vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

135 επισκέπτες, 8 χρήστες
agelosd, camber, gfilip, guss, ZoeM, antiklitos140, Tem, thanos1071

Micro coil setup

Αποσυνδεδεμένος BlackAngelGR

• **
  • 125
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Micro coil setup
« Απάντηση #1260 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 15:54 »
σωστο και αυτο φιλε μου,αν μπορεις να με βοηθησεις με κανενα βιντεο για τον οριτζεν ,αλλα και για το keyfun 3.1
θα σου ημουνα υποχρεως

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
« Απάντηση #1261 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 16:35 »
Για τον Origen εχω καποιες φωτογραφιες μονο που τον εχω με διπλο mesh.
Δεν τον εχω στα χερια μου πλεον.
Θα τις ανεβασω να δεις τουλαχιστον πως τον εχω στησει.

Οσο για τον Kayfun 3.1 ,  αν πας στα πρωτα μνμ του νηματος του Kayfun Lite Plus , εχει κανει ο demkoni ενα στησιμο με φιτιλι , το οποιο κανει κατι σα φωλια στην αντ/ση και ετσι η ακτινοβολια της αντ/σης δεν χτυπαει στα τοιχοματα της καμπανας , με αποτελεσμα να εχει καθαρη και πολυ ανωτερη γευση απο το απλο στησιμο που απλα κατεβαζεις κατο το υλικο τροφοδοσιας.
Και 'γω με τον τροπο αυτο τον στηνω και πραγματικα σε ντουμανι και γευση ειναι υπεροχος. Με τον τροπο αυτο δεν υπαρχει και θεμα απο υπερτροφοδοσια και μπουρμπουλιθρες.
Οπως ειναι λοιπον με το φιτιλι το στησιμο , εσυ απλα αλλαζεις το υλικο και βαζεις βαμβακι.

Origen:

Αποσυνδεδεμένος kwnstantinos10

• **
  • 415
  • Ο τρόμος είναι εργαλείο κοινωνικής υγιεινής.~Λενιν
« Απάντηση #1262 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 18:23 »
ρε παιδες να ρωτησω κατι γιατι εχω μπερδευτει,οι αμερικανοι οταν μιλαν για συρμα λενε gauge..πχ 24gauge,το 24 σε mm ποσο ειναι;

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #1263 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 20:09 »
Δες εδω μια εφαρμογη για να κανεις τις μετατροπες.
http://www.rapidtables.com/calc/wire/awg-to-mm.htm

Αποσυνδεδεμένος Papadopoulou Ioanna

• 949
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #1264 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 20:40 »
παιδιά συγγνώμη εάν βρίσκομαι σε λάθος νήμα, αλλά τώρα ετοιμάζομαι να μπω στον κόσμο των επισκευάσιμων και ψάχνομαι ακόμα.Ερώτηση: θέλω με σύρμα .20 να κάνω μία μονή αντίσταση μπακαλίστικα μεταξύ 1.8-2.0 ωμ.Θα χρησιμοποιήσω το Organic Bio Wick που έχει διάμετρο 3χιλ σε τί τρυπανάκι πρέπει να φτιάξω την αντίσταση σε τριών χιλιοστών ή θα κολυμπάει το φυτίλι και θέλει μικρότερο και βασικό πόσες σπείρες περίπου;

Τελικά micro coil λέγεται όταν οι σπείρες είναι κοντά κοντά ή όταν έχουμε πολλές σπείρες και πιο χοντρό σύρμα  :dontknow:

Αποσυνδεδεμένος Athan

• 2386
  • Read The Fuckin' Manual...
    • Athan
« Απάντηση #1265 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 20:44 »
0.20 συρμα?Γιατι?Τι ατμο εχεις?0.28 συρμα θα παρεις κ θα κανεις 8 - 9 σπειρες κ σε 2αρι τρυπανακι,η οδοντογλυφιδα.Microcoil ειναι οταν κολαμε τις σπειρες μεταξυ τους ''καιγοντας τες''.

• 949
« Απάντηση #1266 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 20:51 »
δεν έχω αλλά θα πάρω τον clone magma μεθαύριο και προετοιμάζομαι.Είχα την εντύπωση ότι το 0.20 είναι πιο ευκολο να δουλευτεί,όχι; Σε 2αρι τρυπανάκι δε θα πνιγεί αυτό το φυτίλι που είναι 3χιλ;Ευχαριστώ για το άμεσο της απάντησης!

(βασικά θα κλέψω και καθότι νιούμπης και ανασφαλής θα πάρω ένα εργαλειάκι, το kuro coiler κάπως που κάνει αντιστάσεις και βγαίνει σε 20/25/30 mm και αναρωτιέμαι ποιο είναι καλύτερο για να μπει αυτό το συγκεκριμένο φυτίλι...)

Αποσυνδεδεμένος Athan

• 2386
    • Athan
« Απάντηση #1267 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 20:54 »
Εισαι σιγουρη οτι θες να πιαστεις με ντριπερ?Ο μαγκμα ειναι πολυ καλος ανεξαρτητος της τιμης του στο 25αρι αν δεν κανω λαθος.Το 0.20 ειναι πολυ ψιλο συρμα,το αν δουλευεται ευκολα ειναι σχετικο,αναλογος το χερι κ το ντεκ του καθε ατμο :)

• 949
« Απάντηση #1268 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 20:58 »
απολύτως σίγουρη, ούτως ή άλλως με cisco ατμίζω αποκλειστικά πια ακόμα και όταν οδηγώ  :idiot1:

δηλαδή έναν μπούσουλα για σύρμα-σπείρες-τρυπανάκι για τον magma με μονή αντίσταση 1.8-2.0 (αυτό που με καίει είναι να χωράει επαναλαμβάνω σωστά το φυτίλι αυτό χωρίς να πνίγεται αλλά και χωρίς να κολυμπάει)

Αποσυνδεδεμένος kostas44

• 2465
  • Youtuber Creator
    • Η ζωη ειναι τεχνη και η τεχνη ειναι η ζωη μου
« Απάντηση #1269 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 21:03 »
Ιωαννα οτι σου προτειναν τα παιδια να κανεις  με μονο μια συμβουλη αντι για Organic Bio Wick  καλυτερα να πας σε pads  σαν το KGD και να αρχισεις να στηνεις με οτι εσυ θελεις .. αν εχεις ηδη αγορασμενο το Organic Bio Wick τοτε παω πασο ... στο λεω γιατι θα παρεις καλυτερη γευση με το pads παρα απο το wick 

βεβαια εσυ διαλεγεις με τι και πως ... εγω δηλαδη θα σε πηγαινα σε 1.8Ω σε 28αρι συρμα (μην φοβασαι τυλιγεται ευκολα  δες ενα βιντεο που εχω κανει εδω) σε 2.5 τρυπανακι 7 με 8 σπειρες ...

Αποσυνδεδεμένος Athan

• 2386
    • Athan
« Απάντηση #1270 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 21:06 »
Παντος για μενα ντριπερ κ με τοσο μεγαλες αντιστασεις,δε νομιζω να παρεις κ τα καλυτερα αποτελεσματα.

• 949
« Απάντηση #1271 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 21:10 »
Κώστα δεν έχω πάρει ακόμα το φυτίλι,ούτε έχω χρησιμοποιήσει κανενός είδους βαμβάκι.Εχω διαβάσει όμως όλη σας τη συζήτηση.Απλά σκεφτόμουν, σαν πρώτη φορά σε όλα, να μη βάλω πολλές καινούριες παραμέτρους και τα χάσω.Το φυτίλι μου φάνηκε πιο εύκολο μιας και έχει την ποσότητα που χρειάζεται ήδη τυλιγμένη, γι'αυτό έλεγα να το πάρω, σαν πρώτη επαφή.Σε pads ας πούμε δε ξέρω στα πόσα μέρη να το χωρίσω και πόσο να χρησιμοποιήσω για να έχω σωστή τροφοδοσία...και αν κάνω βλακεία δε θα το καταλάβω κιόλας :laugh1: Επίσης, στον ντρίπερ δε θα κόψω το βαμβάκι κοντο έτσι;Θα το αφήσω να μπει να κουρνιάσει εκεί στη "γουρνα" ή ίσα ίσα να ακουμπάει για να το διαβρέχει το υγρό που θα στάζω;Ρωτάω πολλά γιατρέ μου;

Τα βίντεο τα είδα και είναι πολύ χρήσιμα!

Αthan, και ο cisco dripping ατμοποιητής είναι και με ικανοποιούν αυτές οι τιμές γευστικά.Τώρα αν κάτι αλλάζει στον επισκευάσιμο δε ξέρω, ευτυχώς οι δοκιμές έχουν αμελητέο κόστος  ;)

Αποσυνδεδεμένος nikos523

• 1249
« Απάντηση #1272 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 21:29 »
Ντριπερ, τανκατος, μεσατος, δεν έχει καμία διαφορά.
Όταν δουλεύεις με ηλεκτρονικό μοντ, κοιτάς τα βολτ που δίνει, το amp limit του, και υπολογίζεις την αντίσταση που θα κάνεις.
Για τα χοντρά σύρματα, τα αμπερ και τις χαμηλές/μεγάλες αντιστάσεις ο Βασίλης έχει γράψει ευαγγέλια. Δεν χρειάζεται να ξανα αναφέρω κάτι.

Αποσυνδεδεμένος Duzman

• *
  • 19
« Απάντηση #1273 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 23:55 »
Αν δοκιμασεις να κανεις καπου στα 0.8 Ωμ , δυο αντ/σεις με  0.25 - 0.32 συρμα , θα δεις οτι θα εχεις αποτελεσμα οπως ειναι το αποτελεσμα που θα παρεις απο συρμα 0.50 σαν ντουμανι , αλλα σαν διαρκεια μπαταριας , αποδοση ρευματος , γευση , καλη θερμοκρασια , μεγαλυτερη ασφαλεια κλπ. κλπ. κλπ.
Αν σου αρεσει το αποτελεσμα αυτο στο βιντεο ο.κ....
Αλλα να ξερεις οτι δεν εχεις κερδισει κατι με τετοιο στησιμο ......

Τελος παντων δεν επιμενω . Εγω απλα εγραψα αυτο που ξερω και εχω δοκιμασει . Εχω τις αναλογες εμπειριες απο αυτα τα συρματα και τη λειτουργια τους και θεωρησα σωστο να εκφέρω τη γνωμη μου .
Αν εσενα σου αρεσει αυτο που διχνει το βιντεο.....ο.κ.

Σε VV/VW για να εχεις τη σωστη λειτουργια της πλακετας , θα πρεπει να κανεις αντ/σεις που να μπορει το κυκλωμα να περασει ρευμα κοντα στα 4 + Volts.
Ολα τα VV/VW ειναι κατασκευασμενα να εχουν ορθή λειτουργια πανω απο τα 4 Volts.  Οποτε αντ/σεις των 2.0 - 2.5 Ωμ θα σου δωσουν το καλυτερο αποτελεσμα φιλε.
Μπορει να βλεπεις οτι η πλακετα μπορει να δουλεψει και subohm αντ/σεις , αλλα δεν ειναι η ενδεδειγμένη λειτουργια της πλακετας αυτη.  Η ιδιες οι εταιριες κατασκευης στα τεχνικα χαρακ/κα αναφερουν οτι σωστη αντ/ση θεωρηται πανω απο 1.5Ωμ.
Eτσι και η μπαταρια σου θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια , αναλογα φυσικα και τα Watts τα οποια θα εχεις ζητησει απο την πλακετα.

Και κατι αλλο:
Το mesh δεν ειναι ξεπερασμενο , απλα ειναι λιγο πιο νεο σαν ηλικια και λιγο πιο δυσκολο στο στησιμο , στην αρχη.  Μετα ειναι παιχνιδακι.
Συν το οτι ειναι κατα πολυ πιο εξελυγμενο απο το φιτιλι/βαμβακι σαν ιδεα μηχανικης και εφαρμογης πλεον..... ;) :D

Ωραια shadockan θα τα δοκιμασω ολα αυτα που λες γιατι η αληθεια ειναι οτι αυτο που λες για το πως τελειωνει η μπαταρια το εχω παρατηρησει στην αρχη ειχα στησει με 0,28 συρμα και τωρα με το 0,25 μου φαινεται οτι τελειωνει πιο δυσκολαα...ωραια οποτε φιλε shadockan αυτην την στιγμη εχω στην διαθεση μου 0,25 συρμα βεβαια αυριο θα εχω και 0,32 0,40 0,51...οποτε πες μου ενα στησιμο σωστο κατα την γνωμη σου στον μαγκμα που να συνδυαζει χτυπημα,γευση και ντουμανι...και να επιμενεις γιατι αν δεν επιμενεις δεν θα μαθω...και εγω σε ακουω φιλικα και θα τα δοκιμασω στην πραξη αυτα που λες και θα σου πω αποτελεσματα...το στησιμο που θα προτεινεις να ειναι για μηχανικο γιατι δεν εχω στα χερια μου το κουτακι ακομα!

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Φίλε duzman, επέτρεψέ μου να σου παραθέσω μία εμπειρία μου με αντιστάσεις, μιας και μόνο ηλεκτρονικά μοντ χρησιμοποιώ.

Δράστης, το SMY GOD180W το οποίο περιέχει 3*Samsung 25R μπαταρίες σε σειρά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τρεις τέτοιες μπαταρίες το μοντ μπορεί να δίνει Αμπέρ μέχρι μεθαύριο. Επίσης, δουλεύει μόνο στεπ ντάουν, οπότε δεν υπάρχει έξτρα παίδεμα για να ανεβάσει τάση.

Με αντίσταση 0.55Ω 7 σπείρες σε KF3.1ES κλώνο, στα 15-17W (με λιγότερα έπρεπε να κάνεις αίτηση για να ανάψει το τουλάχιστον 50ρι σύρμα που χρησιμοποίησα), οι μπαταρίες άντεξαν λίγο πάνω από μία μέρα ή 500 τζούρες.

Με αντίσταση 2,0Ω με σύρμα 0.28 στον ίδιο ατμοποιητή και τα βαττ στα 13-14, οι τζούρες έφτασαν τις 1300.

Με την δική μου λογική λοιπόν, ποιος ο λόγος να πας με ηλεκτρονικό σε χαμηλές αντιστάσεις, όταν και καλύτερο αποτέλεσμα παίρνεις με τις υψηλές, και το μοντ δεν ταλαιπωρείται, και οι μπαταρίες δεν ουρλιάζουν "έλεος"?

Προσωπικά, ήμουν από την αρχή "πολέμιος" των χαμηλών αντιστάσεων. Θα μου πεις "εντάξει, όταν άρχισες εσύ να ατμίζεις, χαμηλή θεωρούταν η ego-c 1.8Ω και επιπλέον, είσαι άσχετος από μηχανικά". Και θα έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά θεωρώ ότι όταν έχω δύο ή παραπάνω τρόπους να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα, θα επιλέξω αυτόν ο οποίος καταπονεί λιγότερο τις μπαταρίες, το μοντ και την ψυχική μου υγεία...

Cruiser εγω δεν ειπα ποτε οτι σε ηλεκτρονικο θα παω για sub-ohm αμα δεις καλυτερα μιλαω για ενα 1,2 ωμμ και πανω ωστε η πλακετα να ειναι σε θεση να καλυψει το πληρες ευρος της αλλα αυτην την στιγμη δεν εχω πιασει ποτε ηλεκτρονικο στα χερια μου οποτε και δεν ξερω αλλα χρησιμες οι συμβουλες σου!ομως ο λογος που παμε σε sub ohm στα μηχανικα δεν ειναι ακριβως επειδη δεν εχουν καποια πλακετα και δεν μπορουμε να αλλαξουμε βατ-βολτ αρα τα βατ μας αλλαζουν ανολαγα με το ποσο μικρη η μεγαλη ειναι η αντισταση?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2015, 00:01 από Duzman »

Συνδεδεμένος camber

• 3884
    • camber
« Απάντηση #1274 στις: Φεβρουαρίου 12, 2015, 04:30 »
Θα ήθελα να σου διευκρινίσω ότι αυτά που λέει ο shadockan ισχύουν ΜΟΝΟ για όσα mod δεν κάνουν step down (DNA20, 30 κλπ)
Κατά κανόνα οι step down converters είναι πιο αποδοτικοί από τους step up. Αν δηλαδή το μοντάκι σου έχει τη δυνατότητα να δίνει χαμηλότερη τάση από αυτήν της μπαταρίας (provari, DNA40, SX350 κλπ) σε γενικές γραμμές θα έχεις μεγαλύτερη αυτονομία με χαμηλές αντιστάσεις ώστε τα volt εξόδου να είναι λιγότερα από αυτά της μπαταρίας.

Όμως όπως λέει και ο shado και ο cruiser, τα λεπτότερα σύρματα ανάβουν πιο εύκολα και άρα χρειάζονται λιγότερα watt για να μας δώσουν πολύ ικανοποιητική απόδοση. Αντισταθμίζουν έτσι τις μεγαλύτερες απώλειες του step up ηλεκτρονικού κυκλώματος και στην τελική έχουμε καλύτερη αυτονομία.

Αυτο ειναι ολο κι ολο....   Ο κανονας ειναι ενας εδω και λεει οτι τα VV/VW ειναι κατασκευασμενα να μεγαλωνουν τη δυναμη με την οποια ατμιζουμε και ειναι ικανα να ικανοποιησουν και τον πιο απαιτιτικο πλεον με τη δυναμη τους.
Και αυτος ο κανονας , ειναι ο μοναδικος που υπαρχει στο η.τ.
Βασίλη είναι λίγο παραπλανητικό αυτό. Τα ηλεκτρονικά mod δεν μπορούν να μεγαλώσουν τη δύναμη (ισχύ) της μπαταρίας. Ξέρω ότι δεν εννοείς αυτό, αλλά έτσι θα μπορούσε να το εκλάβει κάποιος αρχάριος. Αυτό που κάνουν είναι να αυξομειώνουν την τάση της μπαταρίας κι έτσι δεν χρειάζεται να μας απασχολούν τα Ωμ της αντίστασης για να πάρουμε την ισχύ που θέλουμε. Είναι πιο εύκολα και ασφαλή στη χρήση από τα μηχανικά mod αλλά πάντα θα μας δίνουν λιγότερη δύναμη από αυτά λόγω των απωλειών του ηλεκτρονικού κυκλώματος.

δεν έχω αλλά θα πάρω τον clone magma μεθαύριο και προετοιμάζομαι.Είχα την εντύπωση ότι το 0.20 είναι πιο ευκολο να δουλευτεί,όχι; Σε 2αρι τρυπανάκι δε θα πνιγεί αυτό το φυτίλι που είναι 3χιλ;Ευχαριστώ για το άμεσο της απάντησης!
Το bio wick αναφέρεται σαν 3mm αλλά είναι λεπτότερο και πιο αραιό σε πλέξη από αντίστοιχα silica 3mm. Περνάει άνετα από 2αρι τρυπανάκι αλλά προσωπικά προτιμώ 1.8 (ναι, περνάει και δίνει καλύτερη τροφοδοσία και γεύση). Με 5/6 σπείρες 0.20 kanthal σε 1.8 θα έχεις αντίσταση περίπου 2.0Ω.
To 0.20 Kanthal είναι πιο εύκολο στο στρίψιμο από τα χοντρότερα σύρματα αλλά θα σε παιδέψει αν θέλεις να κολλήσεις τις σπείρες μεταξύ τους. Καλύτερα να στρίψεις κανονική αντίσταση μ' αυτό. Το ίδιο ισχύει και για το bio wick. Με τον κλασικό τρόπο στριψίματος (κατ' ευθείαν το σύρμα πάνω στο φυτίλι) είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις αντίσταση με το bio wick και δεν χρειάζεται να παιδεύεσαι με τρυπανάκια και λοιπά.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2125 351970 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 12:32
από Buliwyf
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 104894 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 96635 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 321911 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 602601 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 11848 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3255 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 610197 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 155227 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1162299 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 4554 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas
Τι βαμβακι σας εδωσε την καλυτερη γευση σε mtl ατμοποιητη; Περιοχή νέων μελών 55 17973 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 23:13
από ipomonias