2. Η τζούρα της είναι σαφώς πιο σφιχτή απ' τους άλλους δύο τανκ άτμο που έχω (τηλέμαχο 2+ και φαινόμενο λαϊτ)
Έχουν προαναφερθεί, αλλά αξίζει να τα επισημάνουμε.
Ως κάτοχος 3 Σοφία, οι προτεινόμενες λύσεις για να έχεις πιο "ανοιχτή" τζούρα είναι οι εξής:
1. Πριν στήσεις, γυρνάς τον πόλο της Σοφίας, ώστε να φέρεις τα αυλάκια "πρόσωπο" με τις δύο τρύπες της βάσης.
2. Χρησιμοποίησέ τη σε μηχανικό mod το οποίο θα έχει πόλο βίδας τύπου phillips ώστε να έχει χώρο να παίρνει άνετα αέρα και από κάτω.
Αν τη βάλεις σε mod με "τυφλό" πόλο, είναι λογικό να φιμώσει την κάτω εισαγωγή αέρα του ατμοποιητή.
Προσωπικά την απολαμβάνω σε Lab από Atmizoo.
3. To Cage (σε κάποιες περιπτώσεις - αναλόγως το mod), έχει μια ελάχιστη κλίση από τα τοιχώματά του προς το κέντρο, με αποτέλεσμα να φιμώνει την εισαγωγή αέρα κάτω από τον ατμοποιητή. Όπως προανέφεραν πολλοί στο Forum, σηκώνεις το Cage ελάχιστα. Μισό με ένα χιλιοστό είναι υπέρ-αρκετό.
Διαφορετικά χρησιμοποιείς το Bayou από Atmizoo και τέλος.
4. Όταν στήνεις αντίσταση, να την τοποθετείς στο υψηλότερο δυνατό σημείο του κεραμικού, χωρίς βέβαια να ξεπερνάς την κορυφή του.
- Αν πετύχεις τη μέγιστη δυνατή "αεράτη" τζούρα, προτείνω να ανοίξεις τη Σοφία 3 στροφές. Αυτό διότι με λιγότερη υποπίεση θα έχεις μειωμένη τροφοδοσία. Παρόλα αυτά, με ένα σωστό στήσιμο, η Σοφία τροφοδοτείται αυτόματα.
Ως πρόχειρο "δείγμα", η μέγιστη αεράτη τζούρα είναι λίγο πιο αεράτη από KFL+. Σίγουρα, θα είναι πιο σφιχτή σε σύγκριση με τις δυνατότητες των ατμοποιητών που ανέφερες.
Και για να σε ενθαρρύνω περισσότερο, δεν έχω βρει ΚΑΝΕΝΑ ατμοποιητή ο οποίος να μου παρέχει το σύνολο ατμίσματος που παρέχει η Σοφία. Εννοείται πως βασικός παράγοντας είναι το προσωπικό μου γούστο.
Έχω φτιάξει μια δικιά μου ηλεκτροπόντα και για πολύ καιρό έκανα ΠΟΛΛΑ πειράματα. Το αποτέλεσμα ήταν να βρω το, κυριολεκτικά, τέλειο στήσιμο για τα γούστα μου.
Θέλει μελέτη και υπομονή. Δε συγχωρεί λάθη. Όμως, αν σε μάθει και τη μάθεις, σε αποζημιώνει.
Προτεινόμενο στήσιμο προσωπικού μου γούστου (απαιτεί ηλεκτροπόντα):
Kanthal A1 Ribbon 0,4mm, 3cm σύρματος res = 1,2ohm. Κολλάμε τα No res. 4 σπείρες + δυο επιπλέον σπείρες no res στις άκρες, σε διάμετρο 2mm.
Προσωπικά τη προτιμώ σε μηχανικό mod. Διαφορετικά, 8-14 watt (σε ποιοτικό ηλεκτρονικό mod).
ΥΓ: Ποτέ μου δε κάνω post σε forums. Είμαι εκείνος ο οποίος διαβάζει, παίρνει γνώμες φιλτράροντας την πληροφορία. Περιστασιακά (για να μη πω καθημερινά) τραβάω τα μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω... αλλά προτιμώ να μη σχολιάσω. Ειλικρινά θαυμάζω όσους μπαίνουν στη διαδικασία να απαντήσουν ερωτήσεις του τύπου "Ατμίζω στα 3423412 Watt και παίρνω γεύση καμένου, λέτε να φταίει τ
ο Drip-Tip?
"Διαθέσιμος και εγώ λοιπόν για απορίες σχετικά με τη Σοφία!