Να πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής από τον Gemini Mini. Η εμπειρία μου από το η.τ. είναι σχεδόν μηδενική, ξεκίνησα για πρώτη φορά την Πρωταπριλιά που μας πέρασε. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει μόνο τρεις CΕ4 και τον Gemini, τίποτε άλλο από ατμοποιητές. Σε σύγκριση με τους CE4, ο Gemini μου φαίνεται πολλές κλάσεις ανώτερος σε ντουμάνι και σε χτύπημα, αλλά στη γεύση έχω κι εγώ την αίσθηση ότι υστερεί κατά ένα μικρό κλικ, τουλάχιστον σε κάποιες γλυκιές γεύσεις που δοκίμασα.
Αγόρασα τον Gemini στις 27 Απριλίου μαζί με δύο ακόμα κεφαλές, και τον Vamo V5, μετά από τις συμβουλές της Μαρίας του FabVape, το συγκεκριμένο θέμα εδώ το ανακάλυψα αργότερα. Όταν πρωτοχρησιμοποίησα για πρώτη φορά τον Gemini με τον Vamo V5, έπαθα κυριολεκτικά σοκ με το απίστευτο ντουμάνι και το χτύπημα που ένιωσα, τα είδα όλα!
Από τότε έχουμε γίνει αχώριστοι, ο Gemini πάνω στον Vamo V5 με μία μπαταρία 18650 στα 2.000 mAh με συνοδεύει παντού. Μετά από 12 μέρες χρήσης και κατανάλωσης περίπου 3 ml τη μέρα, χτες αποφάσισα να του αλλάξω τη κεφαλή, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. Εδώ βλέπετε μια φωτό της παλιάς κεφαλής τραβηγμένη έξω στον ήλιο, μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας την κατάσταση των φυτιλιών, μετά από ελάχιστο πλύσιμο με νερό κάτω από τη βρύση.
Δεν ξέρω αν μπορεί να αποδοθεί σωστά στη φωτογραφία, αλλά στα μάτια μου τα φυτίλια μοιάζουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τουλάχιστον σε σχέση με τις φωτό που ανέβασε η Petra από τη δική της κεφαλή. Δεν φαίνεται δηλαδή να υπάρχει κανένα τμήμα των φυτιλιών μαυρισμένο ή καμμένο έξω από το τμήμα της αντίστασης. Αυτά μετά από 12 μέρες χρήσης, και κατανάλωσης περίπου 36 ml υγρού, αποτελούμενου σταθερά την τελευταία βδομάδα κατά 3/4 από μέντα της Liqua στα 0 mg και 1/4 Frosty Peach στα 9 mg νικοτίνη, άρα γνώριζα τη γεύση του υγρού πολύ καλά.
Μόλις άλλαξα την κεφαλή χτες, πανεύκολα, χωρίς καμία δυσκολία στο βίδωμα και χωρίς τη παραμικρή διαρροή (έχω τον Gemini 2ης γενιάς), έβαλα τον Vamo V5 στα 9W και 4,2V, από τα 7,5W και 3,8V που τον είχα όλη την περασμένη βδομάδα, επηρεασμένος από το μήνυμα της Petra ότι ο Gemini παίζει ιδανικά ανάμεσα στα 9 έως 11W. Με τη πρώτη τζούρα έπαθα αρνητικό σοκ. Όλη η γεύση του υγρού είχε απλά χαθεί, και είχε αντικατασταθεί από μία περίεργη γεύση πλαστικού που δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ. Αυτά πολύ αργά, το ξημέρωμα σήμερα, κατά τις πέντε. Μέχρι τις έξι που ήμουν έτοιμος να πάω για ύπνο το πρόβλημα δεν είχε διορθωθεί, και απλά πίστεψα ότι έπεσα σε προβληματική κεφαλή. Σαν τελευταία προσπάθεια, ξαναγυρνάω τον Vamo V5 στα 7,5W και 3,8V και
βουαλά, η περίεργη γεύση του πλαστικού που ένιωθα εξαφανίστηκε εντελώς, αλλά το υγρό εξακολουθούσε να μη μου δίνει ακόμα τη γεύση του. Να συμπληρώσω ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα με το ντουμάνι, άφθονο όπως πάντα.
Τον αφήνω πάνω στο Vamo σε όρθια θέση πάνω στο γραφείο όπως κάνω πάντα, και πάω για ύπνο. Ξυπνάω σήμερα και τον δοκιμάζω, και ως διά μαγείας όλη η γνώριμη γεύση του υγρού επέστρεψε και ήταν εκεί, όπως ακριβώς την ήξερα!
Εάν δεν έχει λαλήσει εντελώς η γεύση μου, μοιάζει με εντελώς ανεξήγητη κατάσταση, μια και το μόνο που άλλαξε ήταν το ότι έβαλα τη μπαταρία του Vamo για φόρτιση, που όμως ήταν στα
3,7V βρε παιδιά όταν την έβγαλα (4,2V εντελώς γεμάτη, κάπου στα 3,3V βγάζει την ένδειξη ότι άδειασε). Τέλος καλό, όλα καλά. Τα δικά μου συμπεράσματα λοιπόν:
α. Ο Gemini είναι μακράν καλύτερος από τους CE4 σε ντουμάνι και χτύπημα, αλλά οι CE4 μοιάζει να υπερτερούν ένα κλικ στη γεύση των υγρών, τουλάχιστον αυτών που έχω δοκιμάσει εγώ. Με την έννοια ότι κάποιες γεύσεις μοιάζει να τις υποβαθμίζει ο Gemini.
β. Ο Gemini
απαιτεί, όπως έχει γραφτεί επανειλημμένα εδώ, mod ή κάποια δυνατή ρυθμιζόμενη πολυβολτική μπαταρία. Έχω μία 650άρα eGo-T και μία (υποτίθεται) 1300άρα, ρυθμιζόμενη από 3,5 έως 4,2V (φτηνιάρικη από το Χονγκ Κονγκ). Ακόμα και στα 4,2V στην (υποτιθέμενη) 1300άρα, ο Gemini είναι απλά
ανύπαρκτος, ούτε το 1/3 από το ντουμάνι και το χτύπημα που δίνει στον Vamo V5 στα 7,5W και 3,8V!
γ. Πολύ χαμηλό κόστος απόκτησης και συντήρησης. Στα 6 ευρώ περίπου για αγορά και 5-6 ευρώ για δύο κεφαλές τον μήνα, στα μάτια μου μοιάζει σχεδόν κελεπούρι! Έχω την αίσθηση πάντως, ότι οι κεφαλές πρέπει να κρατάνε παραπάνω και από 15 μέρες με τη δική μου χρήση.
Συμπερασματικά: εξαιρετικός ατμοποιητής ο Gemini, πάντα με τη δική μου, σχεδόν μηδαμινή εμπειρία. Παρόλα αυτά, κι επειδή είμαι φανατικός των γλυκών και φρουτένιων υγρών, σχεδόν σιχαίνομαι τα καπνικά, έχω την αίσθηση ότι θα ψαχτώ και για έναν ακόμα ατμοποιητή με έμφαση όμως στην ανάδειξη της γεύσης των υγρών, για να τους χρησιμοποιώ και τους δύο στη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με τη διάθεση...