Πριν 2 βδομάδες παρέλαβα το eMode από
Ecig.
Έρχεται σε σφραγιστό όμορφο κουτί που περιλαμβάνει το μοντ, 1 μπαταρία, clrearomizer με 2 κεφαλές, 2 επιστόμια (μεταλλικό και πλαστικό), καλώδιο usb, φορτιστή τοίχου, εργαλείο για ρύθμιση τζούρας και εγχειρίδιο χρήσης. Μόνο υγρό θα χρειαστεί κάποιος κι αρχίζει κατευθείαν να ατμίζει.
Είναι πολύ όμορφο. Δείχνει από μακριά προϊόν hi-tech. Ατμοποιητής και μπαταριοθήκη δένουν πολύ σαν σύνολο. Το μήκος του είναι όσο περίπου μιας twist.
Διαστάσεις:
Μήκος eMode: 121mm. Βάρος χωρίς μπαταρία: 63gr
Συνολικό μήκος με ατμοποιητή και επιστόμιο: 190.5mm. Βάρος χωρίς μπαταρία: 101gr
Διάμετρος: 18mm
Έχει σπείρωμα 510 (όχι ego). Με διάμετρο 18mm ταιριάζουν επάνω του αρκετοί ατμοποιητές της αγοράς. Εδώ με Dripper Pro. Δοκίμασα όλους τους ατμοποιητές που είχα στην κατοχή μου, ατσάλινους ή εργοστασιακούς και έπαιξαν απροβλημάτιστα. Το σπείρωμά του φαίνεται ποιοτικό. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι και αξιόπιστο.
Εδώ σε σύγκριση με provari mini, ego 1100 και ego 650. Η φωτό το αδικεί λίγο. Λόγω της μικρής διαμέτρου χάνεται στη χούφτα, αλλά βέβαια δεν μπορεί να κρυφτεί στην τσέπη του πουκάμισου.
Η Joyetech αναφέρει ότι το eMode είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι και ποιος είμαι εγώ που θα την αμφισβητήσω. Μόνο το κάτω καπάκι δείχνει κάπως τσίγκινο. Το ελατήριο που έχει όμως είναι δυνατό και όταν βιδώσει τίποτα δεν κουδουνίζει, τίποτα δεν κουνιέται.
Το κουμπί έχει πολύ καλή αίσθηση. Δεν μπορεί να πατηθεί εύκολα κατά λάθος αλλά ούτε χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να λειτουργήσει. Ποιοτικό δείχνει και το δαχτυλίδι ρύθμισης volt.
Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή. Δεν υπάρχουν οθόνες και περίπλοκα μενού. Κρατώντας πατημένο το διακόπτη για 3 δευτερόλεπτα αρχίζει και αλλάζει τρόπο λειτουργίας, ανάβοντας τα αντίστοιχα LED. Όταν ανάψει η λειτουργία που θέλουμε, αφήνουμε το κουμπί. Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις είναι: VV, VW, RVV, RVW1, RVW2, RVW3.
Όταν είμαστε σε λειτουργία VV ή VW μπορούμε να αυξομειώσουμε τα volt ή watt γυρνώντας το περιστροφικό δαχτυλίδι.
Οι άλλες 4 λειτουργίες ρυθμίζονται από το MVR software (είναι το ίδιο που χρησιμοποιεί το eVic). Σ' αυτές μπορούμε να ορίσουμε αυξομείωση volt (RVV) ή watt (RVW) κατά τη διάρκεια της τζούρας. Για παράδειγμα μπορούμε να ορίσουμε ότι θα ξεκινάει με 10 watt για 1sec ώστε να αρπάξει γρήγορα η αντίσταση, μετά να πέσει στα 9 για 2sec και μετά στα 8 ώστε να μην πάρουμε καμένο. Συνολικά 4 τέτοιες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και να αποθηκευτούν στο eMode.
Στην πράξη το σύστημα αυτό δουλεύει ικανοποιητικά. Μετά από λίγες προσπάθειες είδα βελτίωση στο χτύπημα χωρίς αλλοίωση γεύσης σε σχέση με τα σταθερά volt ή watt.
Το MVR software είναι γνωστό από το evic. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι πρόγραμμα που τρέχει σε PC και συνδέοντας το eMode μέσω USB παίρνουμε πληθώρα στατιστικών (τζούρες ανά μέρα, μήνα, χρόνο χρήσης κλπ) αλλά μπορούμε να κάνουμε και διάφορες ρυθμίσεις (χρόνος που θα μένουν ανοικτά τα LED, χρόνος κλεισίματος συσκευής, επιτρεπόμενες τζούρες, αναβάθμιση firmware κλπ). Επίσης μπορούμε να διαβάσουμε τα Ohm της αντίστασης. Κάτι σημαντικό στο eMode αφού δεν έχει οθόνη για να μας τη δείξει.
Ο ατμοποιητής είναι ολοκαίνουριος και ειδικά σχεδιασμένος για το eMode. Διαθέτει βέβαια σπείρωμα 510 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη μπαταρία. Έχει ρυθμιστή αέρα (η βίδα στο πλάι) και γεμίζει από πάνω. Η κεφαλή αλλάζει από κάτω χωρίς να χρειάζεται άδειασμα του υγρού. Παίρνει 3ml αλλά μη βάλετε πάνω από 2.0-2.5 γιατί θα πλημμυρίσετε (γεμίζουμε μέχρι το τζαμάκι).
Το χτύπημα και το ντουμάνι είναι πολύ καλά. Η γεύση επίσης είναι ωραία, ίσως εξαιτίας του κεραμικού που υπάρχει στην κεφαλή.
Θα χαρακτήριζα τη τζούρα μέτρια με τον ρυθμιστή τέρμα ανοικτό. Αν αφαιρέσουμε 2 φυτίλια από την κεφαλή γίνεται κάπως αεράτη, ιδανική για τα γούστα μου. Στις άλλες 2 θέσεις σφίγγει αρκετά.
Σε σχέση με ατμοποιητές που χρησιμοποιούν κεφαλές protank έχει το προβάδισμα. Το μόνο του μειονέκτημα ότι δεν ανοίγει πλήρως το πάνω καπάκι οπότε δυσκολεύει λίγο στο καθάρισμα. Δεν υπάρχουν καθόλου διαρροές. Κάποιες μπουρμπουλήθρες εμφανίζονται όταν πλέον έχει σχεδόν αδειάσει το tank.
Για το eMode χρησιμοποιούνται οι νέας σχεδίασης κεφαλές C2. Είναι 2.4Ω και βουτηγμένες συνεχώς μέσα στο υγρό. Αν τις ανοίξουμε βλέπουμε πάνω από την αντίσταση 4 φυτιλάκια. Η αντίσταση κάθεται μέσα σε κεραμικό. Η απόδοση είναι εξαιρετική. Δεν ξέρω πόσο κρατάνε. Έχω κάνει κάπου στα 15ml με την κάθε μία και πάνε ακόμα μια χαρά χωρίς κατάλοιπα.
Στη χρήσηΥποθέτω ότι χρησιμοποιεί την πλακέτα του eVic με λίγο διαφορετικές προδιαγραφές καθώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδια.
Μεταβλητή τάση: 3.3 - 5.0 V
Μεταβλητή ισχύς: 4.5 - 11 W
Οι διαβαθμίσεις των volt πάνω στο δαχτυλίδι είναι ανά 0.2V και των watt ανά 0.65W. Πιο μικρές ρυθμίσεις δεν γίνονται καθώς το δαχτυλίδι έχει συγκεκριμένες θέσεις που κάθεται.
Στο βολτομετράκι μου η πρώτη ρύθμιση των 3.3V μου έδωσε 3.45V πραγματικά δηλαδή όσα δίνει και στη δεύτερη θέση. Κατά τα υπόλοιπα δουλεύει υποδειγματικά. Με τη δική του αντίσταση (2.4Ω) έπαιξε εξαιρετικά σταθερά μέχρι και τα 4.8V. Τα ίδια volt που έπαιρνα χωρίς φορτίο μου έδινε και υπό φορτίο. Στα 5.0V μου έδωσε 4.9.
Με αντίσταση 1.5Ω η 1η και η 2η σκάλα μου έδωσαν υπό φορτίο ότι και χωρίς φορτίο. Από την 3η σκάλα και μετά μου έδινε 3.6V λόγω του περιορισμού των αμπέρ.
Η μπαταρία του είναι Sanyo 16650 2100 mAh χωρίς βυζί και αποδίδει θαυμάσια. Μου έβγαλε 7.5 ώρες συνεχούς ατμίσματος στα 8 watt. Όταν λέω συνεχές άτμισμα εννοώ πιπίλα και βάλε. Ξεκίνησα τη μέτρηση ένα απόγευμα που ήμουν συνέχεια σπίτι και άτμιζα συνεχώς. Μετά τις 5 ώρες αγχώθηκα γιατί πλησίαζε η ώρα του ύπνου και πίεζα τον εαυτό μου να τραβάει τζούρα κάθε 1-2 λεπτά συνεχώς. Σε νορμάλ συνθήκες θα κρατήσει πολύ παραπάνω, πιθανόν και όλη μέρα.
Το eMode σταματάει να λειτουργεί όταν φτάσει 3.16-3.22V. Για να φορτίσει συνδέετε το eMode με υπολογιστή ή πρίζα μέσω καλωδίου micro usb. Δεν χρειάζεται ξεχωριστός φορτιστής. Θέλει λίγο παραπάνω από 5 ώρες για πλήρη φόρτιση. Λειτουργεί και σαν passthrough.
Η κατάσταση της μπαταρίας φαίνεται από τα LED της κεφαλής. Όταν είναι γεμάτη ανάβει συνεχώς και όσο αποφορτίζει αναβοσβήνει όλο και πιο γρήγορα.
Ο χρόνος που θα μένει ανοικτό το LED αλλά και πολλές άλλες παράμετροι καθορίζονται από το MVR software που υποστηρίζει και ελληνικά.
Γιατί?Όση ώρα γράφω σαν να ακούω τις φωνές να πληθαίνουν
Γιατί να πάρει κάποιος το eMode και όχι το eVic?
Είναι πιο ποιοτικό (ατσάλι), πιο μικρό και κομψό. Έχει όλες τις δυνατότητες του eVic χωρίς περίπλοκα μενού και πιθανόν είναι πιο ανθεκτικό στα πεσίματα λόγω έλλειψης οθόνης.
Από την άλλη βέβαια δεν έχει τόσο ακριβείς ρυθμίσεις όσο το eVic και για να δεις την αντίσταση του ατμοποιητή θα πρέπει να το συνδέσεις σε PC.
Στις 2 βδομάδες που το χρησιμοποιώ δεν βρήκα κάποιο ιδιαίτερο κουσούρι σε συνηθισμένες απαιτήσεις άτμισης.
Θα ήθελα η κουκίδα πάνω στο δαχτυλίδι που δείχνει την τρέχουσα ρύθμιση να ήταν σε πιο έντονο χρώμα. Είναι δυσδιάκριτη ειδικά σε χαμηλό φωτισμό.
Επίσης θα ήθελα να βγει σώμα για 16340 μπαταρία. Πιστεύω ότι θα ήταν κόσμημα και θα είχε μια αυτονομία 3+ ωρών. Είμαι από αυτούς που δεν έχω πρόβλημα να κουβαλάω 2-3 μπαταρίες στην τσέπη.
Η τιμή του είναι 115€. Ακριβό αλλά περιλαμβάνει τα πάντα (μπαταρία, φορτιστή, ατμο, κεφαλές) για τα οποία θα πληρώνατε επιπλέον σε άλλα mods.