Υ.Γ.: Σκέφτηκα την πιθανότητα "να μην πιάνουν καλά τα ποδαράκια των coils στις βίδες", αφού όσο να'ναι προσπαθούσα να παίξω over-Ohm σε σχεδιασμένους-για-sub-Ohm ατμοποιητές, χρησιμοποιώντας λεπτό Kanthal (30-32AWG). Δοκίμασα λοιπόν και sub-Ohm στήσιμο με 28AWG, χωρίς να το κουμπώσω στο iStick, ελέγχοντας το μόνο μέσα από το ομόμετρο: 0,8Ohms - 1,2Ohms - 0,9Ohms - 1,7Ohms... Και τα coils ακίνητα (το τσέκαρα ακόμα και... σηκώνοντας τον ατμοποιητή με κατσαβίδι περασμένο μέσα από αυτά - σταθερότατα).