vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

357 επισκέπτες, 4 χρήστες
Tem, anetost, FINIX, manoslykos

Απολύμανση - καθαρισμός οσμών σε Επισκευάσιμους ατμοποιητές

Αποσυνδεδεμένος dimgr

• **
  • 291
  • Φύλο: Άντρας
Μπραβο ρε παιδια
Ειχα δωσει τον kayfun να το δοκιμασει η φιλη μου, εβαλε βανιλια και δεν εφευγε η μυρωδια με τιποτα.
ThanXxxx

δε δινουμε ποτε σε γυναικες τον Καιφουνη  :)

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
Τον δικό μου kfl+ δεν τον έδωσα, απλά μου τον πήρε η γυναίκα μου μήνες τώρα  :laugh1:
Για εκδίκηση αγόρασα τον 4  :respect:

Αποσυνδεδεμένος iliasy

• **
  • 290
 :thumpup:  ετσι!!! μια τους και μια μας !!!! :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος nikolis2000

• **
  • 190
πηρα εναν kfl+ απο μια αγγελια.Μεσα δεν ξερω τι ειχε βαλει το παιδι αλλα ειχε μια γευση σαν παιδικη κρεμα σαν πλαστικο γαντι κατι τετοιο.Καθαρισμα με οινοπνευμα , καυτο νερο και υγρο πιατων ξανα οινοπνευμα και τιποτα.Καυτο νερο και υγρο πιατων ολο το βραδυ.Ωπ σαν να εφυγε αλλα και παλι το top cap μυριζε.Οπως το εχω κοντα στην μυτη μου καταλαβαινω οτι η μυρψδια ερχεται απο το οριγκ που μπαινει η καμιναδα μεσα.Παιδια το αλλαξα και ενα μπανακι μετα και τελος.Τι ειχε αυτο το οριγκ?Με τι ποτισε?Απιστευτο

1)Ατμοποιητές
Για τον καθαρισμό των ατμοποιητών χρησιμοποιώ καθαριστικό μηχανών εσπρεσσο και συγκεκριμένα το cafiza σε σκονη (http://www.urnexbrand.com/products/Cafiza_Espresso_Machine_Cleaning_Powder.aspx) αν και φαντάζομαι ότι και οποιοδήποτε άλλο (π.χ. pully) θα κάνει την ίδια δουλειά. Μπορεί να τα βρει κάποιος σε καφεκοπτεία (νομίζω ότι ο Λουμίδης και το coffeway έχουν). Γενικά τα καθαριστικά μηχανών εσπρεσσο είναι πολύ ισχυρά και καθαρίζουν υπολείμματα υγρών κοπής μηχανών cnc.

Το καθαριστικό είναι κατάλληλο και δοκιμασμένο σε μηχανές με μέρη από ανοξείδωτο ατσάλι, επιχρωμιωμενο ορείχαλκο και γυμνό ορείχαλκο αλλά δεν κάνει για πλαστικά , τσιμούχες και κάποια μέταλα π.χ. αλουμίνιο.

Το χρησιμοποιώ πάντα όταν αγοράζω ένα νέο ατμοποιητή ή όταν θέλω να καθαρίσω πολύ καλά κάποιον έχοντας όμως αφαιρέσει όλες τις τσιμούχες και τα πλαστικά τα οποία καθαρίζω με υγρό πιάτων. Έχω καθαρίσει αυθεντικούς kayfun lite plus, kayfun v4, nautilus, aerotank κ.α. χωρίς πρόβλημα. Έχω καθαρίσει και ανοδείδωτούς κλώνους αλλά ένα κλώνο όμως τον διέλυσε και αισθάνθηκα ευτυχισμένος που δεν τον άτμισα.

Οι οδηγίες είναι πολύ απλές. Τοποθετείτε τα ανοδείδωτα μέρη του ατμοποιητή έχοντας αφαιρέσει τις τσιμούχες και τα πλαστικά μέρη σε ένα μπολάκι, καλύπτετε με βραστό νερό και ρίχνετε ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού καθαριστικό. Περιμένετε μέχρι το νερό να κρυώσει. Ξεπλένετε πάρα πολύ καλά. Σημαντικό είναι να αποσυναρμολογήσετε πλήρως τον ατμοποιητή ακόμα και την παραμικρή βίδα ώστε να γινει ο καθαρισμός και το ξέπλυμα σωστά.

Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχω δει να το αναφέρει κανένας καθώς σε εμένα τουλάχιστον έχει φανεί πολύ αποτελεσματικό αλλά η αλήθεια είναι ότι εκτός από το παρόν φορουμ δεν το έχω ψάξει αλλού.

Για το συνηθισμένο καθάρισμα χρησιμοποιώ απλά χλιαρό νερό και ξύδι.

2)Σύρματα
Καθαρισμός με καθαρό ασετόν (όχι αυτά που έχουν λοσιον) και ξέπλυμα με νερό.

Απ: Απολύμανση - καθαρισμός οσμών σε Επισκευάσιμους ατμοποιητές
« Απάντηση #110 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 16:37 »
Η ερώτηση μπορεί να φαίνεται πως σχετίζεται με τις κλασσικές συμβουλές για βράσιμο, για καθαρισμό με οινόπνευμα κ.λπ. κ.λπ., και ναι, όντως έχει να κάνει με αυτά. ΟΧΙ ΜΟΝΟ όμως!

Βλέπετε, όπως ίσως γνωρίζετε όσοι έχετε διαβάσει άλλα μηνύματα μου, τσίμπησα ένα σεβαστό πακέτο ατμοποιητών και "stuff" γενικώς από τη γνωστή και... ιδιαίτερα αγαπητή για τις τιμές της FastTech. Που τυγχάνει Καρα-Κινεζιά, με κλώνους που συχνά-πυκνά δεν φημίζονται για την ποιότητα κατασκευής τους και μπορεί να τα έχουν τα κουσουράκια τους.

Ανάμεσα σε αυτά, το ότι μπορεί να έχουν επάνω "βιομηχανικά λάδια - γράσσο" (όπως, τουλάχιστον, τα λένε εις το εξωτερικόν σε σχετικές συζητήσεις), που από ό,τι έχω διαβάσει καθαρίζονται με ζεστό προς καυτό νερό και καλό τρίψιμο (διαδικασία για την οποία προμηθεύτηκα... οδοντόβουρτσα ποιότητος) και μούλιασμα για κανένα μισάωρο σε οινόπνευμα (διαδικασία για την οποία προμηθεύτηκα μια Smirnoff και δυο χυμούς πορτοκάλι - βερύκοκο, με τους οποίους θα συνδυάσω ό,τι περισσέψει ;D ). Έλα, όμως, που υπάρχει άλλο ένα κουσουράκι...

Μεταλλικά τρίμματα!

Από το πακέτο ατμοποιητών που παρήγγειλα, έχω ήδη στα χέρια μου έναν οριτζινάλε Τρίτωνα, τον οποίο δεν τον πολυφοβάμαι και δεν είδα να έχει κανένα χοντρό κουσούρι. Έχω, όμως, και τρείς κλώνους Goblin, Goliath και Cthulhu. Σε αυτούς είδα, σε κάποια σημεία τους, κάποιες "μεταλλικές κουκκιδίτσες", σαν να μην είχαν σμιλευτεί καλά. Μάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ρουφάς μεταλλική σκόνη στο λαιμό και τα πνευμόνια σου, σωστά;  :tongue_smilie:

Το θέμα είναι ΠΩΣ την καθαρίζεις αυτή; Έχετε κανένα καλό κόλπο; Απλά λύσιμο τα πάντα και σχολαστικό τρίψιμο;

Γενικά, ποιά διαδικασία ακολουθείτε εσείς με τον καθαρισμό των κλώνων που τσιμπάτε απο FastTech (όσοι αρέσκεστε στο χόμπι);

Να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη αν έχει ήδη συζητηθεί το θέμα, αφού με μια αναζήτηση τόσο μέσω του "εσωτερικού" search όσο και μέσω του Google Search στο e-kapnisma δεν βρήκα σχετικά αποτελέσματα ειδικά για μεταλλικά κομματάκια - σκόνη, αλλά συμβουλές για τις μυρωδιές (βράσιμο, σαπούνι, ξύδι).

Αποσυνδεδεμένος modivin

• 3672
« Απάντηση #111 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 16:39 »
Θα φύγουν με την οδοντόβουρτσα.

« Απάντηση #112 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 16:48 »
Ρωτάω διότι στον Cthulhu κάποια ήταν ορατά μέσα στο... drip tip, και αναγκάστηκα να "ψιλο-τρίψω" την κάτω πλευρά του (αυτή που ενώνεται με τον ατμοποιητή) με ένα κατσαβίδι (περιστρέφοντας το πολλές φορές με το χέρι) για να καθαρίσει. Αλλά δεν είμαι πια και 18 ετών για να μπορώ να δω ολοκάθαρα αν έχει καθαρίσει πλήρως - ούτε καν με τα γυαλιά μου. Τα είδα, δηλαδή, σε σημείο που ΔΕΝ θα έπιανε η οδοντόβουρτσα. Αν π.χ. βρίσκονται αντίστοιχα κάτω από τους πόλους όπου βιδώνει το coil κ.λπ., γενικά "σε σημεία που δεν τα βλέπει το φως" (...της οδοντόβουρτσας. Λέμε τώρα. "Φως". Εχμ...) τι κάνομεν;  :-\

Μήπως θα έπρεπε να έχω πρόσβαση και σε κανέναν βιομηχανικό μαγνήτη a-la Terminator Genisys?!  8)

Αποσυνδεδεμένος mindtrapper

• 1374
« Απάντηση #113 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 17:16 »
Αν είναι σε τρύπες και έχουν μείνει κατά το άνοιγμα τότε πρέπει να βρεις ένα λίγο μεγαλύτερο τρυπανάκι και να το περιστρέψεις. Η φυσικά να το κάνεις με τρυπάνι αν έχεις. Αν είναι σε φλατ επιφάνεια τότε ή φεύγουν με την οδοντόβουρτσα ή πρέπει με ντρέμελ με το εξάρτημα που είναι για γυάλισμα μετάλλων ή πολύ ψιλό γυαλόχαρτο.

Αποσυνδεδεμένος t@sos

• **
  • 327
« Απάντηση #114 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 18:27 »
συνηθως αυτα φευγουν ευκολα με υγρο πιατων και οδοντοβουρτσα και αφου ξεπλυνεις καλα με νερο βαλτον σε ενα βαζακι με ξυδι και νερο και αστον κανα 12ωρο και εισαι ετοιμος

Αποσυνδεδεμένος knight77

• 667
« Απάντηση #115 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 19:55 »
Όσο και αν ακουγεται περιεργο τη καλυτερη δουλεια για μενα την εχει κανει το βρασιμο σε γαλα.
Ακομα και με ζεστο νερο και ξυδι εμεναν μηχανολαδα.

Αποσυνδεδεμένος chzamp

• 1000
  • Χρήστος.....χάρηκα...
« Απάντηση #116 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 21:07 »
Ο Cthulhu (γνήσιος στην περιπτωση μου) ηρθε επίσης με σκληρά σπειρώματα και κατι ψιλα γραζια. Με πολύ λεπτο κατσαβιδακι η με οδοντογλυφίδα αλλα με προσοχη μην σπάσει  καθαρίζει.
δες και αυτό: https://www.fasttech.com/products/0/10005997/2197701-cleaning-brushes-for-e-cigarette-10-pack

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
« Απάντηση #117 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 22:31 »
Ενα μερος αυτων που θα γραψω ειναι λιγο δυσκολο να το κανεις , αλλα αν υπαρχει θελιση ολα γινονται.

Πας σε φαρμακειο και αγοραζεις ισοπροπυλικη αλκοολη.

Βραζεις γαλα , αφαιρεις οτι πλαστικο βλεπεις στον ατμ/τη.

Βαζεις τον ατμ/τη και τον αφηνεις να βρασει καλα.

Τον βγαζεις και τον πλενεις.

Μετα τον βαζεις μεσα σε ισοπ/κη αλκοολη και τον ξεχνας ενα βραδακι.

Εδω τωρα ειναι το δυσκολο :

Πας σε ενα πρατηριο καυσιμων και χρησημοποιεις τον αερα.
Εχεις και την ισοπ/κη μαζι σου , το βουτας και μετα το φυσάς σε ολες τις τρυπες που βλεπεις.
Κανε και τα προηγουμενα αμα θελεις με το ξυδι,σαπουναδα,οδοντοκρεμα........κλπ.

Αυτο με τον αερα ομως και την ισοπ/κη , το κανω σε ολους και προσωπικα εχω δει το καλυτερο αποτελεσμα.

Γνωμη μου παντα.

Αποσυνδεδεμένος higraf

• 853
« Απάντηση #118 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 23:50 »
Εγώ για αέρα παντός έχω τις φιάλες για καθαρισμό των PC κάπου 6€ από Plaisio ή Κοτσόβολο και άσε τα πρατήρια, όχι τίποτα αλλά θα σε κοιτάνε και περίεργα :)

Αποσυνδεδεμένος ExMortus

• **
  • 395
« Απάντηση #119 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2015, 00:30 »
Με supersonic ultrasonic cleaner τι φάση; Βλέπω αρκετούς πλέον να τα δίνουν για να πάρουν έναν.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 05, 2015, 12:49 από ExMortus »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359941 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1004 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114252 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450243 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110733 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374915 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328208 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1075 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6438 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15300 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29361 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99936 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F