Η αγορά είναι διεθνής.
Το εξωτερικό, εχει φυσικά την μερίδα του λέοντος σε πωλήσεις, και εκεί αποβλέπουν όλοι.
Κανείς δεν φτιάχνει μοντάκια για την ψυχή της μάνας του.
Ολα αυτα σημαίνουν οτι στην μεγαλύτερη μερίδα του αγοραστικού σου κοινού θα παρουσιάσεις πρώτα.
Δεν βλεπω κάτι κακό σε αυτό.
Εξάλλου, όσον αφορά στα Ελληνικά προϊόντα, είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που μπορούμε να επωφεληθούμε απο καλύτερες τιμές, έστω και αν αυτό σημαίνει απλά την τιμή "πρό". Να γλυτώσουμε κάποιο ΦΠΑ.
Προσωπικά μου αρκεί.
Δεν εχω κανένα βίτσιο να πανε τα λεφτά που θελω να δώσω σε μοντ σε Ελληνα. Αν μου αρέσει, θα το πάρω, είτε το φτιάχνει Ελλην, είτε Τούρκος, είτε Μονεγάσκος, είτε ΚουαλαΛουμπουριανός.
Κατα συνέπεια δέν εχω και καμμια απαίτηση να με αντιμετωπίσουν διαφορετικά.
με αντιμετωπίζουν διαφορετικά όμως, γιατι είμαστε στην ίδια χώρα, αν όχι στην ίδια πόλη, και με φροντίζουν κάπως παραπάνω σε ΑFter Sales ως επι το πλείστον.
Σε αυτό το σημείο βέβαια, δεν θα διαφωνησω καθόλου μα καθόλου οτι είναι απλά δυο τρία κλίκ παραπάνω!
Απλά όμως δέν το "απαιτώ" προσωπικά. γιατι σαν συμπατριώτης των κατασκευαστών αυτών, είμαι ήδη ωφελημένος.
Ετσι αισθάνομαι εγώ τουλάχιστον, που δέν "προσπαθώ" να αγοράζω μονο Ελληνικά. Δεν το έχω προτεραιότητα. Αλλα ουσιαστικά απλά με συμφέρει και περισσότερο.
Και ενας αλλος ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ παράγοντας.
Επειδή τα περισσότερα -εστω- που παρουσιάστηκαν σε αυτό το νήμα είναι σε στάδιο εξέλιξης, τί πιο λογικό απο το να τα παρουσιάσεις και να αφουγκραστείς τις αντιδράσεις και την κίνηση της αγοράς, εκεί ακριβώς που βρίσκεται η αγορά?

Εδω, οτι και νάναι, πόσα τεμάχια θα πουληθούν? Σίγουρα πολύ λιγότερα απο τους τεμενάδες που θα εισπράξεις στο νήμα σου.
Και επαναλαμβάνω...
Είναι μονο δυο κλίκ κύριοι κατασκευαστές, παρ όλα αυτά.