Έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τον νόμο του Ohm, και να στήνω και τα δικά μου coils (σε "επισκευασμένες" κεφαλές της Ατλαντίδας). Τώρα έχω στα χέρια μου τους πρώτους μου επισκευάσιμους και ετοιμάζομαι να κάνω, επιτέλους, ένα κανονικό στήσιμο της προκοπής. Οι δυο πρώτοι που κοιτάζω, όμως, είναι για διπλά coils (Cthulhu και Goblin) και εδώ κάτι δεν έχω καταλάβει: πώς επηρεάζεται η λειτουργία ενός mod από διπλά coils;
Έχω καταλάβει πως όσο μεγαλύτερο είναι ένα coil, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση του. Όταν, όμως, έχεις δυο coils, γιατί διαιρείται η αντίσταση δια δυο; Και υπάρχει "πρόσθετος φόρτος" στο μοντάκι που καλείται να δουλέψει ένα τέτοιο στήσιμο; Μπορώ να κάνω στησίματα από 0,7Ohms μέχρι 2Ohms στο iStick 30W για να παίξω με τους επισκευάσιμους μου, ή παίζει πιθανότητα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα - να "σπρώχνω" το μοντάκι για κάτι για το οποίο δεν είναι κατασκευασμένο;
Γενικά, "τι παίζει" με τα πολλαπλά coils όσον αφορά στο φόρτο που επιφέρουν στις μπαταρίες; Αυτό το ότι "η αντίσταση διαιρείται ανάμεσα τους" με ψιλομπλέκει. Και τι γίνεται, δηλαδής, αν το ένα είναι στο 1Ohm και το άλλο στα 1,4Ohms και τα συνδυάσεις "στο ίδιο στήσιμο" (φαντάζομαι δεν είναι ιδανική περίσταση, και τα coils πρέπει να είναι πανομοιότυπα, μα ρωτάω για... εγκυκλοπαιδικούς λόγους).