Επειδή δεν θέλω να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, θεωρώ πως πρέπει να απαντήσω σε κάποια posts
Καταρχάς να πω πως δεν έχω τίποτα βαρέλια καθαρής νικοτίνης και πως δεν σκοπεύω να δηλητηριάσω το απόθεμα νερού της πόλης. Άντε να τα βάλεις με τον Batman άλλωστε.
Έτυχε και βρέθηκε στα χέρια μου ένα 15 ml μπουκάλι 99% νικοτίνης. Η νικοτίνη είναι ήδη μέσα στο μπουκάλι, το οποίο διαθέτει dropper μύτη από την οποία μπορώ να ρίξω σταγόνες κατευθείαν στο μπουκάλι με την βάση μου με αντικειμενικά μικρό ρίσκο. Δεν πρόκειται να μεταφέρω το περιεχόμενο σε άλλο δοχείο, ούτε να το ανακατέψω σε άλλο ανοιχτό δοχείο (ποτήρι ζέσεως πχ). Το στάξιμο σε σταγόνες παίρνει μερικά δευτερόλεπτα και η εξάτμιση από μπουκάλι σε μπουκάλι είναι μηδαμινή.
Έχω ήδη χρησιμοποιήσει το περισσότερο, για να φτιάξω 2 λίτρα βάσης και έχουν μείνει 2-3 ml. Είχα την ιδέα που ανέφερα νωρίτερα, και είπα να ρωτήσω να δω αν είναι καλή που μάλλον τελικά δεν είναι. Θα φτιάξω λίγη βάση ακόμα να τελειώνει.
Βάζω στοίχημα ο modivin θα μπινελικώνει από μέσα του που ήρθε να ζητήσει μια συμβουλή και αντ' αυτού άκουσε κύρηγμα.
Όχι δεν μπινελικώνω. Θεωρώ πως ότι γράφτηκε, γράφτηκε καλοπροαίρετα και μάλιστα πως καλά έκανε και γράφτηκε. Το μόνο που με ξένισε ήταν πως στην αρχική ερώτηση μου τελικά μόνο ο kostas44 απάντησε Τα όργανα μέτρησης που λογικά έχεις στο σπίτι, που είναι μέτριας ακρίβειας δεν ενδεικνυνται για χρήση με τόσο πυκνές ουσίες. Διότι ακόμη και το προβλεπόμενο στατιστικό λάθος στη μέτρηση, στο τελικό σου προιον θα δώσει πολύ μεγάλη απόκλιση. Αν βεβαια έχεις πρόσβαση σε όργανα ακριβείας, πχ αυτόματες πιπέτες, σιφώνια πληρώσεως, ογκομετρικες φιάλες κλπ κλπ είναι άλλη ιστορία.
Όργανα ακριβείας δεν έχω, έχω όμως ζυγαριά ακριβείας. Για την συγκέντρωση που μιλάμε, 6mg/100ml θες 0.6ml ή 0.63gr ή περίπου 22 σταγόνες νικοτίνη. Μια απόκλιση 1mg/ml είναι 0.1ml ή 4 σταγόνες περίπου. Θεωρώ πως γίνεται να πετύχω απόκλιση λιγότερη από τόσο. Παρόλα αυτά όσα είπες στην άλλη σου απάντηση περι σωστής ομογενοποίησης είναι πιο σημαντικά και αναιρούν όσα μόλις έγραψα σε αυτή την παράγραφο. Άμα "ξέρεις" να χειρίζεσαι αυτήν την ποσότητα νικοτίνης και δεν ξέρεις την απάντηση στο ερώτημά σου, ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Προφανώς είσαι ερασιτέχνης.
Προφανώς και είμαι ερασιτέχνης. Αν δεν ήμουν δεν θα έκανα τέτοιες ερωτήσεις σε forum. Το να μην ξέρει κάποιος τις ιδιαιτερότητες της ωρίμανσης όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι ικανός να μάθει και πάρει κάποιες απαραίτητες προφυλάξεις.
Αν κάποιος έχει απορία, όσες φορές άνοιξε το μπουκάλι, αυτό έγινε σε εξωτερικό χώρο, με όλο το Walter White σέτ (γάντια νιτριλίου, μάσκα αναπνοής 3Μ, γυαλιά προστασίας, και ολόσωμη φόρμα). Έτυχε να υπάρχει ο εξοπλισμός από παλιότερα που είχε αγοραστεί για μια δουλειά βαφής με πιστόλι σε εσωτερικό χώρο. Βέβαια όλο αυτό αναιρεί και την όποια ευκολία προσέφερε η αρχική ιδέα μου
Μασκες, στολη, αποσταση ασφαλειας, κτλ. Το εν λογω τμημα του βιντεο ειναι απο το 09:45 μεχρι το 12:30 λεπτο
Ελπίζω να μην θεωρείς πως αυτά που φοράει η κοπέλα στο βίντεο είναι ο σωστός εξοπλισμός, γιατί δεν είναι. Ο Jeremy λέει πως μόνο αυτός αραιώνει την καθαρή νικοτίνη, οπότε μάλλον αυτός θα χρησιμοποιεί τα σωστά μέσα όταν το κάνει.
Ο σωστός εξοπλισμός είναι αυτός στο 47:30:
[youtube]pa68u0iNSHI[/youtube]