Επειδή μου φαίνεται ότι πιάνει και μένα η παράθεση

από τότε που απέκτησα πρόσβαση σε θερμαινόμενο stirrer, πιστεύω ότι οι διαφορές είναι μικρές. Το έχω δοκιμάσει μεταξύ άλλων σε κλώνο του Castle Long Reserve και με 11% και με 23% άρωμα σε 3 10μελα (ένα με separate steeping, ένα all in one steeping, με "ωρίμανση" 30 ημέρες και ένα με θέρμανση στους 60
οC - ανάδευση σε 500rpm για 15 λεπτά (εναλλακτικά 60
οC σε bain marie με περιοδική ανάδευση μέχρι να κρυώσει) και δοκιμή σε 3 ημέρες για να λέω ότι έκανα και ωρίμανση! Μπορεί να οφείλεται στην μύτη μου, αλλά δεν βρίσκω τόση διαφορά (σε κάποια καμία) που ν' αξίζει να κάνω log πότε πρέπει να φτιάξω νέο υγρό για να μην ξεμείνω με βάση την προβλεπόμενη κατανάλωση (είναι και 12 ζωή να 'χουν). Για κάποιους μπορεί να ισχύει το ανέκδοτο με τους δοκιμαστές κρασιών που τους άλλαξαν τα μπουκάλια και κατέληξαν ότι μέτρια κρασιά ήταν εξαιρετικά και το αντίστροφο! Αν τώρα κάποιος αισθάνεται μικροδιαφορές που βελτιώνουν το τελικό άρωμα, ειλικρινά τον ζηλεύω.