Καλημέρα φίλοι συνατμιστές (Image removed from quote.)
Είναι η 3η μέρα που ατμίζω και δεν καπνίζω.
Το περίεργο είναι ότι χτες το βράδυ ενώ κοιμόμουν με έπιασε ένας παράξενος ξερόβηχας απ αυτούς που δεν σταματάνε με τίποτα. Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι τους τελευταίους 6 μήνες δεν με είχε πιάσει ποτέ κάτι τέτοιο ούτε με το Κ.Τ.
ψάχνοντας τα αίτια, οι αλλαγές που έγιναν χτες (την 3η μέρα του ατμίσματος) από τις προηγούμενες δύο μέρες ήταν οι εξής.
1. Χρησιμοποίησα το υγρό φράουλα μπανάνα με νικοτίνη 18 για πρώτη φορά (τις άλλες δύο μέρες χρησιμοποιούσα RY2 των 11 και βανίλια των 0 νικοτίνη, συνδυαστικά)
2. Το βράδυ πριν κοιμηθώ έκανα για πρώτη φορά σκέτη βανίλια των 0 νικοτίνη
3. Κατόπιν συμβουλής των nobacco team έβγαλα απ το φίλτρο το πρώτο πλαστικό ώστε να ατμίζω με πιο πολύ ατμό.
Έχει τύχει σε κάποιον από σας κάτι παρόμοιο; Ξερόβηχας νυχτιάτικος με το ΗΤ;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά (Image removed from quote.)
Περιμένω να με διαφωτίσετε
Γιάννης
Ο βήχας αυτός έχει αναφερθεί πολλές φορές , αν εννοείς την αίσθηση "γαργαλήματος" στο λαιμό που προκαλεί έντονη επιθυμία για βήχα έτσι ώστε να απομακρυνθεί η αιτία που το δημιούργησε.
Από προσωπική εμπειρία εμφανίζεται τις πρώτες μέρες. αλλά και αργότερα σε αραιότερα διαστήματα.
Βέβαια δεν είμαι ειδικός , αλλά η εξήγηση που δίνω μετά από αρκετούς μήνες αυτοπαρατηρησίας οφείλεται σε 2 κυρίως λόγους που εξηγώ παρακάτω.
Επειδή το κάπνισμα - άτμισμα δεν είναι μια φυσιολογική λειτουργία αλλά μια μη φυσιολογική εξάρτηση, ο οργανισμός αντιδρά.
Λες ότι με το ΚΤ δεν έβηχες, δεν ξέρω πόσα χρόνια καπνιστής είσουν , αλλά εγώ μετά τα 20 χρόνια καπνίσματος άρχισα να βήχω σταδιακά σαν γάϊδαρος. Αυτό μου έδωσε να καταλάβω ότι τα πνευμόνια μου καταστρέφονται και έτσι ξεκίνησα το ΗΤ όπου μετά απο μερικές μέρες ο βήχας αυτού του είδους (τσιγαρόβηχας) κόπηκε μαχαίρι.
Εμφανίστηκε ένας άλλος βήχας ( αυτός που περιέγραψα παραπάνω) ο οποίος ήταν αραιότερος , περιστασιακός και κατα πολύ λιγότερο ενοχλητικός απο τον τσιγαρόβηχα.
- Οι ατμοί της PG επικάθονται στο ανώτερο αναπνευστικό, αυτός κατά τη γνώμη μου πάντα , είναι ο κύριος λόγος του βήχα. Το γεγονός αυτό έχει περιγραφεί ως πλεονέκτημα απο ερευνητές λόγω της σταδικής ( σε σχέση με το ΚΤ) απορρόφησης της νικοτίνης. Εχει όμως ως αποτέλεσμα και τη συσώρευση σταγονιδίων υγρού στο αναπνευστικό. Αυτό μπορεί ο καθένας μας να το καταλάβει εύκολα απο την "υγρασία " που δημιουργείται στη μύτη μετά απο έντονο άτμισμα. Γι αυτό ο βήχας εμφανίζεται συνήθως κατα την κατάκλιση, επιμένει για λίγη ώρα και μετά εξαφανίζεται.
- Κάθε νέοεισπνεόμενη ουσία προκαλεί αντίδραση βήχα εως ότου τη συνηθίσουμε. Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος του βήχα και εξηγεί το γιατί μετά απο 10 - 20 μέρες ο βήχας εξαφανίζεται ή μειώνεται πολύ.
Τελειώνοντας ( και ας κούρασα) θα ξαναπώ ότι έχω πει πολλές φορές.
Το άτμισμα δεν είναι υγιεινό, απλά δείχνει να είναι πιό υγιεινό απο το κάπνισμα.
Το μόνο εγγυημένα υγιεινό είναι ο καθαρός αέρας του βουνού και της θάλασσας