bujinkan ,κατα τη γνωμη μου δεν ειναι καλη αγορα το Templario και καθε αλλο μοντ τετοιου ειδους.
Σαν ρευμα εχει σιγουρα ανωτερο απο καθε SS μοντακι , ομως η συνεχης χρηση εχει και τα ελαττώματα της.
Οπως σου ειπαν και πιο πανω,λερωνει , μυριζει ,αλλα το κυριοτερο απ' ολα ειναι οτι χαλαει.
Το ατσαλι θα πρεπει να προσπαθησεις να το χαλασεις , ενω αυτο θα πρεπει να το προσεχεις ωστε να μη χαλασει.
Ο ορειχαλκος και ο χαλκος , εχουν πολυ καλυτερη αγωγιμοτητα απο το ατσαλι , αλλα θα πρεπει να εισαι συνεχεια πολυ προσεκτηκος στο πως βιδωνεις και ξεβιδωνεις το μοντακι,πως βιδωνεις και ξεβιδωνεις τον ατμ/τη,θελει συνεχεια καθαρισμα για να εχει αποδωση και να διατηρει το χρωμα και τη γυαλαδα σου και το τελευταιο και σημαντικοτερο απ' ολα , ο χαλκος και ο ορειχαλκος δεν ειναι καλος για τον οργανισμο μας. Μετα τη χρηση μπορει κατι να πιασεις με τα χερια σου. Αυτο δεν το βλεπω και πολυ ασφαλες.
Ειναι βεβαια προσωπικη γνωμη , αλλα μετα απο χρηση ορειχαλκινου μοντ , τα χερια μου ειχαν μια μυρωδια. Τη μυρωδια του ορειχαλκου.
Προσωπικα παντα πιστευω οτι τετοιου ειδους μοντακια ειναι πιο πολυ για ομορφια και αποδωση , παρα για συχνη χρηση.
Οταν λεμε ομως αποδωση , μιλαμε για απωλειες των 0.05-0.10 V σε χαλκινο , 0.10-0.15 V σε ορειχαλκο και απο 0.15-0.20 V και πανω σε SS.
Τωρα αν εχεις ενα μοντακι SS με απωλειες καπου στο 0.20 - 0.30 V , προσωπικα παντα , αυτο δεν θα το πω απωλεια.
Και 'μενα μου αρεσει φυσικα το μοντακι , αλλα αν θελεις να εχεις ενα μοντακι στα χερια σου χωρις το αγχος μη σου παθει κατι , αυτο οπως και ολα τα ορειχαλκινα/χαλκινα .......δεν.....