vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

400 επισκέπτες, 4 χρήστες
stsoulos, camber, vlasismiriagos, Methodios

Ερεθισμένος λαιμός;

Αποσυνδεδεμένος fot999

• 3
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ερεθισμένος λαιμός;
« Απάντηση #240 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 14:46 »
Έχω αρχίσει μόνο άτμισμα πριν 40 μέρες. Από την 5η μέρα που ξεκίνησα το η.τ. άρχισα να έχω διάφορες παρενέργειες ‘όπως έντονο γαργάλισμα στο λαιμό βραχνάδα, δυσκοιλιότητα,  άφθες στο στόμα και πόνο το λαιμό.
 Δοκίμασα διάφορα υγρά, όπως  L&A Vape των 18mg, 12mg, 5mg και El Greco 18 mg. Η ίδια κατάσταση. Τώρα ξεκίνησα ATMOS LAB (Agrinio) 12mg. Που μπορώ να βρω τις αναλογίες PG και VG για το κάθε υγρό?  Στις συσκευασίες δεν τα αναφέρουν.
 Τι να κάνω ; Ξέρει κανείς;  Έχουν περάσει ήδη 40 ημέρες.

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Φύλο: Άντρας
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #241 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 15:20 »
Πέρασες ταλαιπωρία...
Πρώτο και βασικό για καινούρια ατμίστρια: πιό ποσοστό νικοτίνης σε καλύπτει για να μην σου λείπει το τσιγάρο;
Από 5mg έως 18mg η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Η ίδια η νικοτίνη αγριεύει τον λαιμό και δεν έχεις λόγο να κάνεις περισσότερη από αυτή που σου χρειάζεται.

Πλένε συχνά (ή σκούπιζε καλά με τα μαντηλάκια με οινόπνευμα τύπου Hankies) τα επιστόμια. Ίσως αυτό τακτοποιήσει τις άφθες. Ηλ.τσιγάρο και δυσκοιλιότητα δεν είναι συχνό, οι γλυκερίνες μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνουν. Μήπως είναι σύμπτωση; Αν δεν είναι, αξίζει να πειραματιστείς αγοράζοντας σκέτη νικοτινούχα βάση (με ποσοστό νικοτίνης που επιθυμείς). Είναι φτηνή, δεν έχει άρωμα (οπότε θα είναι πιο σαφές τι σου φταίει) και μπορείς να πάρεις και σκέτη VG και VG/PG (ας πούμε 50/50). Η γεύση είναι ουδέτερη, θυμίζει λίγο τσιγάρο με ελαφριά γλυκάδα. Άτμισε για μια-δυο μέρες. Δες αν υποχωρούν κάποια από τα συμπτώματά σου με την μία ή ταν άλλη βάση. Ουσιαστικά απομόνωσε τους πιθανούς παράγοντες ενόχλησης έτσι ώστε να δεις σε τι είδους υγρό θα ηρεμήσει ο οργανισμός σου. Αν έχεις ενοχλήσεις και με τα δυο είδη βάσης (οπότε μπορεί να φταίει η VG ακόμα κι αν είναι λίγη), δοκίμασε υγρά μόνο με PG (Liqua, κάποια της Nobacco, θα βρεις κι άλλα στο φόρουμ).
Λίγο μπελάς αλλά θα βγάλεις άκρη. Όμως πρώτα αποφάσισε την νικοτίνη σου, μπορεί να σου λύσει τα θέματα αυτή η κίνηση ή να τα μετριάσει.

Και οι τρεις μάρκες που αναφέρεις χρησιμοποιούν μείγμα PG/VG. Τα AtmosLab που τα ξέρω καλύτερα βγάζουν τα υγρά τους σε "Mist" (100% VG) και "Balanced" (50/50) εκδοχές. Υπήρχε και full PG αλλά δεν τη βρίσκεις συχνά και δεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμα. Κάπου στο μπουκάλι θα το αναγράφει, οπότε θα δεις τι είναι.
Αν το κρίνεις απαραίτητο -δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει- γκούγκλαρε τις ιστοσελίδες τους και επικοινώνησε με τους παρασκευαστές να μάθεις την αναλογία που χρησιμοποιούν. Μπορεί να γνωρίζουν και στα καταστήματα που τα αγόρασες.

Όταν με το καλό βρεις μια άκρη ενημέρωσέ μας να ξέρουμε τι δούλεψε σε σένα.
Καλή συνέχεια και υπομονή!
 :)

Αποσυνδεδεμένος fot999

• 3
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #242 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 20:19 »
ευχαριστω για την απάντηση. ο ΑΤΜΟΣ που χρησιμοποιώ τωρα είναι balanced 12 mg. Πριν για 15 ημερες χρησιμοποιύσα 5 mg. Hμουν βαρεια΄καπνιστρια. πάνω από 2 πακέτα την ημέρα ασσο φίλτρο για 35 χρονια.Τωρα δεν καπνίζω καθόλου καπνο. Προσπαθω, αλλά έχω παρενέργειες, κυρίως ενόχληση στο λαιμό, στο στόμα και βραχνάδα. Μηπως τελικά είναι συνέπειες από το κόψιμο του καπνίσματος και κάποια στιγμή θα περάσουν. Πόσο να περιμένω?

Αποσυνδεδεμένος makis66

• 3076
  • Ζήσε την κάθε μέρα σου σα νάναι η τελευταία σου
« Απάντηση #243 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 00:27 »
Υπομονή.
Όταν άρχισα να ατμίζω πριν ενάμιση χρόνο, έκοψα την ίδια μέρα το τσιγάρο.
Είχα κάνει και παλαιότερα προσπάθειες αλλά λόγω των συσκευών ατμοποίησης που ήταν σε προιστορικά στάδια δεν μπόρεσα να κρατηθώ και ξαναγύρισα στο τσιγάρο.
Πριν ενάμιση χρόνο βλέποντας και δοκιμάζοντας τις νέες συσκευές αποφάσισα να δώσω μία ακόμη ευκαιρία στον εαυτό μου.
Τον πρώτο μήνα ίσως και τον δεύτερο είχα ευαισθησία στα ούλα (μάτωναν) και ενοχλήσεις στον λαιμό. Ήμουν καπνιστής πολλά χρόνια (30).
Έκανα υπομονή και σιγά σιγά ο οργανισμός μου επανήλθε μετά το σοκ της διακοπής καπνίσματος.
Βλέπεις είχε συνηθίσει τόσα χρόνια στον καπνό και στην βρωμιά.
Αύξησε λίγο την VG και το καλύτερο πάρε σκέτη βάση χωρίς άρωμα με τα mg νικοτίνης που θέλεις, για λίγες μέρες να δεις πώς θα πάει.
Μην τα παρατάς.
Είναι δύσκολο αλλά όταν μετά από λίγο καιρό θα απεξαρτηθείς τελείως από το τσιγάρο, θα νιώθεις περήφανη για το κατόρθωμά σου.
Τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ. :)

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #244 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 01:40 »
Το κόψιμο του τσιγάρου από μόνο του συχνά προκαλεί ερεθισμό στον λαιμό. Και η αλλαγή από το κάπνισμα στο άτμισμα (όπως όταν αλλάζαμε μάρκα τσιγάρου). Αλλά απ'την άλλη οι 40 μέρες είναι πολλές...
Μπορεί να υποχωρήσει μόνο του. Είναι όμως πιθανό κάτι στα υγρά σου να σε ενοχλεί. Αν είσαι ΟΚ με νικοτίνη και δεν βλέπεις διαφορές με λιγότερη, θα μπορούσε να είναι όντως η VG, η PG (συχνότερα ερεθίζει τον λαιμό) ή κάποιο αρωματικό στοιχείο. Γι αυτό πρότεινα να δοκιμάσεις κάποια πράγματα για να εντοπίσεις το αν σε πειράζει κάτι.

Αν δεν θέλεις να δοκιμάσεις με σκέτες βάσεις, μπορείς εύκολα να πάρεις το ίδιο το υγρό που κάνεις στην mist εκδοχή του. Αν οι ενοχλήσεις πάψουν αυτό σημαίνει πως σε ενοχλεί η PG. Αν ενταθούν, η VG. Αν δεν υπάρξει διαφορά τότε μάλλον το να δοκιμάσεις και σκέτες βάσεις θα βοηθήσει. Μιλάω για τον λαιμό αλλά και οι εντερικές διαταραχές καμιά φορά οφείλονται σε μια δυσανεξία και ίσως να βρεις διαφορά κι εκεί.

Η νέα σου συνήθεια είναι μια αλλαγή για τον οργανισμό που έχει συνηθίσει χρόνια σε κάτι άλλο. Είναι και ψυχολογική αλλαγή. Συχνά ο οργανισμός απλά ηρεμεί μόνος του, συχνά άσχετες ενοχλήσεις τις θεωρούμε αποτέλεσμα του ηλ.τσιγάρου επειδή είμαστε επιφυλακτικοί στις αλλαγές, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που όντως κάτι σου πέφτει βαρύ. Αν είναι αυτό θα το βρεις με τέτοιους πειραματισμούς.

Αποσυνδεδεμένος savo

• 1548
Απ: Απ: ερεθισμος στο λαιμο
« Απάντηση #245 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 13:20 »
Μου συνέβη το εξής περίεργο εδώ και 2 μέρες.  Δεν είχα καλό εξοπλισμό και για να μην χάσω χτύπημα και πεσω στο τσιγάρο, ήμουν σταθερός στα 18 mg και δειλά έκανα την πρώη μου αγορά σε 12mg.  Όλα καλά μέχρι εδώ.
 Προχθές αγοράζω μοντάκι (μέρα με την νύχτα) και με  τις διάφορες δοκιμές είδα ότι ακόμα και με 3 νικοτίνη είχα κάποιο χτύπημα με δυνατές πνευμονικές. Γυρνάω στα 12 και οκ με αεράτες πια λόγω ρυθμίσεων ήμουν εκεί που ήθελα, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους.
Και κάπου εδώ ξεκινάει το θέμα μου. Αγοράζω το Voodoo Halo στα 12 και βιάζομαι και το ρίχνω μέσα να το δοκιμάσω χώρις ωρίμανση κλπ και μου τραβάει ένα μόνιμο κάψιμο ο λαιμός και ξενερώνω. Γυρνάω στα άλλα 12άρια μου υγρά και πάλι τα ίδια. Για καλή μου τύχη είχα ένα εξάρι υγρο που δεν το ήθελε κάποιος, και ήμουν με αυτό για αρκετές ώρες, και εκτός του οτι ηρέμησε  το λαρυγγι μου το ένιωθα μια χαρά το χτύπημα του!!
Τώρα που γράφω είμαι με 12άρι supreme και είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Έφταιξε το Voodoo?? Φταίει ότι δοκίμασα τόσα διαφορετικά υγρά σε διαφορετικές συνθήκες?? Mέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να μην μπορω την νικοτίνη ??  Και ανυσυχώ γιατί αγορασα 30 ml tribeca 12mg και μήπως δεν μπορέσω να το ατμίσω και πάνε χαμένα τα λεφτά.

Αποσυνδεδεμένος Psitgr

• 761
« Απάντηση #246 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 13:23 »
Αν δεις πως δεν την παλεύεις με το 12άρι σπαστο με 1/4 μηδενική και καν το 9αρι.. Δεν θα χάσεις πολύ γεύση και θα είναι πιο ήπιο στο λαιμό σου..

Αποσυνδεδεμένος savo

• 1548
« Απάντηση #247 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 13:29 »
Βάση εννοείς μηδενική ? Περί τα 7 ml στα 30 αν κατάλαβα καλά?

Αποσυνδεδεμένος Psitgr

• 761
« Απάντηση #248 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 13:33 »
10 ml.. Θα σου βγεί 40 μλ 9αρα στο σύνολο..

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #249 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 13:40 »
Τα Halo επειδή είναι αραιά υγρά απο ότι ξέρω, λογικά είναι υψηλά σε PG. Άρα έχουν και δυνατότερο χτύπημα. Επειδή λες και για πνευμονικές αεράτες τζούρες, λογικό να σε χαλάει με τέτοιες τζούρες στο λαιμό 12άρα νικοτίνη με υγρό high pg. Είπες και μόνος σου οτι και με 3mg καταλάβαινες χτύπημα.
Οπότε η λογική του Psitgr είναι σωστή να κατεβάσεις νικοτίνη. Αν ρωτήσεις γενικά για νικοτίνη όμως σε πνευμονικές τζούρες, θα δεις οτι οι περισσότεροι είναι 6mg άντε βαριά 9 με κανένα υγρό high VG όμως που είναι πιο ήπιο το χτύπημα!

Αποσυνδεδεμένος savo

• 1548
« Απάντηση #250 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 13:50 »
Μήπως έφταιξε το συγκεκριμένο υγρό επειδή έχει ιδιαίτερη γεύση  :confused1: σταφίδα δαμάσκινο σταφύλι κανέλα και να με έκαψε καμιά κανέλα?

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #251 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 13:56 »
Σαφώς όπως είπε και ο BigSur απο μάρκα σε μάρκα υπάρχουν διαφορές.
Εγώ απλά είπα τη γνώμη μου, μπορεί εσύ να αντέχεις 12mg με πνευμονικές τζούρες...who knows...αν και σε ενόχλησαν και τα άλλα υγρά απ ότι είπες...ενώ στον προηγούμενο εξοπλισμό με τσιγαρίσιες τζούρες δε σε ενοχλούσαν...εκτός αν δεν κατάλαβα καλά κάτι απο αυτά που είπες...  :dontknow:
Δε χάνεις τίποτα όμως να κάνεις μια αραίωση και να δοκιμάσεις...μη χάσεις και τα 30ml tribeca  ;)

Αποσυνδεδεμένος Psitgr

• 761
« Απάντηση #252 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 14:22 »
Απλά μην κάνεις το 12αρι 3αρι γιατί θα ψάχνεις την γεύση με την καραμπίνα.. :nope:

Αποσυνδεδεμένος savo

• 1548
« Απάντηση #253 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 14:45 »
Ευχαριστώ κύριοι.Ελπίζω να μην χρειαστεί παντως γιατί  βλέπω ότι αρχίζει και στρώνει ο λαιμός και πιθανότατα να εφταιγε η συγκεκριμένη γεύση! 
Επί τη ευκαιρία να ρωτήσω πόσες ώρες θέλει το τριμπέκα να μείνει ανοιχτό πριν ατμίσω?

Αποσυνδεδεμένος Stepeha

• 3068
  • Ναυαγοσώστης σε πιτσαρία καλλυντικών
« Απάντηση #254 στις: Φεβρουαρίου 14, 2016, 21:25 »
Ας γράψω εδώ τον πόνο μου. Όχι γιατί μου τον προκάλεσε το άτμισμα.
Είμαι στην τρίτη ημέρα που έχει κλείσει τελείως η φωνή μου, καταπίνω σχετικά δύσκολα, βήχω του κερατά και γουργουρίζουν τα σωθηκά μου όταν αναπνέω. Δεν μπορώ ούτε μηδενική vg να βάλω στο στόμα μου...

Ακούγομαι σαν τους τύπους στο πρώτο και στο τελευταίο λεπτό του παρακάτω βίντεο...

Έχω πλύνει απ τα νευρα μου όλο το ατμιστικό μου σύμπαν και δεν μπορώ να ατμίσω!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 14, 2016, 22:30 από Stepeha »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359740 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 990 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114157 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449984 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110643 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374689 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328011 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1059 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6418 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15276 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29328 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99875 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F