Φίλε ΕΡΕΒΟΣ, το να σου δείχνει το provari 3-4 Ohm σημαίνει ότι κάπου δεν γίνεται καλή επαφή (μετράει επαγωγικά ρεύματα ή κάτι τέτοιο). Δηλαδή δεν είναι εντελώς χωρίς επαφή (θα σου έβγαζε ΟΡ το πρόβατο) αλλά δεν εφάπτονται και τελείως. Το πάθαινα συνέχεια όσο έστριβα σύρματα και γινόταν είτε στην ένωση n - r , είτε γιατί δεν μου έκανε καλή επαφή το σύρμα στον θετικό πόλο στο κάτω μέρος.
Αν χρησιμοποιείς έτοιμα σύρματα τότε το πρόβλημα είναι το δεύτερο. Τα κεραμικά που κυκλοφορούν δεν είναι όλα ακριβώς ίδια. και 0,05 χιλιοστά διαφορά στην διάμετρο μπορεί να αλλάζει τα πράγματα. Προσπάθησε το σύρμα που γυρνάς μέσα στο κέντρο του κεραμικού να μην είναι τσίμα- τσίμα αλλά να έχει κάποιο μήκος για να πιάνει καλύτερα. Επίσης, μπορεί να σου συμβαίνει και το άλλο που πάθαινα: Επειδή δεν το σφήνωνα στα τοιχώματα, όπως το πίεζα για να μπει το πόλος μέσα στο κεραμικό, το σύρμα κοβόταν και αυτό δεν το καταλαβαίνεις παρά μόνο αν βγάλεις το κεραμικό και το παρατηρήσεις με προσοχή. Κάπου στα παραπάνω θα βρεις το πρόβλημά σου , εγώ από τότε που το προσέχω το έλυσα τελείως, πλέον (με έτοιμα σύρματα n-r-n)ούτε καν μετράω την αντίσταση.
Σχετικά με την μάκα, τα papillon ίσως είναι τα χειρότερα από αυτή την άποψη. Ενώ μου άρεσε πολύ το papillon organic tobacco το σταμάτησα για αυτό ακριβώς το λόγο. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν συνηθίσεις στο στρίψιμο, από την στιγμή που υπάρχουν φτηνές λύσεις σε έτοιμα σύρματα n-r-n δεν είναι τίποτα να αλλάζεις συχνά την αντίσταση. Εγώ κάθομαι ένα μισάωρο την Κυριακή και φτιάχνω να έχω όλη την εβδομάδα ακόμα και για καθημερινη αλλαγή.
Προσωπική γνώμη στις ερωτήσεις σου για την Σοφία:
1.Τα κομάτια που είναι non όταν τα καίω με το φλόγιστρο (σπάνια πλέον) κοκκινίζουν πολύ πριν πυρώσει το κεραμικό χωρίς να παθαίνουν τίποτα.
2. Στο τύλιγμα, για να είμαι σίγουρος ότι όλο το σύρμα με αντίσταση ακουμπάει το φυτίλι, μέρος της σπείρας ή και σχεδόν ολόκληρη σπείρα την κάνω με το non, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και βλέπεις και που είναι η ένωση.
3. Αν η επαφή των συρμάτων n-r-n και των non με τους πόλους είναι οκ, η αντίστασή σου είναι σχεδόν σταθερή ακόμα και μετά από 10000 τζούρες. Άντε να σου ανέβει 0,1 Ohm στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο αλλά αν π.χ. η αντίστασή σου είναι 1,74 Ohm και γίνει 1,76Ohm το πρόβατο από 1,7 θα σου δείξει 1,8.
4. Με απανωτές τζούρες (προσωπικός τρόπος ατμίσματος - κακώς και για μένα) σίγουρα θερμαίνεται και όσο μικρότερη αντίσταση τόσο περισσότερο.
5. Όπως τα γράφει ο alexis και σίγουρα όχι η αντίσταση βυθισμένη στο κεραμικό.
Και ένα tip (του κατασκευαστή) που έχει αποδειχθεί σοφό : Κάθε κάποια ml (π.χ. 3-5) ανοίγεις και περνάς μέσα από το φυτίλι που είναι τυλιγμένες οι σπείρες, δηλαδή στο κέντρο της φυτιλαντίστασης, μία καρφίτσα. Αυτό θα "ανοίξει" το φυτίλι και θα διευκολύνει την ροή του υγρού. Μόλις το κάνω, αμέσως μετά βρίσκω διαφορά στην απόδοση.