Γεια χαρά κι από μένα...
Με λένε Αποστόλη και είμαι καπνιστής απ' τα 17.
Έχω καπνίσει αρκετές μάρκες, εκ των οποίων (αυτές που κάπνιζα για μεγάλη περίοδο, με χρονολογική σειρά)
Marlbooro, DRUM Blue, Old Holdborn Yellow, PRINCE, BF Blue. Επίσης, πριν κάνα χρόνο έκανα για ένα διάστημα πίπα,
με προτίμηση σε αρωματικούς καπνούς, (αλλά χωρίς να έχω δοκιμάσει αρκετούς).
Κάποια στιγμή (και άσχετα με τα υπόλοιπα) ίσως επανέλθω στα καπνοσυρίγγια...
Σχετικά με το Κ.Τ. όμως και έχοντας φτάσει πλέων στα 34, λέω να το καταργήσω τελείως και να το γυρίσω στον ατμό.
Πρώτα απ' όλα για την υγεία μου αλλά και (πολύ σημαντικό επίσης), για οικονομικούς λόγους...
Δεν περιμένω να έχω κάποιο πρόβλημα σ' αυτή τη μετάβαση, αφού όχι απλά φανατικός καπνιστής δεν είμαι
αλλά κατά κάποιο τρόπο ούτε "κανονικός" καπνιστής!!! Με την έννοια ότι δεν αποζητώ καμία νικοτίνη, (ποτέ δεν είχα στερητικά σύνδρομα).
Καπνίζω από πολύ εώς καθόλου!!! Για να γίνω ποιο κατανοητός, μπορεί να περάσουν 2, 3, 4 μέρες, χωρίς να κάνω καθόλου τσιγάρο
αλλά όταν κάνω, μπορεί να κάνω και 1 και 2 πακέτα σερί...!!!
Όπως καταλαβαίνεται η όποια εξάρτηση μπορεί να έχω, έχει να κάνει περισσότερο με τη διαδικασία αυτή καθ' αυτή του καπνίσματος,
παρά σε ότι έχει να κάνει με τις ουσίες του τσιγάρου.
Εν τέλη για να μη το κουράζω και πολύ, ο μέσος όρος καπνίσματος έχω την αίσθηση ότι είναι περίπου 1 πακέτο ανά 5 ημέρες.
Η σχέση που είχα μέχρι τώρα με το Η.Τ. ήταν μηδαμινή. Μόνο κάτι παρουσιάσεις στην TV είχα δει από απλά και αδιάφορα 1ης γενιάς τσιγάρα.
Πριν λίγες μέρες όμως, ένας φίλος μου παραπονέθηκε ότι πλέων δε μπορεί να κάνει Κ.Τ. τσιγάρο όπως έκανε μέχρι τώρα.
Αισθανόταν ότι τον πείραζε στα πνευμόνια. Δε μου είπε τίποτα περισσότερο και σκάει μύτη την επόμενη φορά που τον είδα, με ένα NOBACCO Hybrid.
Μετά το αρχικό "σοκ" και αφού μου είπε κάποια πράγματα πολύ γενικά, άρχισα να το ψάχνω το θέμα.
Κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι η εικόνα που είχα για το Η.Τ. ήταν σε μεγάλο βαθμό λανθασμένη και ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά,
(αν και ακόμα θεωρείται κάτι νέο). Σε βαθμό τουλάχιστον που να αξίζει να ασχοληθώ. Στην πράξη θα δείξει βέβαια το πόσο αξίζει.
Λογικά είναι η σωτηρία μου, αφού ποτέ μέχρι τώρα δεν έβαλα σκοπό να κόψω το τσιγάρο (ουσιαστικά όμως εννοώντας την διαδικασία του καπνίσματος).
Άρα θεωρητικά, μιλάμε για ένα ιδανικό για μένα προιόν, αφού θα απολαμβάνω την διαδικασία, χωρίς τις βλαβερές συνέπειες του Κ.Τ.
Και πάντως (τουλάχιστον) μειώνοντάς τες σε τρομερό βαθμό...!!!
Κλείνοντας την αυτοπαρουσίαση, θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, αφού από εσάς έχω αντλήσει τις περισσότερες
και ουσιαστικότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Να είστε καλά όλοι σας.
Υ.Γ.: Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Θέλησα να γίνω αναλυτικός, ώστε αν χρειαστεί, να παραπέμπω κάποιον εδώ και να μην επαναλαμβάνομαι.