Διάβασε από δω και κάτω τα γραφήματα με τα βατ και τη θερμοκρασία που ανεβαίνει ανάλογα με την αύξησή τους
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,23312.msg775749.html#msg775749
Και εννοείται πως η διατομή του σύρματος έχει κάποια σημασία στα βατ και τη θερμοκρασία.
Τώρα εσύ, με σύρμα για στρατόπεδο συγκέντρωσης και 1 ομ στον καυφουν, εννοείται πως στα 10 βατ δεν θα πάρεις ούτε γεύση, ούτε ατμό.
Με 1.2 και πάνω ομ και 20-25 σύρμα δεν χρειάζεται να ανέβεις πάνω από 11-12 βατ.
Ευχαριστώ για την παρατήρηση, και το λινκ με τα γραφήματα.
Πάντως και με 0,3 και 0,25 και twisted και κανονικο και parallel (το σύρμα για στρατοπεδο συγκεντωσης xD lol ..μου έδωσε απλά την πιο επιθυμητή απόδοση για αυτό το ανέφερα) .. σε πολλές από τις εκδοχές, μου βγάζει το ίδιο θέμα.. από τα 12watt και πάνω μπορώ να πώ πως παίρνω την επιθυμητή γεύση. Το πιο κοντινό στήσιμο που έκανα με βάση αυτό που πρότεινες 1,3-1,4ωμ με 0.30αρι σύρμα πάλι χρειάστηκε να ανέβω στα 14watt .. θα το ξαναδοκιμάσω όμως για να το επιβεβαιώσω.
(να το πάω αλλού)
Αλλά πέραν τούτου που λογικά μελλοντικά και εμπειρικά θα την βρώ την άκρη μου, αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι μετά το που γεμίζω το ρεζερβουάρ του kf v4 δεύτερη φορά έχανε σε απόδοση, έκανε αυξομείωση στα ωμ , μερικές φορές δεν πήγαινε σωστά το υγρό στο βαμβάκι με αποτέλεσμα να ρουφάω καρβουνίλα.. όταν το άνοιξα να δώ τι συμβαίνει, παρατήρησα ότι περνάει υγρό στο ελατήριο το εσωτερικό που συνδέει θετικό πόλο με το πινακι (παρόλο που κόβω τα υγρά του καιφούν και με έξτρα επιβεβαίωση για να μην υπάρξει πρόβλημα)..
αντε και την καρβουνίλα την αντιμετωπίζεις, τραβάς 2-3 τζούρες χωρίς fire και πέρνει υγρό το βαμβάκι ''με το φόβο μην περάσει στο στόμιο το υγρό βέβαια και κάθομαι να καθαρίζω χαχαχα'' .. αλλά με τα υπόλοιπα δεν τα βγάζω πέρα, πρέπει να ανοίγω τον καιφούν σε κάθε γέμισμα να αλλάζω σύρμα και βαμβάκι και το περνάω και ένα καθάρισμα στο κάτω εσωτερικό μέρος για να είναι στεγνά τα σημεία που περνάει το ρεύμα.
Συγγνώμη αν παρέθεσα πάλι σε λάθος νήμα την απορία μου, μόλις εξοικειωθώ με το φόρουμ θα επανορθώσω!