vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

451 επισκέπτες, 6 χρήστες
dallaskdp, camber, Milarepa, Xameno_Skli, manoslykos, mathimatikos1966

Ερεθισμένος λαιμός;

Συνδεδεμένος camber

• 3887
  • Φύλο: Άντρας
    • camber
Απ: Ερεθισμένος λαιμός;
« Απάντηση #165 στις: Μαρτίου 31, 2015, 19:15 »
Σε ορισμένα άτομα (μεταξύ τους κι εγώ) έχει αναφερθεί αλλεργία σε ορισμένους τύπους βαμβακιού.
Δεν είναι κάτι που το καταλαβαίνεις αμέσως. Θα αρχίσει όμως να κλείνει ο λαιμός μετά από κάποιες μέρες ή βδομάδες και στο τέλος θα ερεθιστεί τόσο πολύ που δεν θα μπορείς ούτε να μιλήσεις ή να καταπιείς.
Αν χρησιμοποιείς βαμβάκι άλλαξε σε silica για λίγες μέρες. Αν χρησιμοποιείς εργοστασιακό άλλαξε μάρκα μήπως οφείλεται στις κεφαλές του.

Αποσυνδεδεμένος doli

• *
  • 95
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #166 στις: Απριλίου 01, 2015, 14:44 »
Μόλις τελείωσα την πρώτη δόση της αντιβίωσης και είμαι στη δεύτερη.  Είμαι πολύ καλά.  Έχω την εντύπωση ότι βρήκα τι ήτανε αυτό που εφτεγε αλλά θέλω λίγο ακόμα χρόνο για να πω σίγουρα. Σας ευχαριστώ όλους πάντως. :)

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #167 στις: Απριλίου 01, 2015, 15:12 »
Σε ορισμένα άτομα (μεταξύ τους κι εγώ) έχει αναφερθεί αλλεργία σε ορισμένους τύπους βαμβακιού.
Δεν είναι κάτι που το καταλαβαίνεις αμέσως. Θα αρχίσει όμως να κλείνει ο λαιμός μετά από κάποιες μέρες ή βδομάδες και στο τέλος θα ερεθιστεί τόσο πολύ που δεν θα μπορείς ούτε να μιλήσεις ή να καταπιείς.
Αν χρησιμοποιείς βαμβάκι άλλαξε σε silica για λίγες μέρες. Αν χρησιμοποιείς εργοστασιακό άλλαξε μάρκα μήπως οφείλεται στις κεφαλές του.
Έχεις βρει τρόπο να χρησιμοποιείς βαμβάκι χωρίς πρόβλημα; Κάποια συγκεκριμένη μάρκα ίσως; Το χρησιμοποιώ μόνο περιστασιακά καθώς υποπτεύομαι πως και σε μένα φέρνει μια ξηρότητα λαιμού. Θα ήθελα να στραφώ αποκλειστικά σε βαμβάκι αλλά διστάζω.

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #168 στις: Απριλίου 01, 2015, 16:28 »
Ναι έχω βρει κάποια βαμβάκια ή βαμβακερά φυτίλια που δεν με πειράζουν αλλά δεν έχει νόημα να τα αναφέρω αφού δεν ξέρω τους λόγους. Κάποιο που δεν πειράζει εμένα ίσως ενοχλεί εσένα ή κάποιος άλλος να έχει πρόβλημα με όλα τα βαμβάκια. Δεν θέλω να πάρω στο λαιμό μου κανένα.

Αποσυνδεδεμένος karavid

• *
  • 60
  • Ατμίζω άρα ελπίζω!
« Απάντηση #169 στις: Απριλίου 01, 2015, 17:55 »
Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισα και εγώ το διάστημα που χρησιμοποιούσα εργοστασιακούς ατμοποιητές. Κυρίως ξηρότητα στο λαιμό και ενόχληση σαν φαγούρα, οξυμένο από Απρίλιο έως και τέλος Μαΐου λόγω εποχιακών αλλεργιών.

Το πρόβλημα μειώθηκε αισθητά με χρήση επισκευάσιμου ατμοποιητή και 100% VG χωρίς άρωμα στα 5mg. Πλέον στις 2-3 ημέρες χρήσης (20-25ml υγρού), μόλις αρχίσει η φαγούρα στο λαιμό, αλλάζω βαμβάκι και συνεχίζω χωρίς πρόβλημα. Στις 6-7 ημέρες οπωσδήποτε αλλαγή αντίστασης.

Είναι γεγονός ότι ο λαιμός μου αντιλαμβάνεται αμέσως το παραμικρό κάψιμο στο φυτίλι-βαμβάκι και διαμαρτύρεται.

Αποσυνδεδεμένος Tzenamo

• 1054
  • U can call me... ZAN
« Απάντηση #170 στις: Απριλίου 01, 2015, 19:35 »
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εξασθενούν το ανοσοποιητικό
Αυξάνουν τον κίνδυνο γρίπης και πνευμονίας

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιθανό να αυξήσουν τον κίνδυνο για λοίμωξη από γρίπη και για πνευμονία, επειδή εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που έγινε σε πειραματόζωα. Η μελέτη έρχεται να αναζωπυρώσει τον δημόσιο διάλογο για τα υπέρ και κατά των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με επικεφαλής τον καθηγητή Σιάμ Μπισβάλ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», σύμφωνα με την Telegraph εξέθεσαν ποντίκια σε καπνό ηλεκτρονικού τσιγάρου δύο φορές την ημέρα επί δύο εβδομάδες. Η ποσότητα του καπνού ήταν ανάλογη εκείνης που εισπνέει ένας τακτικός χρήστης ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Οι ερευνητές εξέθεσαν δύο ομάδες πειραματόζωων (μία που κάπνιζε ηλεκτρονικά τσιγάρα και μία όχι) σε έναν ιό της γρίπης, καθώς και σε ένα βακτήριο (στρεπτόκοκκο) που προκαλεί πνευμονία. Τα πειραματόζωα που είχαν εκτεθεί στον καπνό του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ήταν λιγότερο ικανά να καταπολεμήσουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς, σε σχέση με τα ποντίκια που δεν είχαν εκτεθεί στον ίδιο καπνό.
Η μελέτη βρήκε, επίσης, ότι και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν τοξικές ουσίες (ελεύθερες ρίζες) που κάνουν ζημιά στο DNA, αλλά σε επίπεδο μόνο 1% του επιπέδου που υπάρχει στα κανονικά τσιγάρα.
«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι ουδέτερα, όσον αφορά τις επιπτώσεις τους στους πνεύμονες», δήλωσε ο Μπισβάλ και τόνισε ότι παρόμοιες μελέτες πρέπει πλέον να γίνουν σε ανθρώπους, ιδίως σε όσους πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και από άλλες παθήσεις των πνευμόνων. Τέτοια προβλήματα εμφανίζουν συνήθως οι πρώην καπνιστές, οι οποίοι είναι και βασικοί χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όντως βοηθούν κάποιον να κόψει το κανονικό τσιγάρο. Υπάρχει μια σχεδόν ομοφωνία των επιστημόνων ότι τα ηλεκτρονικά είναι λιγότερο επιβλαβή από τα παραδοσιακά τσιγάρα, όμως συνεχώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τους πιθανούς κινδύνους τους.
Πολλοί ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες αναφορικά με τους κινδύνους των ηλεκτρονικών τσιγάρων για τις μελλοντικές γενιές, με δεδομένο μάλιστα ότι αυτά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των νέων που ποτέ έως τώρα δεν είχαν καπνίσει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από την πλευρά του, έχει συστήσει την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Ο καθηγητής Τζον Μπρίτον, διευθυντής του βρετανικού Κέντρου Μελετών για τον έλεγχο του Καπνού, επεσήμανε πάντως πως το κυριότερο είναι ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βλάπτουν λιγότερο τους πνεύμονες από ό,τι τα κανονικά τσιγάρα. «Αυτό που μετράει εν προκειμένω, δεν είναι μια σύγκριση των συνεπειών των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε σχέση με το τίποτε, αλλά σε σχέση με τον καπνό του (κανονικού) τσιγάρου. Η ζημιά στους πνεύμονες θα είναι μικρότερη με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα», τόνισε.
ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
« Απάντηση #171 στις: Απριλίου 01, 2015, 19:53 »

Αποσυνδεδεμένος Tzenamo

• 1054
  • U can call me... ZAN
« Απάντηση #172 στις: Απριλίου 01, 2015, 20:16 »
Α δεν το ειχα δει Doubt  :) δεν πειραζει ομως, σχετικο ειναι & στο σε αυτο το thread

Αποσυνδεδεμένος antonisk

• **
  • 479
« Απάντηση #173 στις: Μαΐου 07, 2015, 00:34 »
Εδω και 15-20 μερες εχει ξεκινησει μια περιεργη ιστορια στον λαιμο. Σαν να κλείνει, με ενοχλεί, ξεραινεται, δυσκολια στην καταποση.
Μεσα στην ημερα μπορει να με αφησει για ωρες και μετα να με πιασει παλι για ωρες.
Το τελευταιο συμπτωμα είναι το κλεισιμο της φωνης σχεδον εντελως με εντονη βραχναδα τις 3-4 τελευταιες μερες.
Να σημειώσω ότι εχω χρονια αλλεργικη ρινιτιδα που την ανοιξη επιδεινωνεται και επίσης εδώ και 5 μηνες που ατμιζω δεν ειχα κανενα τετοιο συμπτωμα.
Ειδα και αποειδα και πηγα στον ΩΡΛ αποψε. Μου λεει: "γιατι τοση βραχναδα"; του λεω:"που να ξερω, εσυ εισαι γιατρος" :laugh1:
Με εξεταζει με την καμερα μεχρι και τον λαρυγγα και μου λεει "δεν εχεις τίποτα. Περιεργο, ολα καθαρα".
Τον ρωταω αν πιστευει οτι φταιει το ατμισμα και μου απαντησε ότι δεν το γνωριζει αφου δεν υπαρχουν μελετες για την ειδικοτητα του...
Στο τελος μου πασαρε μια θεραπεια με medrol για 8 μερες και βλεπουμε.
:wall:

Διαβαζοντας το νημα, μπας και καταλαβω τι μπορει να φταιει, βρηκα αρκετα σημεια που μπορει να οφειλεται...απλα δεν μπορω να προσδιορισω που ακριβως:
1. το βαμβακι; Ειδικα στην αλλαγη του βαμβακιου, στο 1ο μλ ο λαιμος ταλαιπωρειται αρκετα, το νιωθω. χρησιμοποιω KGD
2. πιθανοτητα υποτροφοδοσιας; να κανω τετοια λαλακια στο Phenomenon και να μην το καταλαβαινω οπως γραφει και ο Bigsur; μα και με τον Erl να ατμιζω παλι τα ιδια εχω...μπαααα.!
3. πολυ νικοτινη; νιωθω ότι το χτυπημα πια ακόμα και στο 6αρι που κανω καιρο μου γρατζουναει τον λαιμο. πρεπει να τη κατεβασω;;; μαλλον!
4. ποσοστα VG/PG ; δεν εχω κανει καμια τρελλη αλλαγη. συνηθως παιζω vg/pg στο 50/50 και καποια υγρα στο 70/30.
5. αλλαγη βασης; πολυ καιρο εκανα umami ετοιμες και μηδενικες και νικοτινουχες. Οι μηδενικες τωρα πια απο το φαρμακειο. Να φταιει ο Συνδεσμος η η Kertus;
6. Νερο στις βασεις; οι umami είχαν και 10% νερό, τωρα στα diy δεν βαζω πια καθόλου...

Αρα τωρα πρεπει να ξεκινησω τα trial & error αλλα δεν ξερω απο που να ξεκινησω...
Λεω από νικοτινη και μετά ποσοστα VG/PG, να παω σε περισσοτερη VG...μπας και φταιει η PG

Αποσυνδεδεμένος kostas44

• 2465
  • Youtuber Creator
    • Η ζωη ειναι τεχνη και η τεχνη ειναι η ζωη μου
« Απάντηση #174 στις: Μαΐου 07, 2015, 00:41 »
αρχισε αντωνη με νερο πρωτα ειναι τετριμενο αλλα ουσιαστικο  .. να πινεις πολλα νερα (μπορει να το κανεις ηδη ) αλλα χρειαζεται ποσοτητες (ετσι το αντιμετωπισα εγω και εξαφανιστηκε)

αν δεν εκανες καμια τρελη αλλαγη στις βασεις δηλαδη αλλαγη στα  χαρμανια ... θα σου ελεγα να ξεκινησεις να ψαχνεις καποιο αρωμα ( εχω διαπιστωσει σε εσπεροειδη το παθαινα αν εκανα μεγαλες ποσοτητες ) αλλα σε σενα μπορει να ειναι καποιο αλλο και σου ξεραινει το λαιμο ...

μετα φυσικα οτι αλλο εχεις σκεφτεις...

και περαστικα σου  :-\

Αποσυνδεδεμένος antonisk

• **
  • 479
« Απάντηση #175 στις: Μαΐου 07, 2015, 00:45 »
Απο νερο Κωστα αλλο τιποτα....δεν προλαβαινω να πηγαινω τουαλετα συνεχως!!!!  :laugh1:
Μου το προτεινε κι ο ΩΡΛ και καραμελες που προκαλουν σαλιο για να ειναι υγρη η περιοχη!

Αποσυνδεδεμένος snowflake

• **
  • 164
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #176 στις: Μαΐου 07, 2015, 00:48 »
βαλε κ το αρωμα υπο επιτηρηση εγω ειχα καποιες ελάχιστες βεβαια βραχνάδες μεσα στη μερα ....με καποια από τα αρωματα μ από  tpa ...

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #177 στις: Μαΐου 07, 2015, 01:29 »
Δεν κάνεις δοκιμή να ατμίσεις με φυτίλι για 1-2 μέρες;

« Απάντηση #178 στις: Μαΐου 07, 2015, 01:52 »
Τις τελευταίες 20 ημέρες που έχεις το πρόβλημα χρησιμοποιείς την ίδια βάση νικοτίνης ή αλλάζεις;

Αποσυνδεδεμένος antonisk

• **
  • 479
« Απάντηση #179 στις: Μαΐου 07, 2015, 10:12 »
Την ίδια βάση χρησιμοποιώ Μιλτιάδη, της Umami 20αρες και 40αρες VG, δεν έχω αλλάξει.
Μόνο τις μηδενικές VG/PG όπως είπα άλλαξα.
Θα δοκιμάσω και το φυτιλι και θα ψαχτω και με τα αρωματα μπας και...

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359900 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114250 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450082 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110726 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374800 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328169 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1071 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6435 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15289 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29357 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99928 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F