Παιδιά, ρίχνεις πάντα πρώτα το διαλυόμενο και μετά τον διαλύτη, πρώτα αυτό που θέλεις να διαλύσεις και μετά αυτό με το οποίο θα το διαλύσεις. Άρα η σειρά είναι: άρωμα + VG + PG ή VG + PG εφόσον μιλάμε για βάση. Όπως είχε πει σ' ένα βίντεο-τριλογία ο πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ ιδιοκτήτης της AtmosLab "πρώτα βάζεις τον καφέ και την ζάχαρη και μετά ρίχνεις το νερό"
Σχετικά με τις βάσεις, αυτό που ξέρω κι εγώ είναι ότι η βάση δεν χρειάζεται ωρίμανση (steeping). Την αναμειγνύεις, την ανακατεύεις, έτοιμη. Το τελικό υγρό χρειάζεται ωρίμανση, όχι η βάση.
Σε ότι αφορά την χρήση ζυγαριάς μπαίνουμε πάλι στην αιώνια κουβέντα "gr ή ml". Η ζυγαριά μετράει γραμμάρια και όχι ml που είναι τα υγρά με τα οποία δουλεύουμε. Άρα ή τα ζυγίζουμε όλα ή πάμε με όγκους. Εγώ προτιμώ και προτείνω τις μετρήσεις όγκου γιατί όλα με τα οποία "παίζουμε" είναι σε όγκο.