Νέες δοκιμές. Πριν να πω πως είχα την εντύπωση πως το vanilla rum after έβγαινε και σε άρωμα, δυστυχώς όμως δεν το βλέπω πλέον.. Αναφέρομαι πάντα στα DIY αρώματα με δική τους βάση.
Γιαούρτι: Είναι αυτό που λέει; Ναι. Περίμενα γιαούρτι; πάλι ναι. Αλλά δεν είναι σίγουρα αυτό που περίμενα. Για αρχή το άρωμα είναι λευκό κατάλαυκο. Κι όχι πως έχω πρόβλημα με τεχνητά χρώματα σε υγρά κι αρώματα, αλλά αν αφήσεις το μπουκαλάκι αρώματος χωρίς ανακάτεμα δύο μέρες και το γυρίσεις ανάποδα αφήνει ένα λευκό κατακάθι. Όπως και να είναι το έφτιαξα, σκέτο και σε συνδιασμούς με φρούτα. Ναι μεν έχει γεύση γιαούρτι, αλλά αρκετή κι από την ξινίλα του γιαουρτιού. Πιο πολύ φέρνει σε γιαούρτι από ξινόγαλα για όποιον έχει δοκιμάσει. Πειστικό μεν, αλλά όχι ωραίο. Η συμπύκνωσή του στα καλά επίπεδα που έχει η ecig, αλλά σε πιο λάιτ μορφή από παλιότερα που το 3% γέμιζε τα πάντα. Μπορεί να είναι κι ιδέα μου βέβαια, στο 5% ήμουν χαρούμενος. Και, δε θα το ξανααγόραζα.
Φραγκοστάφυλο: Επίσης κοντά σε αυτό που λέει, σχετικά τεχνητή γεύση. Όπως και το γιαουρτάκι ενώ είναι αυτό που λέει δε με ενθουσιάζει. Μου βγάζει τη γλυκάδα του φρούτου, αλλά όχι τη φρεσκάδα, δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά. Αν θεωρήσουμε πως το ριμπένα το φτιάχνουν με σιρόπι που το αραιώνεις με νερό, αυτό το υγρό έχει τη γεύση που θα είχε το σιρόπι. Το συνδίασα και με κρέμα από άλλη εταιρία, καλύτερο και υπερισχύει. Πάντως και αυτό συμπηκνωμένο, ένα 5% είναι αρκετό, χώρια που η ίδια η γεύση είναι αρκετά δυνατή, οπότε όταν το συνδιάζεις με άλλα καλό θα ήταν να μην ξεπεράσεις το ένα δέκατο. Υπερκαλύπτει αρκετές γεύσεις. Και... όχι, ούτε κι αυτό θα ξανααγόραζα.
Vanilla burbon: Αυτό το πήρα γιατί δεν έβρισκα το Vanilla rum after, και μπορώ να πω πως δεν έχουν καμία σχέση. Σϊγουρα πιο όξινο, τη βανίλλια όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να την βρω. Δεν είναι κακό, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος των όξινων γεύσεων, το ποτό τα έχει καβαλήσει όλα. Συμπήκνωση, ίσως λίγο πιο ελαφρύ, άντε να πας στο 7-8%, από την άλλη πρόσθετα γιατί περίμενα να μου βγάλει κάτι άλλο από αυτό που μου έβγαζε. Επίσης, όχι, δε θα το αγόραζα ξανα..
Divino: Δεν είχα την παραμικρή ιδέα τι να περιμένω, οπότε πήγε καλύτερα από τα προηγούμενα. Καπνικό σίγουρα. Έχει το καλό πως ενώ όμως δεν ανήκει στα καπνικά τύπου "γλυκό" όπως RY, tribeccoειδή και λοιπά, δε σου βγάζει και τασακίλα. Αυτό σγκεκριμένα μου άρεσε, μιας και ότιαν λέω τσιγαρίσιο, δε θέλω να εννοώ πως θα γευτώ τη στάχτη. Ελάχιστη πικρίλα του τσιγάρου (πραγματικά ελάχιστη) και χωρίς να είναι διόλου όξινο (που συνηθίζεται στα μη γλυκά "τσιγαρίσια" καπνικά). Θα το αγόραζα ξανά...; Μπορεί, αν ήθελα να καπνίσω ξανά. Εχει γεύση πούρου, και με το άτμισμα υπάρχουν τόσο καλύτερες γεύσεις από τα πούρα, το προτείνω όμως σε κάποιον που το αναζητά.
Όλα δοκιμάστηκαν ωριμασμένα (μήνας το λιγότερο) και μη, σε συνδιασμούς με άλλα αρώματα και σκέτα. Και θα είμαι ειλικρινής, έχω αρχίσει και απογοητεύομαι από τη σειρά των αρωμάτων της εταιρίας για να ξαναδώσω εύκολα λεφτά σε δοκιμές...