Επαναφέρω το θέμα του κουμπιού στο Stingray X γιατί είδα κάτι πρόσφατα.
Επειδή η αρχή λειτουργίας του κουμπιού του Stingray X είναι ίδια με αυτού του Nemesis, νομίζω ότι η λύση δόθηκε από την atmomixani στην τελευταία έκδοση του χάλκινου Nemesis, και είναι θέμα συμμετρίας. Αντί για έναν πίρο που συγκρατεί το τμήμα του κουμπιού με τις σπείρες ώστε να μη στριφογυρίζει, έχει 4 πίρους.
Αυτό ακριβώς. Ο λόγος που το κουμπί κολλάει είναι επειδή κατά το βίδωμα πιέζεται λίγο από την μπαταρία με αποτέλεσμα να κάθεται λίιιιιιγο στραβά. Έτσι όταν το πατάμε υπάρχει το κλασσικό κόλλημα.
Η λύση;
Δε βιδώνουμε τέρμα το κουμπί. Το ανακάλυψα όταν μετά το τελευταίο καθάρισμα (βράσιμο σε νερό με ξύδι κι αλάτι) πριν βιδώσω το πιν του αρνητικού είδα ότι το κουμπί δούλευε απροβλημάτιστα. Οπότε αναρωτήθηκα γιατί κολλάει τόσο όταν το βιδώνω στο μοντ. Επομένως αυτό που κάνω εγώ είναι να το βιδώνω τέρμα και μετά το ξεβιδώνω 90 μοίρες. Το κουμπί είναι τόσο απαλό που πατιέται όταν το έχω ξεκλείδωτο και όρθιο, ό,τι ατμοποιητή κι αν έχω πάνω.
Το γράσο και τα διάφορα μηχανικά λιπαντικά είναι για να λιπαίνουν τα εξαρτήματα της μπουλντόζας του πατέρα μου και όχι το μοντ μου. Η βαζελίνη έχει πολλές χρήσεις κι εφαρμογές, αλλά ποτέ δεν ήμουν φαν της. Με ένα απλό μολυβάκι βάφουμε λίγο τις επιφάνειες τριβής και το κουμπί είναι βούτυρο. Ούτε τρίψιμο, ούτε γυάλισμα, τίποτα.
Το αρνητικό της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι, λόγω των καλών σπειρωμάτων, το κουμπί ξεβιδώνει εύκολα και μπορεί να μας σπάσει λίγο τα νεύρα. Με το μικρό δαχτυλάκι είναι εύκολο να το χειριστούμε, ωστόσο, καθώς ατμίζουμε.
Επίσης, να έχετε υπόψιν σας ότι λόγω της ασυμετρίας στην κατασκευή του κουμπιού, ό,τι και να του κάνεις, αν το πατάς στην άκρη αντί για το κέντρο, είτε λίγο είτε πολύ, θα κολλάει.
Βtw είχα δοκιμάσει το κουμπί από ένα κλωνονέμεσις και βιδώνει κανονικά στο stingray.
ΥΓ: Αυτός ο παππούς είναι ο πιο βαρετός reviewer που έχω δει. Κόντεψε να με πάρει ο ύπνος.