Οταν ο raidy πρωτοπαρουσιασε ατμοποιητη με mesh (τον genisis του) στις οδηγιες που ειχε γραψει για το στησιμο δεν ειχε αναφερει την οξειδωση που κανουμε σημερα με φλογιστρα γκαζακια κλπ..
Οι οδηγιες του τοτε ηταν:
"
1) It's a stainless steel mash with 37-57Micromters.
2) It's oxidated with a lighter, for 3 times."
οτι το περναει 3 φορες με αναπτηρα. Με τον καιρο το στησιμο των Genesis (πλεον
) ατμοποιητων περιελαμβανε πολυ καλο καψιμο του ατσαλινου πλεγματος με σκοπο να δημιουργηθει στρωση οξειδιων επιφανειακα και να κοβει την αγωγιμοτητα του πλεγματος (για πιο ευκολο στησιμο).
Απο οτι εχω διαβασει και εχω δοκιμασει, παντως, αυτη η "πολυ καλη" οξειδωση που κανουμε στα πλεγματα μας δεν ειναι και απαραιτητη. Υπαρχουν τροποι στησιματος που δεν περιλαμβανουν οξειδωση και ανοιγω αυτο το θεμα για να τους συμπεριλαβουμε στο φορουμ.
Petar K μεθοδοςΑπο περισσοτερο προτεινομενες μεθοδους αυτην την στιγμη ειναι η μεθοδος του Petar K.
Για να μην γεμισω εικονες το νημα, βρηκα το βιντεακι του που την εφαρμοζει σε υβριδικο ατμοποιητη
Για περισσοτερες εικονες και πληροφοριες σε αυτο μπορειτε να δειτε στο νημα του στο ecf:
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/modding-forum/359593-how-make-unoxidized-hot-spot-free-cleanable-coil.htmlΤην εβαλα πρωτη γιατι μολις την χρησιμοποιησα στον Αρασι (σε U-wick και ribbon kanthal μαλιστα που το εκανε λιγο πιο δυσκολο στο σεταρισμα). Αφου εφτιαξα τις σπειρες με ενα τριπανακι 2mm τσεκαρα οτι η αντισταση μου ηταν 2ωμ. Το μες πλατους περιπου 3cm το εστριψα πολυ καλα ωστε να χωραει μεσα απο τις σπειρες. Στην ουσια εμεινε ελαχιστη τρυπα στο κεντρο του, αλλα στο στοχος ηταν οι σπειρες του συρματος να εφαπτονται απαλα στο ανοξειδωτο μες. Μολις εφτασα στο παχος που ηθελα εκαψα το μες με αναπτηρα μια φορα, και του εσταξα 3 φορες υγρο και καψιμο με αναπτηρα, μονο στην περιοχη του που υπολογιζα οτι θα ειναι η αντισταση (το καψιμο με το υγρο ξεφευγει απο την Petar K μεθοδο..αλλα το εκανα γιατι ηταν η πρωτη μου προσπαθεια στην μεθοδο αυτη
).
Το κομματι του καψιματος μου πηρε δευτερολεπτα...το κομματι του στριψιματος με ribbon με βασανισε λιγο
. Στο μες δεν εκανα καν το διπλωμα προς τα μεσα για τα ξεφτια (αν και καλο θα ηταν να μην υπαρχουν
). Τοποθετησα το mesh και ξεκινησα απο τα 3βολτ. Οταν δεν αναβε καποια σπειρα την μετακινουσα λιγο ωστε να νιωθω οτι ακουμπαει απαλα πανω στο μες και δεν το πνίγει.
Το παρακατω βιντεακι σε κοντινο πλανο το τραβηξα αρχικα χωρις υγρο, μετα με σταγονες υγρου στην αντισταση και μετα με υγρο στο tube κανονικα.
[youtube]nDc5kN0TUNI[/youtube]
Στησιμο με mesh/βαμβακι[youtube]VAonPw1jBu0[/youtube]
Χρησιμοποιωντας βαμβακερο νημα στην ουσια περνας ενα στρωμα μονωσης απο το ανοξειδωτο mesh για να κατσει πανω η αντισταση. Ετσι εχεις την πολυ καλη τροφοδοσια ενος mesh και δεν σκεφτεσαι για χοτ σποτς κλπ.
Στησιμο με mesh/μακαρονι απο φυτιλιΔεν βρηκα βιντεακι για αυτο.. Η λογικη ειναι οπως ακριβως και πριν χρησιμοποιηώντας φυτιλι σε μορφη μακαρονιου οπως στην παρακατω εικονα:
σε μην τζενεσις ατμοποιητη η λογικη ειναι παλι η ιδια:
Καψιμο με χρηση της αντιστασης[youtube]I19QkiQgFw4[/youtube]
Εδω θα χρειαστειτε μηχανικο μοντ για να μπορεσει να δωσει αρκετο ρευμα (ή σε ηλεκτρονικο ξεκινας απο την χαμηλοτερη ταση). Δινοντας παλμους ρευματος κανεις μια καποια οξειδωση στο μες, αρκετη για να αναβουν ολες οι σπειρες.
Ακουω αλλες προτασεις/μεθοδους για χρηση μη οξειδωμενου (με φλογιστρα-γκαζακια κοκ) πλεγματος και στησιμο σε genesis ατμοποιητες... Καθε σχολιασμος ευπροσδεκτος