[justify]Καλημέρα σε όλους τους φίλους. [member=19352]nwlis[/member], [member=17746]paloukaros[/member], καλημέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες απαντήσεις σας. Να πω κάτι βασικό εδώ, για μένα πάντα, ως χρήστης μηχανικού. Δεν το έχω ως πρώτη προτεραιότητα στην ατμιστική μου καθημερινότητα, δεν θα αναζητήσω τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις. Ομολογώ όμως πως όντως, είδα εντυπωσιασμένος τις όποιες διαφορές ενός καλού κι ενός πολύ καλού μηχανικού. [/justify]
[justify]Στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα, είμαι πάντα σε επιλογή: 1 x 18650 ή με νανάκι 1 x 18500 (1100mAh). Σχεδόν πάντα με σύρμα Kanthal και λιγότερο με Nichrome ή SS, π.χ. στο αγαπημένο μου κάνθαλ, λιγοστές σπείρες και εύρος αντίστασης από 0.4 έως 1.2Ω (π.χ. συνήθως είμαι στα 0.7Ω). [/justify]
[justify]Όσο αφορά τις επαφές, ελατήρια κ.λπ., αγαπώ χαλκό, αυτό ξέρω αυτό συνήθισα αυτό απολαμβάνω, και είμαι ικανοποιημένος σε σημείο που δεν μπήκα ποτέ σε αναζήτηση για κάτι καλύτερο. Γενικότερα, η χρήση μηχανικού, την έχω συνδυάσει με απαλό απαλότατο άτμισμα και πάντα ως ξεκούραστο άτμισμα, με τους καλύτερους επισκευάσιμους που μπορεί να διαθέτω. Η χρήση του δε είναι πάντα εντός σπιτιού (δεν θέλω άνθρωπο να δω, αφήστε με ν’ ατμίζω μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα). [/justify]
[justify]Όμως, έχετε δίκιο. Όσες δοκιμές έτυχε να κάνω σε ιδιαίτερα μηχανικά (και απλησίαστα), είχαν καταπληκτική απόδοση, όμως ξαναλέω, και αυτά που έχω με χαλκό δίνουν τρελό άτμισμα. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες γιατί δεν αναζήτησα κάποιο από αυτά, δεν γνωρίζω αν είχαν π.χ. επιμετάλλωση σε επαφές, τι καθαρότητα είχαν τα όποια μέταλλα στις επαφές τους. Απλώς, έχω μεγάλη περιέργεια για το πώς συμβαίνει όλο αυτό, δηλ. ενώ έχω καταλάβει πως οι διαφορές στις μετρήσιμες τιμές είναι υπερβολικά μικρές, ε, πώς βγαίνει η σημαντική διαφορά στο άτμισμα. Από την άλλη, δυστυχώς, δεν έχω τη δυνατότητα να μετρήσω κάτι σωστά ώστε να συγκρίνω και σωστά, το μοναδικό που θυμάμαι (κι αν θυμάμαι τα σωστά), μία ελάχιστη μέτρηση με ένα καλό fluke πολύμετρο, όπου έδειξε μία διαφορά 0,15 βολτ μεταξύ 2 μηχανικών, και ναι έδωσε παραπάνω γεύση το καλύτερο μηχανικό, στην ουσία δηλ. ήταν σαν να ανέβηκα μόνο 1 βατ (π.χ. από 12 στα 13) και η διαφορά στο ντουμάνι και στη γεύση ήταν χαρακτηριστική. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, δεν γνωρίζω το αντικείμενο. Όπως κι αν έχει, ευχαριστώ ξανά για τις υπέροχες απαντήσεις σας.

[/justify]