vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

128 επισκέπτες, 6 χρήστες
tankwart, manoslykos, Buliwyf, Kouros17, thanos1071, Ποντικός

Micro coil setup

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα πάντα όλα...
Απ: Micro coil setup
« Απάντηση #495 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 18:10 »
Παληκάρια τη βοήθειά σας...

Σκέφτηκα σετάπ κάτσε καλά για πρώτο μου μικροκόλι στον Kayfun Lite!!!
Μάλλον πρώτο μικροκόιλ γενικώς!!! :tongue_smilie:

Αν κάνω διπλό μικροκόιλ με 0,25 σύρμα που τελική αντίσταση θα είναι περίπου 1,2 Ω, θα μου το δουλέψει το πρόβατο ή θα ........ μέντες, οπότε θα χρειαστώ μηχανικό? :dontknow:

Βέβαια υπάρχει και η λύση να κάνω μικροκόιλ με 0,22 σύρμα, αλλά φοβάμαι ότι θα βγουν λίγες οι σπείρες.

Αν χρησιμοποιήσω 0,22 σύρμα, μάλλον θα το στρίψω σε 1,5 τρυπανάκι.
Αν χρησιμοποιήσω 0,25 σύρμα τότε θα χρησιμοποιήσω 2,0 χιλ τρυπανάκι.

Edit: ε, αν είναι να καταπιαστώ με κάτι τέτοιο, ας γίνει επετειακό!! :))
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2014, 18:28 από demkoni »

Αποσυνδεδεμένος Pempis

• **
  • 247
« Απάντηση #496 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 18:28 »
Πωωωω!!! Ούτε διδακτορικό να είχες ρε Πολυκράτη... Φτιάχνοντας την, κατάλαβα οτι μάλλον σήκωσα ψηλά την αντίσταση αλλα σκέφτηκα οτι δεν θα πειράζει... Μου έκανε εντύπωση που αμέσως βρήκες οτι φταίει αυτό!!! Σ´ευχαριστω πολυ doctora!!
Για να μη χαλασω το ερώτημα του demkoni, δώσε μια λύση και στο παλικάρι!

Sent from my iPad using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Πολυκράτης

• 1277
    • ΡΟΚ Α Μπίλυ ο ζουμερός!
« Απάντηση #497 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 18:33 »
Σιγα καλε, αυτο ειναι το αλφαβητα  :tongue_smilie:

Αν χρησιμοποιήσω 0,25 σύρμα τότε θα χρησιμοποιήσω 2,0 χιλ τρυπανάκι.
Κι εγω 25ρι χρησιμοποιω σε 2 χιλ τρυπανακι. Παχυτερο συρμα αργει λιγο να αρπαξει στο svd. Αμα ειναι να το εχεις στο προβαρι, κανε κανε σπειρες να παει στα 2 και κατι Ωμ.

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #498 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 18:37 »
Πολυκράτη, μιλάς για διπλό μικροκόιλ?

Αν όπως λες αργεί, μήπως να δοκιμάσω 0,22 σύρμα σε 1,5 χιλ τρυπανάκι? :hmmm:

Θα τελειώσω ένα τανκ με smoke που έχω στον kayfun και μετά θα το κάνω το σετάπ. 8)

Edit:  :wall: συγνώμη τώρα πρόσεξα ότι μιλάς για παχύτερο από 0,25!! :-[

• 1277
« Απάντηση #499 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 19:29 »
Κι εγω μολις προσεξα οτι μιλας για διπλο.
Μονό κανω εγω, γυρω στα 2.2 - 2.4 να εχει σπειρες, και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Καποια στιγμη θα δοκιμασω και στριμενο 20ρι, αλλά το αναβαλω γιατι δεν εχω δευτερο ατμο.

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #500 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 21:02 »
Και μιας και δεν φημίζομαι για την υπομονή μου, δοκιμή στον ξεχασμένο Α2-Τ!

Πρώτο microcoil ever!!!

Βαμβάκι θα μπορούσα να βάλω και λιγότερο τελικά, μιας και νέοπας δεν είχα την εμπειρία του πόσο φουσκώνει...

Μου βγήκε μεγάλο σε Ω μιας και το έκανα με 0,2 σύρμα. :idiot1:
Αλλά, μικρό το κακό. Βολτ στο πρόβατο, dripping με Habana ATMOS και... :cigar:

Ομολογώ ότι τις πρώτες τζούρες δεν μου έδωσε τη γεύση που περίμενα, αλλά τώρα είναι ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ!

Ο Α2-Τ ποτέ δεν δούλεψε έτσι!!! Μάλιστα τη γεύση που πήρα από αυτόν δεν πίστευα ότι μπορεί να τη δώσει!!

Άντε καλή αρχή. Καλώς σας βρήκα στο νήμα.

Edit: οι σπείρες έχουν κλείσει κι άλλο, αλλά αυτό έγινε μετά από την πρώτη φωτογραφία!!! Αν και θωλή, νομίζω ότι φαίνεται στη δεύτερη φωτό.

Και κάτι τελευταίο... ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!! :))
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2014, 21:16 από demkoni »

« Απάντηση #501 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 21:24 »
Κωνσταντίνε πάρε πιο χοντρά σύρματα 0.28 / 0.30 / 0.32 με τα 0.20 mm γίνεται δουλειά αλλά υστερούν λόγω μικρής επιφάνειας σε γεύση. Με το 0.20 mm καλύτερα να κάνεις κανονική αντίσταση παρά micro coil  :yes:

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #502 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 21:30 »
Δοκιμές κάνω Γιάννη...

Θέλω να κάνω διπλό microcoil στον Kayfun, και δοκιμάζω τα σύρματα για να βρώ τις αναλογίες με τις σπείρες και τα Ω. :))

Πρέπει να μου βγεί έτσι ή αλλιώς, η συνολική, πάνω από 1,0 Ω για τους γνωστούς λόγους του προβάτου.

Επόμενη δοκιμή με 0,25 σύρμα και δέκα σπείρες σε 2,0 χιλ τρυπάνι.

Πιο χοντρό σύρμα ντεν εκω καρντιά μου!! :))

« Απάντηση #503 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 21:34 »
Δεν θα παίζει στο provari αλλά επειδή έχει μια οπή δεν θα παίρνεις καλή γεύση, το χω δοκιμάσει πριν μερικούς μήνες αλλά τίποτα.
Προσωπική άποψη: οπή και αντίσταση  :D Σύρμα 0.28 - 0.32 και με δυο αντιστάσεις πας από 0.8 έως 1.3 ανάλογα τις σπείρες και είσαι μια χαρά με το proVari  :yes: :yes:

Για dual coils πας σε genesis με 2 οπές ή σε aqua ή σε dripping atomizer

Αποσυνδεδεμένος renesis

• **
  • 399
  • Tango's dirty only if it's done right...
« Απάντηση #504 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 13:26 »
Ρε παίδες, πόσο σφιχτό πρέπει να είναι το βαμβάκι στο πηνίο. Και πόσο σφιχτά στριμμένο πρέπει να είναι. Ρωτάω γιατί ενώ έχω διαβάσει ότι πρέπει να είναι κάπως χαλαρό, να πηγαινοέρχεται μέσα στο πηνίο σχετικά άνετα, όταν έκανα χθες ένα σετάρισμα κι έβαλα το βαμβάκι έτσι, μου ερχόταν μουντή γεύση και έντονη μεταλίλα. Αλλά ξετυλίγοντας το βαμβάκι με αποτέλεσμα να ανοίξει και να «σφηνώσει» στο πηνίο, έχω μια χαρά γεύση. Επίσης, έχω την αίσθηση ότι όσο λίγο βαμβάκι κι αν κόψω, πρέπει πάντα να το στρίψω πολύ σφιχτά για να μπορέσει να χωρεσει στο πηνίο. Αν κάνω πιο μεγάλο το πηνίο σε διάμετρο και αφήσω πιο χαλαρά στριμένο το βαμβάκι θα έχω καλύτερη γεύση; Τέλος, παίζει κάποιο ρόλο η ποσότητα του βαμβακιού που ακουμπάει στο deck; Έχω δοκιμάσει και μπόλικο cotton cloud (που λεν και στο χωριό μου) και λίγο, ίσα ίσα να ακουμπάνε οι δυο άκρες και δεν έχω δει ουσιαστική διαφορά.

Σημείωση: Το μικροκόλι γίνεται σε συνδετήρα 1,3mm.

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #505 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 13:33 »
Στρίψε ΜΟΝΟ την άκρη από το βαμβάκι σου, έτσι ώστε απλά και μόνο να σε βοηθήσει να το περάσεις μέσα από το μικροκόλι. (Σαν το νήμα μέσα από την οπή της βελόνας).

Αφού περάσεις, τότε με το ένα χέρι και στρίβοντας ελαφρά τραβάς το βαμβάκι, ενώ με το άλλο και στρίβοντας αντίστροφα βοηθάς την κίνηση του βαμβακιού μέσα από τα σύρματα.

Σχετικά με την ποσότητα, νομίζω ότι μόνο ο συνεχής πειραματισμός και η εμπειρία που θα σου δίνει, θα σε βοηθήσει.

Εξάλλου ο κάθε ατμοποιητής έχει τα δικά του μηχανικά χαρακτηριστικά.

Αν θες για ευκολία χρησιμοποίησε κάτι που να είναι 1,5 χιλ για να στρίβεις το σύρμα, ή και πιο χοντρό πχ 2,0 χιλιοστά.

• 1277
« Απάντηση #506 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 17:20 »
Το παχος, η πυκνοτητα, το πόσο "πατημένο" ή "στριμμένο" πρεπει να ειναι το βαμβακι, ειναι το κύριο και ατελειωτο θεμα κουβεντας στις συζητησεις τετοιου ειδους. Αν προσθεσεις και οτι ισως καθε μαρκα, ειδος, αλλά και καθε κοψιμο απο μας, μπορει να εχει διαφορετικη πυκνοτητα, συν τις άλλες παραμετρους, πυκνοτητα υγρου, γκαζια κλπ, καταληγουμε απλά εκει που κατεληξες κι εσυ:

Αλλά ξετυλίγοντας το βαμβάκι με αποτέλεσμα να ανοίξει και να «σφηνώσει» στο πηνίο, έχω μια χαρά γεύση.
  :thumpup:

Δλδ οτι συμφωνα με το στησιμο που κανει ο καθενας πρεπει να πειραματιστει λιγο μεχρι να δει τι του καθεται.
Το αξιοπροσεκτο ειναι οτι ενω φαινεται δυσκολη η "εοαναληψιμοτητα", μετα απο 3-4 προσπαθειες, πετυχαινει παντα  :)

Αποσυνδεδεμένος manos3906

• 715
  • GGTS+Ιatty/VV by SEB / οδυσεα για καβαντζα
« Απάντηση #507 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 21:01 »
η αληθεια ειναι οτι
αν στριφτη καλα η αντισταση δεν χρειαζεται ουτε πιεσμα ουτε καψιμο
μια φορα το εχω πετυχει αυτο ,εκατσε

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #508 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 10:08 »
Ερώτηση...

Με σχετικά "καθαρά" υγρά, στα πόσα ml να σκέφτομαι αλλαγή του βαμβακιού που περνάει μέσα από microcoil?

Αποσυνδεδεμένος BABIS1098

• 1981
« Απάντηση #509 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 10:58 »
εγω οτι εκανα και με το fiber φιτιλι......ισως λιγο λιγοτερο γιατι καλομαθαίνεις στην καλη γευση.... :yes:

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1028 107012 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 23:06
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 13580 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 27479 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2127 354566 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 00:57
από Tem
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 98013 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 323801 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 603579 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 12638 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3784 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 611662 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 156393 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1163790 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis