Έκανα κι εγώ τις προσπάθειές μου για το στήσιμο της ιθάκης (fasttech).
Στην αρχή όπως είχα αναφέρει είχα πολύ άσχημη μυρωδιά που μάλλον τελικά προερχόταν από τα έτοιμα nr-r-nr σύρματα του fasttech. Ξαναπροσπάθησα με άλλα δύο ίδια σύρματα αφού πρώτα όμως τα έκαψα λίγο. Παρατήρησα βελτίωση στην γεύση. Το στήσιμο ήταν με παράλληλες αντιστάσεις των 2,2Ω με τελική αντίσταση όπως είναι λογικό στο 1,1Ω περίπου. Αλλά και πάλι δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την γεύση. Περίμενα κάτι καλύτερο.
Είπα λοιπόν να δοκιμάσω με kanthal 0.20 που χρησιμοποιώ πάντα για τις αντιστάσεις μου. Πήρα από έναν φίλο και λίγο σύρμα χωρίς αντίσταση και είπα να δοκιμάσω να κάνω τις ενώσεις μόνος μου. Ακολούθησα την μέθοδο που εχει δείξει ο gewre γιατί μου φάνηκε πιο απλή σε σχέση με αυτήν που έχουν παρουσιάσει από το atmistique. Πιο πρόχειρη δουλειά μεν αλλά πιο εύκολη μου φάνηκε.
Το κάνω λοιπόν προσπαθώντας να κάνω χιαστή τις αντιστάσεις. Έβαλα ανάμεσα κι ένα κομμάτι βαμβάκι για να μην ακουμπάνε μεταξύ τους τα σύρματα των δύο αντιστάσεων. Δεν ήξερα όμως πόσο μήκος πρέπει να αφήσω στο kanthal για να πετύχω αντιστάσεις περίπου στα 2,5Ω. Το αποτέλεσμα ήταν να βάλω την κατασκευή μου πάνω σε έναν μετρητή αντίστασης και να μου δείχνει 0,11Ω. Δεν νομίζω να έκανα τόσο κοντό το σύρμα. Μάλλον κάτι άλλο πήγε στραβά. Δεν ξέρω τι.
Ξαναφτιάχνω αντιστάσεις αφήνοντας το kanthal σε μεγαλύτερο μήκος. Ξανά χιαστί με δυάρι φυτίλι και βαμβάκι ανάμεσα. Τελική αντίσταση 2,2Ω. Μάλλον άφησα μπόλικο σύρμα με αντίσταση από όσο υπολόγιζα γιατί ουσιαστικά βγήκε στα 4,4 η κάθε αντίσταση!
Δεν με ενόχλησε όμως ιδιάιτερα γιατί είμαι και πρωτάρης στην ένωση συρμάτων. Αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι ότι τραβάω τζούρα και δεν βγάζει σχεδόν καθόλου ατμό. Ακούγεται κι ένα γουργουρητό. Λέω θα έχει υπερτροφοδοσία. Βλέπω λοιπόν βιντεάκι του todd που κάνει χιαστί αντιστάσεις χωρίς να βάλει κάτι ανάμεσα. Βγάζω λοιπόν το βαμβάκι μπας και μάζευε πολύ υγρό εκεί και είχα υπερτροφοδοσία. Πάντα με την υποψία ότι μπορεί να έχω κανένα πρόβλημα λόγω της επαφής των συρμάτων μεταξύ των δύο αντιστάσεων. Τελικά δεν είχα πρόβλημα με βραχυκύκλωμα κλπ. Δεν την έβαλα πάντως πάνω σε μηχανικό για να είμαι πιο σίγουρος. Την δοκίμασα στο svd. Όμως και πάλι είχα πολύ λίγο ατμό ανεξάρτητα το πόσο ανοιχτή είχα την τροφοδοσία. Σιγά σιγά άρχισε να δίνει περισσότερο ατμό και η αντίσταση έπεσε στα 1,9Ω. Το svd το έφτασα στα 12.5 watts αν και δεν ατμίζω σε τόσο υψηλή ισχύ. Αλλά είναι και διπλή η αντίσταση και είπα να ανέβω λίγο γιατί μάλλον χρειάζεται.
Μεγάλωσε πολύ το ποστ και μάλλον κούρασα! Συγνώμη παιδιά!
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω στο στήσιμο της ιθάκης ώστε να έχω καλύτερα αποτελέσματα;
Είναι επικίνδυνο το ότι δεν έχω κάτι ανάμεσα στις δύο χιαστί αντιστάσεις και μπορεί να ακουμπάνε τα σύρματα μεταξύ τους;