Δέν ξέρω για το EGO-T, αλλά το exelixis-t, πρέπει να σας πώ ότι ανοίγει, και άν θέλετε αλλάζετε φιτίλι..
Η παρατήρηση σου είναι πολύ σωστή!
Μόλις άλλαξα φιτίλι σε έναν Ovale-T και έναν Exelixis-T.
Το έκανα ως εξής.
1) Αφαίρεσα το μεταλλικό κομμάτι του οποίου η άκρη μπαίνει στην αμπούλα βάζοντας ένα λεπτό σταυροκατσάβιδο (για γυαλιά) μέσα και κουνώντας δεξιά αριστερά.
Στον ένα από τους 2 το είχα αφαιρέσει από χθές και τον είχα για dripping.
2) Καθάρισα όσο μπορούσα ότι υπολείμματα υπήρχαν πάνω στις σπείρες του ατμ και μέσα στην τρύπα του μεταλλικού κομματιού και έκανα dry burn για να καεί ότι υπήρχε στην αντίσταση.
3) Δεν είχα ανταλλακτικό φιτίλι οπότε έβγαλα ένα απο έναν ce2r4 cartomizer ο οποίος απο τη χρήση τα έπαιξε αλλά το φιτίλι του ήταν σε καλή κατάσταση.
Πήρα ένα μήκος φιτιλιού το δίπλωσα στα 2 και έβαλα τις 2 ελεύθερες άκρες στο μεταλλικό κομμάτι από την κάτω μεριά ώστε να βγούν επάνω στο μυτερό
μέρος που μπαίνει στην αμπούλα και κάτω άφησα το διπλωμένο κομμάτι που είναι σα θηλιά να προεξέχει λίγο απο κάτω.
Σκοπός μου είναι όταν εγκαταστήσω το μεταλλικό κομμάτι στην αρχική θέση του, η θηλιά να ακουμπά στις σπέιρες του ατμοποιητή.
Τέλος έκοψα τις 2 ελεύθερες άκρες ώστε να μην προεξέχουν απο το μυτερό μέρος του μεταλλικού κομματιού και με προσοχή εγκατάστησα πάλι το
μεταλλικό κομμάτι (εδώ είναι το πιο δύσκολο μέρος της δουλειάς, όχι ότι είναι πολύ δύσκολο πάντως)
Με την εγκατάσταση το φιτίλι ανέβηκε λίγο επάνω και προεξείχε, οπότε με το σταυροκατσάβιδο το έσπρωξα πάλι κάτω και με μια βελόνα το αραίωσα λίγο.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια και με κάνει να πιστεύω ότι μπορεί να κρατήσουν αρκετό καιρό
αν αλλάζει κάθε τόσο το φιτίλι και γίνεται καθαρισμός γιατί εσωτερικά φαίνονται "γαιδούρια" (κοινώς με αρκετή αντοχή) .
Η απόδοση είναι καινούριου ατμοποιητή χωρίς γεύση καμένου και προς το παρόν (1 ώρα δοκιμής) δεν έχω διαρροές.
Αν πιάσει τότε γίνονται οικονομικά συμφέροντες.
Το τελικό τεστ είναι να τους αφήσω όλο το βράδυ στην μπαταρία για να δώ αν ξεχειλίσουν...
Παρατηρήσειςα) Ο Ovale-T και ο Exelixis-T έχουν μερικές διαφορές.
Μερικές που παρατήρησα είναι ότι
- ο ovale έχει πιο φαρδύ σωληνάκι στο μεταλλικό κομμάτι
- ο exelixis έχει λίγο πιο εύκολη επανεγκατάσταση του μεταλλικού κομματιού
- ο ovale που άνοιξα έχει λίγο μετατοπισμένη τη σπέιρα του ατμ προς τη μια πλευρά μάλλον για να είναι ελεύθερη η τρύπα
απο κάτω της που είναι η αρχή του αεραγωγού που φτάνει στην μπαταρία ενώ ο exelixis είχε τη σπέιρα στο κέντρο. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο.
β) Μια φορά μου ήρθε γεύση καμένου. Απο το βάλε βγάλε την αμπούλα για τα τεστ, το φιτίλι είχε ανέβει λίγο, το έπρωξα πάλι πιο μέσα και απο
τοτε δεν έχω πρόβλημα...
γ) Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφίες, θα προσπαθήσω στις επόμενες ημέρες να βγάλω.
δ) Πιστεύω ότι με το Γερμανικό φιτίλι θα γίνεται ακόμα καλύτερη δουλειά (αλλά βαριέμαι αυτήν την εποχή να μπώ στη διαδικασία να το παραγγείλω, ίσως
αργότερα...)