Παιδιά όσοι πάτε ν κάνετε τώρα diy ξεχαστε ότι θα σας πηγαίνει πολύ πιο φτηνά απο τα έτοιμα εκτός και αν κανετε μη νικοτινουχα ή με ελάχιστη νικοτίνη.
Και όμως! Αν κάνεις τους υπολογισμούς θα δεις πως και πάλι αρκετά φθηνότερο θα είναι το DIY. Πραγματικό παράδειγμα:
Έστω ότι θέλω να φτιάξω 100ml με το άρωμα Monkey της Solub Arome σε αραίωση 10% (τόσο το κάνω και στην πραγματικότητα) και νικοτίνη 10mg/ml (εννιάρα κάνω αλλά το στρογγυλεύω προς τα πάνω για ευκολία).
Χρειάζομαι5 10μελα προς €4,50 = €22,50 (αυτό το υπολογίζω με την ακριβότερη τιμή που βρήκα - υπάρχουν και με 3,50 και με 3 ευρώ το δεκάμελο)
1 άρωμα προς €2,50 = € 2,50 (τόσο μας κόστισαν τα αρώματα που αγοράσαμε από την Γαλλία με τον Kotsos75)
40 ml συμπλήρωμα βάσης €0,50 (λιγότερο θα κοστίσει γιατί από το φαρμακείο θα αγοράσω την PG και την VG)
Το αποτέλεσμα είναι το υγρό που επιθυμώ με συνολικό κόστος €25,50 ή €2,55 το δεκάμελο. Και μάλιστα για ένα υγρό που γουστάρω τρελά όχι κάτι που κάνω συμβιβαζόμενος για οικονομία! Το DIY εξακολουθεί να συμφέρει πολύ απλώς θέλει λίγη προσοχή στους πειραματισμούς με νέα αρώματα.
ΥΓ. Ο φίλος μου ο ποιητής έδωσε μια πολύ ωραία ιδέα για τις δοκιμές με νέα αρώματα. Να κάνει κανείς τις δοκιμές του σε υγρά χωρίς νικοτίνη και λίγα ml κι αν του αρέσουν τότε να προχωράει στην παρασκευή μεγαλύτερης ποσότητας με νικοτίνη αυτή τη φορά. Αν μας αρέσει η γεύση ενός μηδενικού υγρού νομίζω πως το ίδιο με την προσθήκη νικοτίνης θα είναι ακόμα καλύτερο!