Alberich RTA
Ωραίος ατμο ο Alberich. Εύκολος σε όλα του (στήσιμο, γέμισμα, άνοιγμα, κλείσιμο, πλύσιμο, λούσιμο, κλπ) με πολύ smooth τζούρα και ωραίο χτύπημα και γεύση. Μου αρέσει που έρχεται με πινάκια αέρα και δεν έχει καμία εξωτερική ρύθμιση (άλλωστε τόσα χρόνια με τον εβίβα έτσι ατμίζω). Μου αρέσει επίσης που δεν έχει σπειρώματα (εκτός από την καμινάδα που βιδώνει πάνω στην καμπάνα) και απλώς τραβάς κι ανοίγεις ή γυρίζεις 1/4 της στροφής και γεμίζεις. Εύκολα πράγματα όπως θα έπρεπε να είναι παντού.
Τον έχω λιγότερο από μία εβδομάδα οπότε έχω ακόμα κάποια θεματάκια να λύσω. Ένα δηλαδή θεματάκι έχω κι αυτό είναι το ότι μαυρίζει το βαμβάκι και το σύρμα πιο γρήγορα απ' ότι σε κάθε άλλον ατμοποιητή με το ίδιο ακριβώς στήσιμο (υγρό, σύρμα, βαμβάκι, ρυθμίσεις - όλα). Είναι όμως τόσο εύκολος και ευχάριστος στην χρήση που ακόμα κι αν δεν καταφέρω να βρω άκρη, θα συνεχίσω να τον χρησιμοποιώ καθημερινά κι ας αλλάζω τρία και τέσσερα βαμβάκια την εβδομάδα. Θα τον δαμάσω όμως, πού θα μου πάει...
Κάποιος μου είπε πως ένα μεγάλο μειονέκτημα του ατμοποιητή είναι αυτή η σιλικονένια μεμβράνη που έχει στις τρύπες αναπλήρωσης. Να πω λοιπόν πως αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να γεμίζει με κατσαρόλα, ο ατμοποιητής γεμίζει πολύ εύκολα και από κάτω. Και μάλιστα αν γεμίζεις από κάτω χωράει και κάνα ml παραπάνω. Μια χαρά.
Να πω εδώ τί θα ήθελα διαφορετικό στον Alberich. Θα ήθελα στην αρχική συσκευασία να περιέχεται το γυάλινο τανκάκι των 3ml αντί το πλαστικό/κίτρινο. Δεν είναι τίποτα σημαντικό βέβαια γιατί η εταιρία το κατασκευάζει και το πουλάει €3 οπότε δεν έχω παρά να το αγοράσω. Το δεύτερο που θα ήθελα είναι ένα άλλο drip tip πιο κοντό. Κι αυτό δεν είναι σοβαρό παράπονο διότι έχω 4.765 drip tips στο συρτάρι έτοιμα για δράση. Το τελευταίο που θα ήθελα είναι ο ατμοποιητής να ήταν 24άρης ή 25άρης, αντί 22άρης, ούτως ώστε να χωράει περισσότερο υγρό με το ίδιο ύψος. Αλλά είναι αυτό που είναι οπότε πάμε παρακάτω.
Δεν θα πω άλλα γιατί έπονται κανονικά ριβγιούζ (ελπίζω...). Πριν κλείσω όμως θέλω λίγο να γκρινιάξω. Όχι για τον ατμοποιητή - για τα ατμομάγαζα. Ο Alberich πουλιέται σε μπόλικα μαγαζιά αλλά τα ανταλλακτικά τανκάκια του είναι διαθέσιμα μόνο σ' ένα μαγαζί στην Καρδίτσα. Δηλαδή ρε μάστορα (απευθύνομαι σε όλους τους υπόλοιπους ατμο-μαγαζάτορες) θέλεις να αγοράσουμε τον ατμοποιητή από σένα αλλά τα διάφορα έξτρα του να τα ψάχνουμε από δω κι από κει σε όλον τον πλανήτη; Δεν την πολυ-πιάνω την λογική αλλά ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: αν είναι να αγοράσω τα εξτραδάκια από την Κίνα, το ίδιο θα κάνω και με τον ατμοποιητή. Και τον άλλο ατμοποιητή. Και το μοντάκι. Και το άλλο μοντάκι. Και το τρίτο μοντάκι και τον φορτιστή και το τροφοδοτικό και το ωμόμετρο και τα εργαλεία και τα μπουκαλάκια και ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ. Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
ΥΓ. Την έψαξα μερικές μέρες την λύση στο θεματάκι μου (το βαμβάκι που μαύριζε γρήγορα) και μάλλον την βρήκα (δεν την βρήκα ακριβώς - από ένα review την ξεπατίκωσα...). Λίγο διαφορετικό βαμβάκωμα (πιο φουσκωτό βαμβάκι στις άκρες κάτω από τις τρύπες τροφοδοσίας) και ο Alberich έστειλε τον τελευταίο Unfollow οριστικά στον πάγκο...