O GEMINI CLEAROMIZER, το νέο μοντέλο της trueman, είναι το δίδυμο (και διπλό) αδελφάκι του πολύ γνωστού και πετυχημένου CRYSTAL THOR CLEAROMIZER.
Εμφανισιακά είναι ολόιδιος με τον THOR και έχουν συμβατά μεταξύ τους ανταλλακτικά (tube, επιστόμια, βάση, κεφαλές)
Η διαφορά τους έγκειται στην «καρδιά» τους, που είναι η κεφαλή.
Ο GEMINI είναι ουσιαστικά το dual coil μοντέλο, με κεφαλή διπλής αντίστασης στα 1.8 ohm (μόνο) με διάταξη αντιστάσεων χιαστί.
Για να είμαι αντικειμενική και ακριβής στην παρουσίασή μου, κράτησα τον GEMINI για 6 ολόκληρες ημέρες πριν τον παρουσιάσω, ώστε να έχω την ευκαιρία να κάνω αρκετά μλ μαζί του (2 γεμίσματα την ημέρα) και να τεστάρω τη συμπεριφορά του σε βάθος χρόνου.
Μετά από 18μλ λοιπόν και με τον Gemini να συνεχίζει ακάθεκτος, η συνοπτική μου αξιολόγηση είναι ότι ο GEMINI είναι ένας εξαιρετικός ατμοποιητής, κατά πολύ καλύτερος όσων άλλων έχω δοκιμάσει (απλούς CE4, άλλους CE v2 &3, CE2, CE5, vivi nova, mini vivi nova, evod, nano κλπ)
Παραμένει δε, μαζί με τον thor ο μόνος ατμοποιητής που μου δίνει το ίδιο χτύπημα με τη μισή νικοτίνη στα υγρά (σε σχέση με οποιονδήποτε εργοστασιακό – τανκ – καρτο – ντριπερ – κλιαρομάιζερ έχω δοκιμάσει) διατηρώντας εξαιρετική γεύση, παρά το γεγονός ότι για να ρίξω στο ήμισυ τα mg της νικοτίνης, συνήθως αραιώνω τα έτοιμα εργοστασιακά ή DIY υγρά που έχω, με ίση ποσότητα σκέτης μηδενικής νικοτίνης, μειώνοντας την περιεκτικότητά τους σε άρωμα.
Συμπεριφορά κεφαλής:
Σε κάθε γέμισμα άλλαζα και υγρό, πειραματιζόμενη με διάφορα αρωματα και βάσεις (εναλλάξ έτοιμα και DIY) Στα 10μλ είχε μια κάμψη απόδοσης, που διορθώθηκε με μπάνιο σε κοκα κόλα, ξέπλυμα με κρύο νερό, dry burn και ξανά μπάνιο στο αναψυκτικό (χωρίς ζάχαρη) και ξέπλυμα στη βρύση. Για την ακριβεια, ξαναείδα σύρματα με φυτίλι ανάμεσά τους. Εκτοτε πυροβολεί ακάθεκτος, παρά την καταπόνηση από τις αλλαγές υγρών.
Αλλά… η κατανάλωση σε υγρό και μπαταρία είναι αξιοσημείωτη.
Σε σύγκριση με τον μονής αντίσταση thor είναι οριακά καλύτερος.
Αναλυτικότερα:
Πλεονεκτήματα
Εξαιρετικό χτύπημα
Εξαιρετική γεύση
Πολύ ατμός
Απόδοση ατμοποιητή σε διάρκεια χρόνου
Εμφάνιση
Μειονεκτήματα:
Υψηλή κατανάλωση υγρού
Υψηλή κατανάλωση μπαταρίας.
Ελαφρώς «τραχύ» άτμισμα, με δυνατό απότομο χτύπημα.
Ως προς τη διάρκεια ζωής της κεφαλής, επιφυλλάσσομαι, επειδή αυτό είναι ένας μέσος όρος που βγαίνει μετά από 5-6 χαλασμένες κεφαλές. Αν και η αλήθεια είναι, ότι συνήθως μου χαλάνε οι κεφαλές συντομότερα από ότι σε άλλους ατμιστές.
Συμπέρασμα: σκέφτομαι σοβαρά να πετάξω ό,τι άλλο διαθέτω και να παραμείνω στον GEMINI (και τον thor) μια και έχω ήδη στοκ από tubes κι επιστόμια. Δοκίμασα παράλληλα να ατμίσω μινι vivi nova, evod και carto, αλλά στα 5 λεπτά τα ξαναέβαλα στη θήκη τους.
(Η δοκιμή του ατμοποιητή έγινε με egoV μπαταρίες 3-6 volt, και λειτουργία στα 4.2-4.9 volt)
Συσκευασία:
Η συσκευασία του Gemini είναι ίδια με αυτή του thor – καλαίσθητο κουτάκι με ατμοποιητή, κάλυμμα επιστομίου και 3 κεφαλές στα 1.8 ohm.
Ανάλογα με την πολιτική του κάθε καταστήματος, διατίθεται και μεμονωμένος, ενώ υπάρχουν ανταλλακτικά tubes, επιστόμια, αντάπτορες επιστομίων για προσαρμογή drip tip 510 και βέβαια διατίθενται ανταλλακτικές κεφαλές.
Οι ιδιοκτήτες thor μπορούν να προμηθευτούν μόνο τις ανταλλακτικές κεφαλές.
Ακόμη ο ατμοποιητής δεν έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του στα καταστήματα, είναι όμως θέμα χρόνου.
Τον συγκεκριμένο τον προμηθεύτηκα από την FABVAPE