vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

408 επισκέπτες, 3 χρήστες
chkontog, john67, manoslykos

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τεχνικά θέματα αντιστάσεων

Αποσυνδεδεμένος xxpistoss

• **
  • 198
  • Φύλο: Άντρας
Διότι τα σύρματα που μεταβάλλουν την αντίστασή τους με αντίστοιχη μεταβολή της θερμοκρασίας έχουν από την φύση τους πολύ χαμηλή αντίσταση. Τουλάχιστον αυτά που έχουν επικρατήσει και χρησιμοποιούνται στον τομέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την πλακέτα και μέχρι πόσα δεκαδικά μπορεί να μετρήσει την μεταβολή της αντίστασης του σύρματος (πάντα παράλληλα με την μεταβολή της θερμοκρασίας).
Αν κάποτε δημιουργηθούν πλακέτες που μετράνε στο 20o δεκαδικό ψηφίο μπορεί να καταφέρουμε να εφαρμόσουμε τον έλεγχο θερμοκρασίας και στο Kanthal.

Εκτός αν καταφέρουν οι κατασκευαστές να μετρήσουν πραγματικά την θερμοκρασία στην αντίσταση οπότε έπειτα θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης όποιοδήποτε σύρμα.

Αποσυνδεδεμένος evripidis

• Phenomenon είμαι εγώ
  • **
  • 290
  • Nothing in life is to be feared.
Καλησπέρα σας! Βρίσκομαι στα πρώτα βήματα από χθες του να φτιάχνω αντιστάσεις.
Αλλά βλέπω μεγάλες διαφορές στην τιμή της αντίστασης από όταν την στρίβω, μέχρι να βάλω βαμβάκι και να βρέξω.  Σήμερα πχ με 0.25 σύρμα, όταν την έφτιαξα, το vtc διάβασε 1.01. Όταν έβαλα βαμβάκι και υγρό μου έδειξε 1.61. Είναι λογικό τόσο μεγάλη διαφορά;

Αποσυνδεδεμένος giorgos maniadakis

• 2160
  • Ποτε μην εκλαβεισ : την σιωπη μου ωσ αδιαφορια ...
Αν σου ανεβοκατεβαίνουν τα ωμ δεν είναι θέμα μοντ απλα τσεκαρε την αντίσταση αν είναι σφιγμένο καλά το σύρμα στους  πόλους κάτι τέτοιο παιζει

Στάλθηκε από το Hive V 3G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Phenomenon είμαι εγώ
  • **
  • 290
Δεν ανεβοκατεβαίνουν φίλε Γιώργο. Σταθερά είναι. Απλά σκέτο σύρμα μου το μετρούσε στα 1,01 και με βαμβάκι και υγρό στο 1,61. Όλα σταθερά. Απλά με παρεξένεψε η διαφορά αυτή του σκέτου σύρματος με μετά.

• 2160
Δεν υπαρχει τετοια διαφορα σε ωμ απο αντισταση χωρισ βαμβακι και μετα να βαλεισ βαμβακι και να το βρεξεισ και ακομα αντε να εχει 0.1 εωσ κιι 0.2 πανω κατω οχι μισο ωμ ειναι μεγαλη η αποκλειση  με τι συρμα ποσεσ στροφεσ τι διαμετροσ ποσεσ σπειρεσ για να δω αν κατι παιζει

Αποσυνδεδεμένος netsplit

• 1360
Καλησπέρα σας! Βρίσκομαι στα πρώτα βήματα από χθες του να φτιάχνω αντιστάσεις.
Αλλά βλέπω μεγάλες διαφορές στην τιμή της αντίστασης από όταν την στρίβω, μέχρι να βάλω βαμβάκι και να βρέξω.  Σήμερα πχ με 0.25 σύρμα, όταν την έφτιαξα, το vtc διάβασε 1.01. Όταν έβαλα βαμβάκι και υγρό μου έδειξε 1.61. Είναι λογικό τόσο μεγάλη διαφορά;

Για να σε βοηθήσουμε διότι όντως κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να μας πεις σε τι αξονάκι και ποσες σπείρες είναι η αντιστασή σου.
Αλλιώς ότι και να πούμε είναι ανοησία.

• Phenomenon είμαι εγώ
  • **
  • 290
Αξονάκι Φ2 αλλά σπείρες δεν θυμάμαι ακριβώς. Νομίζω 7 όμως

• 2160
Φ2 παχοσ σε πιρινα τι συρμα κανθαλ και τι παχοσ με την διαμετρο μονο του αξονακι και 7 σπειρεσ δεν ξερω τι συρμα παχοσ εχεισ

Αποσυνδεδεμένος netsplit

• 1360
Με Φ2 mm σύρμα 0,25mm και περίπου 6-7 σπείρες η αντίστασή σου πρέπει να είναι κοντά στο 1,6 Ωμ.
Αρα σωστά την μετράει το μοντάκι.
Μάλλον χωρίς βαμβάκι όταν την μέτρησες είχες hot spots που δεν τα πρόσεξες.
Μετά που πέρασες το βαμβάκι διορθώθηκαν και ήρθε στα σωστά της.  :))
Προτείνω να μελετήσεις λίγο τα νήματα περί κατασκευής αντιστάσεων εδω μέσα.

• Phenomenon είμαι εγώ
  • **
  • 290
Κατατοπιστικός! Θα ψάξω! Σε ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος netsplit

• 1360
ρίξε μια ματιά εδώ.
έχω βάλει τις παραμέτρους σου
http://www.steam-engine.org/coil.asp?r=1.6&dia=0.251&id=2

• Phenomenon είμαι εγώ
  • **
  • 290
Όντως κοντά είμαι...
Θα ψάξω τώρα να βρω θέματα για διάβασμα, τι είναι τα hot spots, πως τα φτιάχνουμε σωστά κτλ. Αύριο περιμένω και πιο χοντρά σύρματα να δοκιμάσω να δω τι γίνεται

Αποσυνδεδεμένος Denpolypataw

• **
  • 140
καλησπερα προσφατα αποκτησα  kayfun lite plus kai eleaf 40, φτιαχνω  αντισταση 0,12Ω σε αξονα 2,4μμ(10 σπειρες) εχω βαλει tc στα 200 C και  μετα απο τις 2-3 πρωτες τζουρες δεν βγαζει καθολου.Τι να κανω;

Αποσυνδεδεμένος netsplit

• 1360
να βαλεις 230-250

Αποσυνδεδεμένος Denpolypataw

• **
  • 140
οντως ειδα διαφορα αλλα δεν ειναι πολυ μεγαλη θερμοκρασια;; θα την παλεψει το 40αρι;;

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Γενικά για τις δημοσιεύσεις και τις έρευνες γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ 1494 257550 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 17:00
από elr4cs
Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων [Νομοτεχνικά] 7 541 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 16:37
από elr4cs
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4713 714642 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 14:53
από geoliol
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1835 372614 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 22:03
από Antiprosopos
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1476 387411 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 21:37
από Antiprosopos
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1724 262222 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 05:33
από Perry
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4935 677993 Τελευταίο μήνυμα Απρ 07, 2025, 22:31
από Doubt
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 667 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 1253 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 22180 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 2305 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 886216 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.