Κοίτα. Στο παράδειγμα που κάναμε (με ζητούμενη νικοτίνη 20mg), αν χρησιμοποιούσαμε 20άρα βάση δεν θα μας έβγαινε ποτέ το αποτέλεσμα γιατί τα αρώματα δεν έχουν νικοτίνη άρα θα έριχναν την περιεκτικότητα της. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την 20άρα μόνο αν στοχεύαμε αρκετά πιο χαμηλά σε τελική νικοτίνη. Γενικά επειδή οι υπολογισμοί (τελικής νικοτίνης, ποσοστών αρωμάτων, αναλογίας PG/VG) είναι αρκετά περίπλοκοι, καλό είναι να έχει κανείς μηδενικές PG και VG, συν την νικοτινούχα βάση που μπορεί να είναι οτιδήποτε. Με τις τρεις αυτές βάσεις μπορούμε να φτιάξουμε ένα τελικό μείγμα που θα έχει
ακριβώς την περιεκτικότητα σε νικοτίνη και τις αναλογίες PG/VG που θέλουμε.
Το calculator στο e-liquid-recipes.com είναι εξαιρετικό και μπορείς να εξοικειωθείς με όλη την διαδικασία αλλάζοντας συνεχώς τα νούμερα (δεδομένα και ζητούμενα). Δες το λίγο σαν παιχνίδι στην αρχή. Αυτό που έχω κάνει εγώ για να απλοποιήσω την ζωή μου είναι το εξής: έχω φτιάξει βάση με την αναλογία PG/VG που θέλω και λίγη περισσότερη νικοτίνη (10 mg αντί για 9 που κάνω) και εκεί βάζω τα όποια αρώματα. Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το επιθυμητό (σε νικοτίνη ή PG ή VG)
αποφάσισα να μην με νοιάζει. Οι αποκλίσεις άλλωστε δεν είναι και πολύ μεγάλες αν
δεν κάνει κανείς υγρά με τρελά ποσοστά αρωμάτων.
Ελπίζω να βοηθάω με όλα αυτά που λέω. Φοβάμαι μην τα μπερδεύω περισσότερο τα πράγματα...

ΥΓ. Να θυμάσαι πως τα πιο πολλά αρώματα είναι διαλυμένα μέσα σε PG, άρα και αυτά θα σου αλλάζουν τις αναλογίες PG/VG.