Θα προσπαθήσω να απαντήσω (όσο νομίζω μπορώ να το κάνω ) για το λόγο ότι ο καθένας μας έχει άλλη γνώμη περί ωρίμανσης των υγρων αναπλήρωσης ...
Δεν θα αναφέρω τίποτα σχετικά με την μέθοδο που ακολουθώ γιατί δεν συντρέχει λόγος να το κάνω (υπάρχει νήμα γιαυτό) μιας και κάποιοι δεν θα συμφωνήσουν και κάποιοι θα συμφωνήσουν αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας
Τώρα .. από την μικρή μου πείρα έχω διαπιστώσει (μόνο με παραδείγματα )
οτι ναι υφιστατε κάτι στα υγρά αν παραμείνουν σε σκοτεινό μέρος για περισσότερο απο 2 εβδομάδες και μεχρι 2 μήνες (αλλά αυτό είναι εχτριμ για μενα) το χρονικό περιθώριο ωρίμανσης πριν ατμισω καπνικά είναι ένας μήνας και στα φρούτα απο 15 μέρες μεχρι 20 μέρες.. που θελω να καταλήξω (και να μην γίνω βαρετός
)
ότι όσο μένει το υγρό στο περισσότερο χρονικό περιθώριο που είπα πριν τόσο και πιο πολύ βγάζει τις γεύσεις που θέλεις να πάρεις από αυτό (γίνεται πιο γευστικό με απλά λόγια ) και ιδιαίτερα αν ειναι πολύπλοκη συνταγή .. αν είναι ένα με δυο αρώματα ίσως αυτός ο χρόνος γίνεται πολύ μικρότερος και ίσως και μια εβδομάδα ... λέω ίσως γιατί και εκεί έχω δει θεαματικά αποτελέσματα ιδιαίτερα με RY4 καπνικά που όταν τα άφηνα ενα μήνα τόσο καλύτερα ήταν απο μια εβδομάδα (καλα δεν συζητώ για 2 μέρες ωρίμανση ειναι αίσχος και τολμώ να το πω )
Όπως και να φτιάχνεις το υγρό σου θα δεις ακόμα και να το κουνήσεις πολύ καλά και φραπέ αν θέλεις, ακόμα και την δεύτερη μέρα να έχει σύννεφα μέσα στη βάση .. ακόμα ούτε καν δεν έχει γίνει τίποτα στο υγρό σου .. αυτό το φαινόμενο (που δεν εχει γινει ακομα ενα σωμα τα αρωματα με την βαση ) συνήθως εξαφανίζεται σε μερικά υγρά στην εβδομάδα σε άλλα σε 3 μέρες σε άλλα σε 2 μέρες ανάλογα .. ΌΤΑΝ ζεστάνεις με κάποιον τρόπο το υγρό σου όταν το φτιάξεις τότε κάνεις πιο λεπτόρρευστη την βάση σου και τότε αν το κουνήσεις καλά θα δεις μια διαφορά στα σύννεφα που ειχε πριν.
Τι κατάλαβα? Ότι και το χρώμα αλλάζει (παίζει ρόλο και η νικοτίνη μεγάλο σε αυτό , αλλά το έχω δει και σε μηδενικά υγρά) αλλάζει η γεύση αλλάζει η υφή γίνεται πιο μελάτο το υγρό και βεβαία όλα αυτά όταν περάσει ο μήνας σε κάποια απο αυτά όχι στην πρώτη εβδομάδα ωρίμανσης .
Σίγουρα έχουν ασχοληθεί χιλιάδες ατμιστες με αυτό το θέμα και όχι μόνο εμείς μια χούφτα ατμιστες (σε σχεση με εξω) με το θέμα ωρίμανσης
και
εδω και
εδω και
εδω και
εδω Ο ιστος έχει άπειρα άρθρα γιαυτό και αλλά εκατοντάδες βίντεο αλλά αυτό είπαμε σε κάποιους δεν μετράει και σε κάποιους άλλους μετράει .. ο σκοπός να υπάρχουν παραδείγματα και στις δυο περιπτώσεις ... που αυτό θα μας μάθει τελικά που να βαδίσουμε
Είχα αφήσει ενα 10μελο boba's στο συρτάρι μου μισό... το γέμισα μεχρι επάνω με βάση και έβαλα στο τανκ μου η γεύση ήταν βέβαια αδύνατη ετσι το ήθελα αλλα δεν σας κρύβω οτι μου αρέσει ετσι πιο απαλή σε γεύση .. το ξέχασα που λέτε πάλι μέσα και δεν ξέρω πόσο πέρασε ίσως 3 μήνες και όταν το βλέπω βάζω το υπόλοιπο στο τανκ μου για να πετάξω το μπουκάλι μιας και δεν ηθελα να ξεμιαλιστω και να αγορασω και αλλο
.. νομίζω οτι θα ήταν υπερβολή αν σας έλεγα οτι η γεύση του ήταν τέτοια που νόμιζα οτι ήταν το αυθεντικό ? Τεσπα δεν το λέω αλλά έτσι ενιωσα ...
Είχα ένα μπουκάλι 100 ml που μου ειχε στείλει ο Γιάννης ο ποιητής (ξέρει αυτός χαχαχα) και αυτό το μπουκάλι ήταν από τον Ιανουάριο φυσικά και το είχα ατμισει τότε αλλά είχε μέσα τουλάχιστον 15μλ και μετα απο 5 μηνες και όταν πήγα να το πετάξω στο νεροχύτη για να πλύνω το μπουκάλι γιατι το χρειαζόμουν διαπίστωσα οτι το χρώμα ήταν πιο καφέ μελί και πιο πυκνή η υφή του κατι σαν μέλι οχι τόσο πυκνό αλλά μου το θύμιζε .. οπότε σταματάω απότομα και βάζω όσο γλίτωσα απο το νεροχύτη .,.. νομίζω οτι γέλαγα μονός μου απο ευχαρίστηση .. ειχε τις γεύσεις του κλώνου και μιλάμε το CL κλώνο μια - μια στον ουρανίσκο δεν ήταν όπως πριν .. έχω πάντα σχεδόν ένα 30μελο απο αυτόν τον κλωνο στο ντουλάπι .. και ναι δεν ήταν έτσι --------> ένα που ωρίμαζε 14 μέρες .. οπότε ναι κάτι είδα και σε αυτό ... και δεν χρειαζόμουν εξηγήσεις .. μου έφτανε που μου άρεσε ...
Μακαρι να δουμε στο μελλον καποιους που να μας πουν 100% οτι δεν χρειαζεται γιαυτο το λογο ή χρειαζεται 100% γιαυτο το λογο ...
εγώ λέω οτι χρειάζεται και ας είναι προσωπική διαπιστωμένη γνώμη