Εχω μια απορια σχετικα με το calc.Στο Vg που με ενδιαφερει βαζω βαση VG 24,νερο 20% αρωμα 4% για ποσοτητα 10ml.Απο κάτω παιρνω VG σκετη 1,01.Δεν θελω ομως να βαλω καθολου σκετη.Μονο τη βαση να αραιωσω με νερο.Γιατι τι βαζει τη σκετη?
Χμμ, νομιζω πως μολις ανακαλυψες ενα bug.
Θα προσπαθησω να το διορθωσω συντομα και θα ανεβασω νεο update.
Μεχρι να το λυσω ομως, μπορεις να χρησιμοποιησεις τον calculator με λιγο διαφορετικο τροπο για τη συγκεκριμενη δοσολογια. Δες φωτο.
Ασε λοιπον 0 το επιθυμητο επιπεδο νικοτινης και βαλε για βαση οση σκετη VG λεει απο κατω. Κανε copy paste αυτα που βλεπεις στη φωτο δηλ. και θα εισαι οκ.
Απλα να διευκρινισω οτι δεν υπαρχει προβλημα να χρησιμοποιησετε τον calcultor οπως ειναι, μιας και ολοι οι υπολογισμοι γινονται κανονικα. Το μονο προβλημα-bug που υπαρχει ειναι οταν του δινεις επιθυμητο επιπεδο νικοτινης ισο με τη νικοτινη που εχεις σαν βαση, οταν δηλαδη προσπαθεις να κανεις μιξη σε μια βαση που
(Οι παραπανω απαντησεις που αφορουσαν το post του φιλου grigoris_a δεν ισχυουν πια, μιας και το σφαλμα διορθωθηκε με την νεα αναβαθμιση.)
Καλησπερα σε ολους. Μολις ολοκληρωθηκε η
3 αναβαθμιση του "Six Mix e-liquid calculator"και μπορειτε να την κατεβασετε απο εδω,
http://www.rapidshare.com/files/445851074/Arvacon_s_Six-Mix_e-liquid_calculator_V.3.xls αλλα και απ'το link στην υπογραφη μου (αν μου δωσουν προσβαση τα παιδια, θα αναρτησω το link και στο πρωτο μου post για να μην ψαχνετε αναμεσα στις σελιδες).
Τι αλλαξε σε αυτη την εκδοση:- Καταργηθηκε η ξεχωριστη σελιδα για παρασκευη NONE υγρων, μιας και πλεον μπορειτε να χρησιμοποιησετε τους calculators PG και VG απ' τις σελιδες 1 και 2 αντιστοιχα και για παρασκευη none υγρων. Απλα το μονο που πρεπει να κανετε ειναι να βαλετε στην "Κατηγορια 1" την
τιμη 1 στο κελι που εισαγουμε τη βαση νικοτινης και την
τιμη 0 στο κελι του επιθυμητου επιπεδου νικοτινης. Ολα τα υπολοιπα κελια συμπληρωνονται ως συνηθως.
- Εγιναν καποιες ακομα αισθητικες παρεμβασεις
- Διορθωθηκαν καποια bugs σχετικα με το ποσοστο νερου στον VG calculator.
- Προστεθηκαν ενδειξεις σφαλματος, σε περιπτωση που ζητησουμε παραπανω ποσοτητα νικοτινης, απο αυτη που μπορει να παραγει μια βαση νικοτινης κατά την αραιωση της. Ειναι προφανες πως η βαση νικοτινης πχ. 36mg VG, δεν μπορει να μας δωσει 36mg στο τελικο αποτελεσμα αν αραιωθει πχ με 20% νερο, γιατι ενα ποσοστο της συνταγης θα περιεχει νερο. Αν θελουμε να παρουμε 36mg σαν τελικο αποτελεσμα, θα πρεπει να χρησιμοποιησουμε μια βαση με περισσοτερα mg νικοτινης ή πρεπει να μην αραιωθει καθολου. Οταν λοιπον υπερβουμε τα maximum mg νικοτινης που μπορει να μας δωσει η βαση αυτή αραιωμενη, τοτε θα δουμε τη λεξη "FALSE" στον πινακα των συστατικων.
Για να προχωρησουμε σε μια σωστη συνταγη, απλα μειωνουμε το επιθυμητο επιπεδο νικοτινης μεχρι να εμφανιστουν οι αναλογιες που μπορει να μας δωσει η βαση αυτη.
Για να βρουμε το maximum που μπορει να αποδωσει η βαση αναλογα με την αραιωση που θα κανουμε, ξεκιναμε απο το 100% της βασης, πχ. 36mg και κατεβαινουμε σταδιακα,δινοντας μικροτερο επιπεδο νικοτινης εως οτου εξαφανιστει η λεξη FALSE και φανουν ξανα οι αριθμοι.
Αυτα προς στιγμην. Αν εχω χρονο καποια στιγμη, ισως να προχωρησω και σε περαιτερω βελτιωσεις. Θα εχω στα υποψην και την ιδεα σου φιλε michalistolmi.
Ουφ, ας κανω ενα ηλε-γαρο να χαλαρωσω τωρα..
Arvacon