vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

115 επισκέπτες, 5 χρήστες
johnath, gianniskouk, manoslykos, thanos1071, bloodlessz

Micro coil setup

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα πάντα όλα...
Απ: Micro coil setup
« Απάντηση #525 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 23:29 »

Ωραιο. Σε παιρνει και λιγο μεγαλυτερη διαμετρο.
Κοψε και το συρματακι που περισσευει στην κατω βιδα της φωτο, μπορει να βρχυκυκλωσει.

Το συρματάκι στην κάτω βίδα δεν ενοχλεί.. ;)
Είναι στον αρνητικό...

Χρήστες του Kayfun, προσοχή να μην φεύγουν συρματάκια από τον θετικό πόλο... Την πάνω βίδα της φωτό δηλαδή...

Παθών. :-[

Πωωωω!! Τι έφτιαξες εδω? Εγώ μια αντίσταση και δε μπορω να τη χωρεσω καλά καλά... :-p
Άντε, περιμένουμε εντυπώσεις!

Όμορφο σετάπ, πράγματι...
Αλλά... Μετά από δοκιμή όταν είχα τον ΙΘΑΚΑ με παράλληλες αντιστάσεις και μια οπή αέρα, όχι μόνο δεν έμεινα ενθουσιασμένος, αλλά παραλίγο να αποκτήσω φαρυγγίτιδα!!, :))

Γαϊδουρινό χτύπημα... :yes:

Αποσυνδεδεμένος Πολυκράτης

• 1277
    • ΡΟΚ Α Μπίλυ ο ζουμερός!
« Απάντηση #526 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 23:38 »
Το συρματάκι στην κάτω βίδα δεν ενοχλεί.. ;)
Είναι στον αρνητικό...
Ενοχλει ενοχλει, αμα εχω γκαβομαρα....

Αποσυνδεδεμένος fcandreas

• **
  • 104
« Απάντηση #527 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 23:51 »
Όπως πολύ σωστά είπε και ο demkoni ΄΄Γαϊδουρινό χτύπημα'' γυρίζω πίσω στο απλό στήσιμο

Αποσυνδεδεμένος DanLuca_

• *
  • 33
    • DanLucas Signature Liquids
« Απάντηση #528 στις: Φεβρουαρίου 24, 2014, 01:50 »
Επιτέλους βρήκα κι εγώ το καλύτερο dual coil σετάρισμα στον IGO-W4.
Οριακό βέβαια αλλά σε ανταμείβει το αποτέλεσμα!

Στριμενο 0.16mm / 5 σπείρες / 0.8 Ohm.

Send from my Samsung Galaxy Note II using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Zarathustra

• 638
« Απάντηση #529 στις: Φεβρουαρίου 24, 2014, 14:10 »
Ερώτηση, απορία, για όσους εχουν κάνει αρκετά πειράματα και έχουν διάθεση να γράψουν.

Σε αυτή την περίπτωση ας αφήσουμε τη διάμετρο, το σχήμα και το μήκος του σύρματος στην άκρη.

Πάντα με τις ίδιες διαστάσεις στο σύρμα μας λοιπόν, έστω ότι φτιάχνουμε micro coil που θα χρησιμοποιηθεί με βαμβάκι πάντα, σε διάφορες διαμέτρους καλιμπραρίσματος/στριψίματος.
Δηλαδή είτε σε βελόνα σύριγγας/οδοντογλυφίδα για πιο λεπτό, ή σε -πχ- 3ρι κατσαβίδι για πιο χοντρό.

Προφανέστατα αυτό που αλλάζει είναι ότι στο πιο λεπτό MC, πάντα με τις ίδιες διαστάσεις στο σύρμα μας, θα έχουμε πιο πολλές σπείρες + λεπτότερο βαμβάκι, ενώ σε μεγαλύτερη διάμετρο θα έχουμε λιγότερες αλλά με παχύτερο βαμβάκι.

Τι διαφορές πιστεύετε -αν υπάρχουν- ότι μπορεί να περιμένει κανείς σε χτύπημα/γεύση/ταχύτητα θερμανσης του coil ;;;;;

Εννοείται ότι από τότε που άρχισα να διαβάζω περί MC έχω κάνει εκατοντάδες στησίματα και πιθανώς και κάποιες διαπιστώσεις, αλλά οι απόψεις των παλιότερων μελών ρίχνουν πάντα φώς στην άγνοια μου !!!  :laugh1: 

Συγχωρέστε μου αν έχει απάντηθεί κάτι τέτοιο ..

Ευχαριστώ!  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος SpyrosG

• **
  • 400
« Απάντηση #530 στις: Φεβρουαρίου 24, 2014, 23:56 »
Δεν υπάρχουν "παλαιότεροι" στα microcoil, καθότι είναι κάτι καινούργιο και πάνω κάτω όλοι ξεκινήσαμε με το μπαμ που έγινε πριν κάποιους μήνες.

Κι αν έχεις κάνει εκατοντάδες στησίματα μάλλον εμείς εχουμε να ακούσουμε απο σένα, παρά εσύ απο καποιον άλλον!

Εγώ απο την εμπειρία μου μέχρι στιγμής έχω διαπιστώσει οτι όσο μικρότερο σε διάμετρο το microcoil τόσο καλύτερο είναι σε όλα του. Σε αυτή την διαπίστωση από ότι έχω καταλάβει έχει φτάσει και ο ψυχασθενής μουσάτος που κάνει τα βίντεο με τα MC's. Αν δείς τα βίντεο με τα nano coils του σε σύριγγα λέει οτι είναι οτι καλύτερο έχει δοκιμάσει.

Αυτά από την μικρή εμπειρία μου στον Kayfun με MC's στα 1.0, 1.4 και 2.0 διάμετρο.

Τα δικά σου συμπεράσματα ποιά είναι;;

Αποσυνδεδεμένος slammer

• 1837
  • Dripάρω....
« Απάντηση #531 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 01:38 »
Όταν κάποτε ο Ego-C ήταν ο ατμοποιητής με τη καλύτερη γεύση, μου είχε κάνει εντύπωση το πλήθος των σπειρών (8-9 περίπου) σε τόσο μικρό μέγεθος... Η αντίσταση του ήταν σχεδόν αυτό που λέμε mc σήμερα....

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #532 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 01:47 »
Μόλις τώρα κοίταξα και την αντίσταση του iMist (μεγάλη η χάρη του)

Είναι πράγματι ένα ωραιότατο microcoil!!!! :yes:

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #533 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 02:13 »
...γεγονός, προσωπικά μόνο μικρές σε διάμετρο αντιστάσεις (φταίει και το μικρό κεραμικό του iAtty):
...
(Image removed from quote.)

Την μπαταρία eGo την έχω δίπλα για να καταλάβετε το μέγεθος.

Κι εδώ τοποθετημένη στο κεραμικό του iAtty, με φιτίλι από πάνω από αποστειρωμένη γάζα (για να χρησιμοποιήσω και τροφοδοσία με φιτίλι από βαμβάκι, όπως συνιστά ο φίλος στο βίντεο).

...

Αποσυνδεδεμένος Zarathustra

• 638
« Απάντηση #534 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 02:50 »
Ευχαριστώ παίδες !!!

.. οι πτωχές -πλην τιμιες- διαπιστώσεις οι δικές μου είναι ότι, όντως αν παρατηρήσω τη συνολική επιφάνεια που εφάπτεται η αντίσταση με το φυτίλι, όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο καλύτερη ατμοποίηση, και ας πούμε και γεύση.

¨Ομως, στην περίπτωση σύγκρισης του ίδιου ακριβώς μήκους/διαμέτρήματος σύρματος, έχουμε έιτε ..

6 σπείρες σε μεγαλύτερη διάμετρο κοντύτερης αντίστασης, είτε ..
9 σπείρες σε μικρότερη διάμετρο, μακρύτερης όμως αντίστασης ..

.. οπότε υποθέτω λοιπόν ότι, αφού τυλίγω παντα το ίδιο μήκος και διαμέτρημα σύρματος, τότε λογικά έχω και στις 2 περιπτώσεις την ίδια επιφάνεια ατμοποίησης, με μόνη ουσιαστική διαφορά να βρίσκεται στο σχήμα του coil + στο φυτίλι (που λεπταίνει ή παχαίνει), χωρίς να παίρνω απάντηση στο ερώτημα.

Φίλε Σπύρο, ευχαριστώ, θα ξαναδώ το βιντεάκι του τύπου μήπως και ξεσκοτίσω .. :yes: 

Σε σύριγγα δεν έχω δοκιμάσει τόσο λεπτό coil (που να περνάει από μέσα πολύ λεπτό φυτίλι), αλλά θα πρέπει να το κάνω.

Έχω δοκιμασει 2-3 φορές το Clapton coil σε σύριγγα, που δεν μου φάνηκε να υπερτερεί σε επιφάνεια ατμοποίησης από τον παραδοσιακό τρόπο, συν ότι μου έδινε νωρίτερα καμένο, στη δική μου περίπτωση φυσικά (που μπορεί να έχω λάθος).

Επι του πρακτέου πάντως, και στις δύο περιπτώσεις (1.5 και 3mm τρυπανάκια πχ) έχω παρόμοια αποτελέσματα, χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω ένα από τα δύο, αφού και τα 2 πάχη φυτιλιού μου δίνουν το ίδιο καλή τροφοδοσία. Το έχω δοκιμάσει με cilica* και με βαμβάκι. Επίτηδες δεν έμπλεξα αρχικά στην εξίσωση το διαφορετικό πάχος του φυτιλιού για να μη θέσω παραμέτρους και χαωθούμε, αλλά τώρα που  το ξανασκέφτηκα, μάλλον εκεί είναι οι διαφορές, λόγω του ότι (με το δικό μου καμενο μυαλό :laugh1: ), δεν μπορεί να κριθεί αντικειμενικά η ατμοποίηση/γεύση χωρίς να συνυπολογιστεί και το μέσο τροφοδοσίας της, το φυτίλι δηλαδή (είναι αλληλένδετα, άρα ίσως έκανα λάθος ερώτηση, κάπως αλλιώς θα έπρεπε να την θέσω, χμμμ) ..… η παράμετρος που σκέφτηκα μέχρι τώρα είναι ότι, στην παχύτερη διάμετρο φυτιλιού έχουμε πιθανά και καλύτερη μακροζωία του, λόγω μεγαλύτερης ποσότητας του εντός της αντίστασης, αλλά αυτό δεν αφορά στην αρχική ερώτηση περί χτυπήματος και γεύσης .. :tongue_smilie: :idiot1: :laugh1:

Επίσης, πειραματίζομαι πάνω στον Δριπερ και στον Striker, που είναι διαφορετικής φιλοσοφίας ..

*το προτιμώ από το ecowool λόγω του ότι μπορώ και το ξεπλέκω εντελώς μόλις το τοποθετήσω μέσα στο coil, και νομίζω δίνει καλύτερα αποτελέσματα τροφοδοσίας απο ότι πλεγμένο.

EDIT, μετά από αρκετές ώρες, για να μην ξαναποστάρω ..

Μετά από 3 ακόμη γρήγορα στησίματα στον Striker, σε τρυπανάκια διαμέτρου περίπου οδοντογλυφίδας, με το καλύτερο αυτό που έγινε στο λεπτότερο = 1.5mm τρυπανάκι. Θα το λιώσω σήμερα και αύριο θα δοκιμασω και σε βελόνα σύριγγας πράσινης … αν και ανησυχώ για την τροφοδοσία και τη διάρκεια όσο λεπταίνει το φυτίλι .. βλέπουμε …  :laugh1:

Έχετε δίκιο, όσο μικραίνει η διάμετρος αυξάνει η γεύση! Επειδή οι προηγούμενες δοκιμές μου έγιναν σε χοντρύτερα κατσαβιδάκια, δεν ήταν εύκολα αντιληπτή η διαφορά.

Να είστε πολύ καλά συνατμιστές, ευχαριστώ και πάλι !!!  :thumpup: :thumpup:
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2014, 15:38 από Zarathustra »

Αποσυνδεδεμένος -Theo91-

• **
  • 320
« Απάντηση #535 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 20:56 »
Μετα απο 2-3 πειραματα με βελονα, διαπιστωσα οτι η τρυπα ειναι πολυ μικρη για το βαμβακι... Με τι κατσαβιδι δουλευετε; :P
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2014, 21:24 από -Theo91- »

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #536 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 20:59 »
Δοκιμασε με 2mm.
Εγω πανω σε τετοιο το φτιαχνω και ειναι μια χαρα.

Αποσυνδεδεμένος st.mel

• **
  • 470
« Απάντηση #537 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 21:37 »
Και γω με 2mm κατσαβιδι κανω τις σπειρες και ειναι ολα καλα.

Μεγαλυτερη διαμετρο -περισσοτερο φυτιλι/βαμβακι-περισσοτερο υγρο στην αντισταση.θεωρω οτι γινετε υπερ τροφοδοσια και δεν γινετε καλη ατμοποιηση.

Αποσυνδεδεμένος c00kieR

• **
  • 270
« Απάντηση #538 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 21:39 »
Ε νομιζω οτι και πανω απο 2 mm ξεφευγουμε απο το micro coil και παμε στο coil  ;D

Αποσυνδεδεμένος Pempis

• **
  • 247
« Απάντηση #539 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 23:36 »
Συγνώμη αν ειναι λάθος το νήμα που θέτω το ερώτημα αλλα δε βρίσκω κάποιο παρόμοιο... Με τι μετράτε τις αντιστάσεις σας?
Μετράω με Vamo και τη μια μου δείχνει 1.7ωμ, μετά στημένη και μεσα στο τανκ 2.8ωμ και ύστερα απο μερικά λεπτά 2.2ωμ. Τι συμβαίνει?

Sent from my iPad using Tapatalk

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1028 106970 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 23:06
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 13551 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 27470 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2127 354548 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 00:57
από Tem
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 98001 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 323778 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 603571 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 12636 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3784 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 611652 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 156375 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1163775 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis