vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

149 επισκέπτες, 4 χρήστες
camber, zalaros, anetost, Lazy Dog

Micro coil setup

Απ: Micro coil setup
« Απάντηση #1215 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 20:13 »
Γιατί να κάνω τόσο μεγάλη αντίσταση;
Μήπως ξέρεις πόσα περίπου Ω είναι η αντίσταση που έχω φτιάξει;

Αποσυνδεδεμένος kostas44

• 2465
  • Φύλο: Άντρας
  • Youtuber Creator
    • Η ζωη ειναι τεχνη και η τεχνη ειναι η ζωη μου
« Απάντηση #1216 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 20:24 »
καταρχας δεν εχεις ενα ομωμετρο να μετρας την αντισταση σου ?  ενα μοντακι με μετρηση αντιστασης ?  δεν ξερεις ποσο ειναι ?

εχεις κανει αντισταση στα 1.2Ω   δεν ειναι κακη αλλα χανεις σε γευση και εχεις περισσοτερο χτυπημα .. :yes: με τι mod  δουλευεις?

Δεν ειναι τοσο μεγαλη αντισταση μια χαρα ειναι στα δεδομενα που ειναι παραπολυ καλα ...  και ειναι στις περισσοτερες φορες η χρηση τομη για γευση και χτυπημα

« Απάντηση #1217 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 20:51 »
Δυστυχώς δεν έχω ούτε ομωμετρο ούτε κάποιο μοντακι για να μπορώ να την μετράω.
Μόλις καταφέρω και είμαι κάπως καλύτερα οικονομικά θέλω να πάρω το istick 30W .
Πάντως και τώρα με το στήσιμο που έχω μου δίνει πολύ καλή γεύση, πριν που το είχα με αντίσταση στα 1.6 πάλι είχα πολύ καλή γεύση αλλά ήταν σχετικά κρύος ο ατμός και εγώ τον θέλω λίγο πιο ζεστό και τώρα το έχω.
Η διαμετρος παίζει ρόλο;
Δηλαδή τι διαφορά έχει μία αντίσταση στα 1.7 και 2mm διάμετρο από μία που θα έχει 2.5mm διάμετρο;

Αποσυνδεδεμένος kostas44

• 2465
  • Youtuber Creator
« Απάντηση #1218 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 21:32 »
Εχεις καταλαβει φιλε μου οτι αυτο που κανεις δεν ειναι σωστο ? δοκιμαζεις στησιμο επισκευασιμου με διπλες και μονες αντιστασεις χωρις να εχεις καποιο εργαλειο να την ελεγχεις και να μπορεις να εισαι σιγουρος τι αντισταση εχεις κανει .. αν ειναι οκ ή αν ειναι μικροτερη απο το επιτρεπτο και αν ειναι βραχυκλωμενη ή οχι ?  μπορει να εχεις προβλημα μεγαλο αν αυτα τα κανεις με μηχανικο και να μην εχεις και προστασια πανω σε αυτο ... εγω κατηγορηματικα θα σου ελεγα να σταματησεις οτι κανεις και να το πας απο την αρχη το θεμα και με οτι χρειαζεται πριν ακομα αρχισεις να πειραματιζεσαι ... αυτο ειναι πολυ φιλικη συμβουλη..

Δεν ειναι κακο να ρωτας τι αντισταση εβγαλες ή αν ειναι οκ ή οχι αλλα αυτο ομως δεν ειναι το θεμα μας ... το θεμα ειναι η δικη σου ασφαλεια  :yes:

και στην ερωτηση σου την τελευταια σου συνιστώ να δεις αυτο το προγραμματακι http://www.steam-engine.org/coil.asp   σαν πρωτη φαση και μετα να παιξεις επι ασφαλους  με αυτο χωρις ακομα να προχωρησεις σε αληθινα στησιματα αν δεν εχεις πρωτα τα βασικα εργαλεια σου ...
ακομα δες καποια μικρα βιντεακια που εχω ποσταρει εδω http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,19696.msg690116.html#msg690116  για να δεις απο που πρεπει να αρχισεις ...

ελπιζω ολα αυτα να τα παρεις σαν φιλικη συμβουλη  :yes:

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
« Απάντηση #1219 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 21:34 »
Ego εχει το παιδι Κωστα.

Παρε το συρμα που εχεις και κοψε 5 ποντους .  Τυλιξε το σε ενα αξονα 2mm και μετα τυλιξε το σε ενα αξονα 3mm.
Θα δεις οτι στο Α θα κανει 6 σπειρες και στο Β θα κανεις 4 σπειρες  (παραδειγμα ειναι οι αρηθμοι)

Εχουμε λοιπον την ιδια Ωμικη αντ/ση στο ρευμα , αλλα με περισσοτερες ή με λιγοτερες σπειρες.
Αυτο παιζει ρολο στο τι και ποσο τροφοδοτικο υλικο θα βαλεις μεσα στην αντ/ση.
Για παραδειγμα , αμα θελεις να κατεβεις καπου στα 1,0 - 1.3 Ωμ (ας πουμε) , θα πρεπει να βαλεις το 3mm αξονακι ωστε το τροφοδοτικο υλικο να ειναι πιο πολυ σαν ποσοτητα μεσα στην αντ/ση και επομενως να εχει και πιο πολυ υγρο.

Αυτο βεβαια ειναι ενα παραδειγμα και οχι απολυτοι αριθμοι.  Θα πρεπει μονος σου να κανεις καποιες δοκιμες και να βρεις τι σε ευχαριστει και πως.
Ετσι μονο θα μαθεις τα υπερ και τα κατα σε οτι κάνεις.

Επαναλαμβανω οτι οι αριθμοι ειναι θεωρητικοι ως παραδειγμα

Αποσυνδεδεμένος kostas44

• 2465
  • Youtuber Creator
« Απάντηση #1220 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 21:38 »
Βασιλη σε καταλαβαινω .. αλλα και με ego  να ειναι το παιδι δεν θα του συνηστουσα να κανει το οτιδηποτε . .. αλλα αν διαβασες το τελευταιο μηνημα μου εγω ειμαι τελειως αρνητικος να του πω να συνεχισει να κανει οτι κανει χωρις να εχει καπου να τις τσεκαρει αν ειναι οκ....  τωρα τα αλλα με διατομες και τα διαφορα μπορει να τα κανει αν εχει πρωτα τα απαραιτητα ...

αν κανω λαθος διορθωστε με
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2015, 21:46 από kostas44 »

Συνδεδεμένος camber

• 3884
    • camber
« Απάντηση #1221 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 22:13 »
Οι eGo δεν θα δώσουν ρεύμα αν η αντίσταση είναι χαμηλή ή βραχυκυκλωμένη.
Εν μέρει συμφωνώ μαζί σου Κώστα αλλά αφού το παλικάρι ζορίζεται να πάρει κάτι καλύτερο από eGo είναι αφελές να του λέμε να πάρει πολύμετρα ή ωμόμετρα για να μετράει τις αντιστάσεις.

Η δική μου συμβουλή redman είναι να μείνεις σ' αυτό το στήσιμο αφού είσαι ευχαριστημένος (5 σπείρες 0.25mm σε 2άρι τρυπανάκι). Η αντίσταση είναι κάπου στα 1.4-1.5Ω και παίζει καλά με eGo. Δεν θα σου συνιστούσα να αρχίσεις τους πειραματισμούς με άλλα σύρματα και σπείρες αφού δεν θα δεις κάποια ιδιαίτερη διαφορά σε απλή μπαταρία. Ξεκίνα τους πειραματισμούς όταν με το καλό αποκτήσεις κάποιο VV mod.

Αποσυνδεδεμένος LeonGR

• *
  • 77
« Απάντηση #1222 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 23:12 »
Με λιγοτερο απο 5 ευρω μπορει να παρει ενα πολυμετρο να κανει τη δουλεια του. Δε νομιζω να ειναι απαγορευτικο για κανεναν ενα τετοιο ποσο μπροστα στην ασφαλεια του και γενικα στην ευκολια που προσφερει.
Δε λεω οτι θα ειναι οτι πιο αξιοπιστο αλλα απο το τιποτα ειναι αριστο.
Κι ας μη ξεχναμε οτι ενα λαθος στο mc η γενικα στην αντισταση μπορει ακομα και να του ψοφησει την μπαταρια κι ας ειναι ego η οτιδηποτε αλλο. Πιο ακριβα θα του ερθει τοτε.

Sorry για το ψιλοoff topic.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου

Συνδεδεμένος camber

• 3884
    • camber
« Απάντηση #1223 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 23:47 »
Μια eGo μπαταρία είναι ένα ηλεκτρονικό mod περιορισμένων δυνατοτήτων. Προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια για βραχυκυκλώματα κι αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια καθώς δεν είναι κάτι το αδιανόητο να πετύχουμε βραχυκυκλωμένη εργοστασιακή κεφαλή. Δεν ανατινάχτηκε κανένας επειδή έπεσε σε ελαττωματική κεφαλή.

Αστοχίες μπορεί να υπάρξουν στα ηλεκτρονικά μιας eGo αλλά το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε ηλεκτρονικό mod ή πολύμετρο του 5ευρου.

Όσες περισσότερες προφυλάξεις παίρνουμε τόσο καλύτερο είναι φυσικά για την ασφάλεια μας αλλά ας μην τρομοκρατούμε τον κόσμο.

« Απάντηση #1224 στις: Φεβρουαρίου 09, 2015, 02:20 »
Παιδιά το ξέρω ότι το καλύτερο θα ήταν να έχω ένα ηλεκτρονικό μοντακι ώστε να ελέγχω τι έχω φτιάξει και σίγουρα θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά από την στιγμή που δεν μου το επιτρέπει η τσέπη μου ακόμα προτιμώ να βάζω ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι παρά το μοντακι.
Πραγματικά δεν παίρνω κανενός τα λόγια στραβά και ξέρω ότι το λέτε για το καλό μου και με συμβουλεύεται για να κάνω το σωστό αλλά τί να κάνουμε...

Από την άλλη ξέρω πολύ καλά ότι οι ego προσφέρουν μια προστασία από βραχυκύκλωμα και το έχω δοκιμάσει κιόλας και όντως σταματάει αμέσως να δίνει ρεύμα οπότε δεν διατρεχω κάποιο κίνδυνο.

Αποσυνδεδεμένος araditsas

• **
  • 416
« Απάντηση #1225 στις: Φεβρουαρίου 09, 2015, 18:37 »
Θέλω να φτιάξω  μια αντίσταση twested με κανθαλ 0.28 σε τι τριπανακι να την τυλιξω πόσες σπιρες   και σε πόσα βατ θα δουλεύει σωστά.
Συγνώμη αν είμαι σε λάθος μέρος δεν βρήκα αλλού.
Ευχαριστώ

Galaxy Note 3

Αποσυνδεδεμένος tsioumiou

• **
  • 296
  • Γεια σου ρομποτακι , θα μου πεις τον κωδικο σου ?
« Απάντηση #1226 στις: Φεβρουαρίου 09, 2015, 18:49 »
100 σπειρες σε 1mm τρυπανακι και 250 watt..

επισης οταν λες να δουλευει σωστα τι εννοεις ; για μενα ή για σενα ;

Αποσυνδεδεμένος araditsas

• **
  • 416
« Απάντηση #1227 στις: Φεβρουαρίου 09, 2015, 18:52 »
Δλδ τι δεν κατάλαβες φίλε έξυπνε;;;;
Η κάθε αντίσταση για να δουλέψει σωστά έχει ένα εύρος βατ που μέσα σε αυτό ατμοποιει σωστά.
Την ηρωνια σου δεν την κατάλαβα παντος  τέλος πάντων

Galaxy Note 3
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2015, 18:59 από araditsas »

Αποσυνδεδεμένος bykostas

• **
  • 171
« Απάντηση #1228 στις: Φεβρουαρίου 09, 2015, 19:10 »
Παιδιά το ξέρω ότι το καλύτερο θα ήταν να έχω ένα ηλεκτρονικό μοντακι ώστε να ελέγχω τι έχω φτιάξει και σίγουρα θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά από την στιγμή που δεν μου το επιτρέπει η τσέπη μου ακόμα προτιμώ να βάζω ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι παρά το μοντακι.
Πραγματικά δεν παίρνω κανενός τα λόγια στραβά και ξέρω ότι το λέτε για το καλό μου και με συμβουλεύεται για να κάνω το σωστό αλλά τί να κάνουμε...

Από την άλλη ξέρω πολύ καλά ότι οι ego προσφέρουν μια προστασία από βραχυκύκλωμα και το έχω δοκιμάσει κιόλας και όντως σταματάει αμέσως να δίνει ρεύμα οπότε δεν διατρεχω κάποιο κίνδυνο.
για δοκιμή αγόρασε ένα cartomizers dual coil 510. έχει μέσα 2 αντιστάσεις των 3 Ω που βγάζουν συνολικά 1.5 Ω αντίσταση. θα ευχαριστηθείς γεύση. η διάρκεια της μπαταρίας θα είναι μικρή. αν σε ικανοποιεί ανοιξετο. μέσα θα δείς δύο αντιστάσεις με 0.15 αντίσταση. αγόρασε 0.15 ή 0.16 αντίσταση μικρή διαφορά έχει ΄κοψε δύο ίδια κομμάτια και φτιάξε την διπλή αντίσταση για να δοκιμάσεις. το cartomizer δεν ξεπερνα το κόστος των 5 ευρώ. πιό χοντρές αντιστάσεις 20αρες ή και παραπάνω δεν πρόκειτε να δουλέψουν  σε ego μπαταρία. βραχυκυκλώματα και τέτοια δεν παίζουν στις απλές μπαταρίες αν κάπου κάνει σώμα απλώς δεν θα δουλέψει. ή αγόρασε καμια bdc κεφαλή που έχει διπλή αντίσταση και βγάζει 1.8 και διάλυσέτη να δεις πόσο μήκος αντίστασης χρειάζεται, ή τελικά μπες στο σαιτ του atomizer ή του 310 και εκεί που πουλάν τις αντιστάσεις γράφουν πόσα ωμ βγάζει το μέτρο σε κάθε διατομή και υπολογίζεις για το μηκος των αντιστάσεων που θα χρειαστείς .καλή προσπάθεια
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2015, 19:16 από bykostas »

Αποσυνδεδεμένος acupuncturist

• **
  • 242
« Απάντηση #1229 στις: Φεβρουαρίου 09, 2015, 20:56 »
ρε παλλικαρια λιγο βοηθεια.φτιαχνω microcoil σε διαφορα ομ αλλα μια μου δειχνει 1-2,7-3,9-6 ομ.τι δεν κανω καλα?

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2125 352070 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 01, 2024, 12:32
από Buliwyf
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 104971 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 96677 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 321967 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 602633 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 11884 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3281 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 610237 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 155265 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1162336 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 4594 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas
Τι βαμβακι σας εδωσε την καλυτερη γευση σε mtl ατμοποιητη; Περιοχή νέων μελών 55 17998 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 23:13
από ipomonias