vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

140 επισκέπτες, 4 χρήστες
thanos1071, karcin, Mimhsdr, ZoeM

Micro coil setup

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Micro coil setup
« Απάντηση #1140 στις: Ιανουαρίου 19, 2015, 01:01 »
Για να μην ξαναγινει για φορα αυτη η κουβεντα, διαβαστε πρωτα εδω. :)

Αποσυνδεδεμένος mantos

• 929
  • ~Box Mods~
« Απάντηση #1141 στις: Ιανουαρίου 19, 2015, 01:05 »
Συνηθισμενος απο τον ελεγχο για τα μηχανικα, κοιτουσα εγω λαθος στηλη..  :eyesplash: :eyesplash:

Ειναι κ η ωρα δυσκολη, γραψτε λαθος τοτε!! :nani: :sleep35:

Αποσυνδεδεμένος chillo

• 1638
« Απάντηση #1142 στις: Ιανουαρίου 19, 2015, 01:22 »
κατα αυτόν τον πίνακα (ευχαριστουμε πολύ τον κύριο digitalis για τον χρόνο του  :) )
Εχουμε λοιπον και τον Μητσο να ρωτα:
"Εχω στριψει μια Κανθαλ D, AWG 29, σε 2αρι, 1,5Ω, την εβαλα στα 4V, τζουρες των 5sec και εχω τρελλαθει!
Τι μοντ να παρω και οτι αντισταση και να βαλω να μην αλλαζω τιποτα και να'μαι παντα ετσι τρελλαμενος?"

Παιρνουμε κι εμεις τα υπολογιστακια μας (πχ και πχ) κι αρχιζουμε:
(Image removed from quote.)

αν το δει κανεις ως προς Ωμ τότε στα ίδια Ωμ και ρυθμίσεις, με λεπτότερο σύρμα έχει καλύτερη ροή θερμότητας, το heat flux
βλέπω πχ το πρώτο σύρμα 29awg και το 32awg, με ίδιες ρυθμίσεις, το heat flux είναι μεγαλύτερο στο λεπτό συρμα 32. Όπως και οι θερμοκρασίες

έτσι βλέπουμε αυτους που θέλουν κρυο ατμο να ατμίζουν με microcoil και αυτους που θέλουν ζεστό με macrocoil
 :idiot1: :dontknow:
το ανάποδο ειναι βέβαια το σωστό και αστειεύομαι  ;D , ζεστο=Micro , κρύο=macro    edit: (ή με διαφορετικά λόγια, απο λεπτό σύρμα προς χοντρότερο είναι σα να βαδίζουμε απο το ζεστό προς το κρύο)
αλλα βεβαια οι ρυθμίσεις στα watts γι αυτο υπάρχουν, όμως στα μηχανικά ειναι στανταρισμένο όπως στον πίνακα και εκει εχει σημασία. Σχετικά με το VW, αυτό δεν σημαίνει πως με 100watt που θα πάρουμε περισσότερο ατμο θα πάρουμε και καλύτερη/περισσότερη γεύση. Τουλάχιστον εγώ , δεν το έχω καταφέρει ανεβάζοντας κάργα watts να πάρω καλύτερη γεύση, edit: στο στόμα τουλάχιστον... παίρνω βέβαια ατμόοοο!  :)

Υπάρχουν θεωρώ υγρά που χρειάζονται χαμηλότερες θερμοκραίες για να αποδώσουν γευστικά και το ανάποδο, αλλα αυτό έχει να κάνει και με τις αναλογίες στις γλυκερίνες απ  ότι έχω καταλάβει, αλλα και με τα συστατικά του κάθε αρώματος, την ευαισθησία του. Η φυτική πχ για αναφορά, βράζει πιο ψηλά, θυμαμαι καλά;

Βλέπουμε επίσης πως στο ίδιο σύρμα, απλά με περισσότερες σπείρες και μεγαλύτερη αντίσταση, κατεβαίνει το Heat flux αλλα και η θερμοκρασία.
Αυτά
Που να δεις μπέρδεμα με νικελ 200 που στρίβεις με 0,20 και με 0,32 και σου βγαίνει ίδια αντίσταση....  :idiot1:
Στην αναζήτηση του καλύτερου  :party_beer_01:
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 19, 2015, 11:51 από chillo »

Αποσυνδεδεμένος ChRiS82

• 817
  • Που είναι το VaporShark μου;
    • Personal Website
« Απάντηση #1143 στις: Ιανουαρίου 19, 2015, 02:49 »
Διαβάζοντας μέχρι και το τελευταίο post,μιας που είχα ξεχάσει τι θα πει microcoil,είπα να φτιάξω ένα πάλι
με 0,28 kanthal a1, 7,5 σπείρες και μου έβγαλε 1Ω.Καινούργιο pad μέσα στον KFL+.Αρχίζω να αλλάζω
γνώμη για τα microcoil....

« Απάντηση #1144 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 14:37 »
Καλησπέρα. Επειδή θέλω να φτιάξω μια αντίσταση υπάρχει πρόβλημα αν όλες οι σπείρες ακουμπάνε μεταξύ τους, ή δεν πρέπει να ακουμπάνε ?

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #1145 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 14:41 »
Υπαρχουν δυο τροποι για να φτιαξεις μια αντισταση.
Αν θες να την κανεις τυπου microcoil, πρεπει να ακουμπανε ολες μεταξυ τους. Αν θες να κανεις μια απλη, οχι.
Αν αποφασισεις να την κανεις microcoil, να προσεξεις κολλησουν καλα ολες οι σπειρες, να μην υπαρχουν κενα.
Αν αποφασισεις να την κανεις απλη, πρεπει να προσεχεις το αντιθετο, να μην ακουμπαει καμια σπειρα με τη διπλανη τις και ολες να ισαπεχουν.

Αποσυνδεδεμένος Athan

• 2386
  • Read The Fuckin' Manual...
    • Athan
« Απάντηση #1146 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 14:41 »
Μα αν φτιαξεις mc,θα ακουμπανε κιολα,τωρα αν θες nono mc,το καλυτερο θα ειναι να ακουμπανε,αλλα οχι να ειναι η μια πανω στην αλλη.

« Απάντηση #1147 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 15:31 »
ποια η διαφορα micro coil με απλη?micro coil παει και σε επισκευασιμο και σε εργοστασιακό?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2015, 15:46 από maraki1308 »

Αποσυνδεδεμένος mantos

• 929
  • ~Box Mods~
« Απάντηση #1148 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 19:18 »
Oλα γινονται στα παντα.
Αν θες να κανεις microcoil, θα πρεπει ΟΛΕΣ οι σπειρες να ειναι κολλημενες μεταξυ τους.
Διαφορετικα, θα πρεπει να ΜΗΝ ακουμπαει καμια σπειρα με αλλη.

Αll or nothing ενα πραμα..  :tongue_smilie:

Απλα αν εχεις απλη αντισταση θα πρεπει να προσεξεις να μην υπαρχει hot spot.

Αποσυνδεδεμένος vato

• 548
  • a toda madre o un desmadre
« Απάντηση #1149 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 21:06 »
Ουσιαστικά ο όρος micro coil αναφέρεται περισσότερο στην διάμετρο των σπειρών.
Χονδρικά:
μέχρι 1mm = nano coil
απο 1mm μέχρι 2mm = micro coil
απο 2mm μέχρι 3mm = mini coil
πάνω απο 3mm = macro coil

Έχει καθιερωθεί στην ατμιστική κοινότητα με τον όρο micro coil να αναφερόμαστε στις αντιστάσεις με ενωμένες σπείρες, όπως και στο συγκεκριμένο νήμα γι αυτό μιλάμε, όπως και εγώ σε αυτό θα αναφέρομαι όταν χρησιμοποιώ τον συγκεκριμένο όρο.

Τώρα, όσον αφορά τη διαφορά τους με τις κανονικές αντιστάσεις με τις "μακρυα κι αγαπημένες" σπείρες, υπάρχει η άποψη οτι το microcoil δημιουργεί έναν "φούρνο" σωλήνα υψηλής θερμοκρασίας (heating tube) ο οποίος εξατμίζει στον ίδιο χρόνο μεγαλύτερη ποσότητα υγρού απο ό,τι μια απλή αντίσταση εκτοξεύοντάς το απο τις τρύπες με αποτέλεσμα να παράγει περισσότερο ατμό και πλουσιότερη γεύση.

Αν ισχύει είναι στην κρίση του καθενός. Άλλοι πιστεύουν οτι είναι καλύτερο, άλλοι χειρότερο και άλλοι δεν βλέπουν διαφορά.
Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι είναι... ευκολότερο και γι αυτό το προτιμώ.
Απο το να έχω έννοια μην ενωθεί καμια σπείρα με την άλλη και πάρω καψούλι, να πατάνε όλες καλά στο φυτίλι/βαμβάκι, μην κάνει κάπου hot spot...
Άσε μας κουκλίτσα μου, πάτα τις όλες μαζί εκεί πέρα να τελειώνουμε.  :laugh1:
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2015, 21:14 από vato »

Αποσυνδεδεμένος kostas44

• 2465
  • Youtuber Creator
    • Η ζωη ειναι τεχνη και η τεχνη ειναι η ζωη μου
« Απάντηση #1150 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 21:25 »
Σωστος ο Βασιλης ... και εγω απο την αρχη δεν πηγα καν με ανοιχτες σπειρες αντιστασεις αλλα σε micro coil  μου φανηκε και πιο αποδοτικο αλλα και πιο ευκολο στην χρηση του ασε που μου αρεσει να καθομαι να τις κολαω τις σπειρες να τις κανω perfect  δινει αλλη φαση απο μια ανοιχτη αντισταση σπειρων  :yes: :yes: :yes:

να πω και την αληθεια δεν ξερω αν εχει διαφορα στη γευση μιας και αυτο ζηταω την γεσυη στο ατμισμα γιατι τα αλλα τα εχω ετσι και αλλιως στα ποσοστα που γουσταρω .. εσεις θα μου πειτε αν εχει διαφορα γευσης απο την δικη σας εμπειρια

Αποσυνδεδεμένος DIMTH

• 790
« Απάντηση #1151 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 21:34 »
Για μενα το βασικο πλεονεκτημα στις κολητες σπειρες ειναι οτι αλλαζεις πιο ευκολα το βαμβακι, χωρις να τις χαλασεις. :yes:

Αποσυνδεδεμένος kostas44

• 2465
  • Youtuber Creator
    • Η ζωη ειναι τεχνη και η τεχνη ειναι η ζωη μου
« Απάντηση #1152 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 21:35 »
Εγω καθε φορα που αλλαζω βαμβακι αλλαζω και κοιλ .. ειμαι μαζοχας ή καλα κανω; .. αλλα μου αρεσει η διαδικασια να την κανω ολη απο την αρχη

Αποσυνδεδεμένος pasgko

• *
  • 69
« Απάντηση #1153 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 21:43 »
Και εγώ έτσι κάνω. Αλλαγή και τα δύο και στήσιμο από την αρχή. Να έχουμε δουλειά ένα πράγμα. Είναι ιεροτελεστια!

Αποσυνδεδεμένος Varaderum

• 674
« Απάντηση #1154 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 21:50 »
Κώστα, αφού σε ευχαριστεί, καλά κάνεις!
Προσωπικά (πλέον) αλλάζω βαμβάκι κάθε +/- 20 ml (..nakamichi με υγρά castle long reserve και gin's addiction) και coil ανά μήνα (..ατμίζοντας 7 με 8 ml την ημέρα).
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2015, 18:26 από Varaderum »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2125 352194 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 01, 2024, 12:32
από Buliwyf
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 105149 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 96758 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 322122 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 602726 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 11959 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3351 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 610334 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 155347 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1162412 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 4667 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas
Τι βαμβακι σας εδωσε την καλυτερη γευση σε mtl ατμοποιητη; Περιοχή νέων μελών 55 18103 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 23:13
από ipomonias