Το θέμα του "σφυρίγματος" του Kayfun Lite plus έχει γίνει viral, εδώ και καιρό.
Τόνοι ηλεκτρονικού μελανιού έχουν χυθεί, και παλικάρια έχουν σφαχτεί στην ποδιά του SvoeMesto. Το πρόβλημα αναδείχθηκε και συζητήθηκε με ένδειξη "πολυπαραγοντικό", τόσο ως προς την αιτία του, όσο και ως προς την επίλυσή του. Το βέβαιο είναι πως σχετίζεται με τον extra αυλό, μέσα στον οποίο κινείται η βίδα ρύθμισης εισαγωγής αέρα ( ο "απλός" Lite που στερούνταν αυτού του αυλού -λόγω σταθερής παροχής αέρα- δεν παρουσίαζε αυτήν τη χαριτωμενιά ). Επικρατέστερη πιθανή λύση του προβλήματος θεωρήθηκε η ευθυγράμμιση των οπών του center pin με τον αυλό εισαγωγής αέρα του deck ( πολλοί έσπασαν τα center pins στην προσπάθεια αυτή, σφίγγοντας παραπάνω από όσο μπορεί να αντέξει το υλικό ). Η αμέσως επόμενη λύση που δόθηκε ήταν η τοποθέτηση ελάχιστου σφουγγαριού μέσα στον αυλό εισαγωγής αέρα του deck. Ακολούθησε η λύση της αφαίρεσης και επανατοποθέτησης του πλαστικού stop, το οποίο βρίσκεται στο τέρμα του αυλού που φιλοξενεί τη βίδα της ρύθμισης εισαγωγής αέρα ( πολλοί αγνοούσαν την ύπαρξή του, έβραζαν τον ατμοποιητή για να τον καθαρίσουν, μασίφ με το μέταλλο το πλαστικό ). Και τέλος, ο επεμβατικός καθαρισμός και των δύο αυλών, για την απομάκρυνση υπολειμμάτων της κατεργασίας από το cnc. Η πιο απλή λύση ήταν η τροποποίηση του στησίματος, δηλαδή η λύση που πρότεινε επίσημα και ο SvoeMesto στον καταιγισμό των μηνυμάτων που δέχονταν στο site του. Και μετά, τα πραγματικά δύσκολα: Η κατάλληλα συνδυασμένη επιλογή από τις παραπάνω ενέργειες...
( βέβαια, ο SvoeMesto ποτέ δεν παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα στον ατμοποιητή, αντ'αυτού το φόρτωνε με ευγενικό τρόπο στους ιδιοκτήτες )
Να πω, επίσης, πως πολλοί δεν ενοχλήθηκαν διόλου από την εκνευριστική ηχορύπανση και συνέχισαν να απολαμβάνουν το εργαλείο με χαρακτηριστική αδιαφορία.
Τώρα, η δική μου εμπειρία με αυτόν τον ατμοποιητή ( μιάς και στην πολύχρονη σχέση μου μαζί του πέρασαν κάμποσοι τέτοιοι από τα χέρια μου ) λέει κάτι διαφορετικό:
Θέμα παρτίδας. Ναι, θέμα παρτίδας. Εκεί που την είχα ακούσει με το "σφύριγμα" και άρχισα να αγοράζω τον έναν μετά τον άλλον ( και καινούργιους, και μεταχειρισμένους ), συνειδητοποίησα πως σε κάποιες παρτίδες ( ό,τι και να έκανα ) το "σφύριγμα" δεν έπαυε ποτέ, ενώ σε κάποιες άλλες ( ό,τι και να έκανα ) το "σφύριγμα" δεν εμφανίζονταν ποτέ. Έτσι, έδωσα όσους είχαν το θέμα σε χέρια με διάθεση να τους δαμάσουν, και εγώ κράτησα τους ήσυχους. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο έναν ( για συναισθηματικούς λόγους, κυρίως ), ο όποιος έχει αριθμό παρτίδας 2014/12, και που μέχρι και το τελευταίο του στήσιμο δεν είχε το παραμικρό "σφύριγμα".
Τα παραπάνω παραπέμπουν έντονα ( και αναπόφευκτα ) στο επίσης χιλιοτραγουδισμένο "πρόβλημα" του Kayfun5: Οι μισοί ιδιοκτήτες παραπονιούνται για διαρροές, οι άλλοι μισοί στέκουν απορημένοι. Το πέρασα και αυτό με δύο Κ5 και κόντεψα να ξεχάσω ό,τι ήξερα. Στον τρίτο, με έναν μαγικό τρόπο οι διαρροές εξαφανίστηκαν.
Αυτά τα ολίγα, ελπίζοντας να βοήθησα και όχι να μπέρδεψα παραπάνω.
Ύ.Γ. Αναφέρομαι μόνο σε γνήσιους ατμοποιητές Kayfun Lite plus & Kayfun5 - δεν έχουν περάσει από τα χέρια μου κλώνοι τους