Ribbon Kanthal wire
Δεν είναι δική μου η foto
Μου ηρθαν επιτελους σημερα τα επιπεδα συρματακια.. (τζαμπα το σεταπ που εκανα χθες δηλαδη...
αμα δεν σε θελει)
Σε αντιθεση με τον τυπο στο βιντεο που εβαλε ο Γιαννης:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,8644.msg582530.html#msg582530που πηγε και χρησιμοποιησε 0.6 x 0.10mm (με 24,5 ohm/m), το εκανε μουμια το μες και παλι μικρη του βγηκε η αντισταση...εγω πηρα κατι πιο κοντα στο 20αρι Κανθαλ που χρησιμοποιουσα, δηλαδη 0.3 x 0.10mm - 48,9 ohm/m
Το σεταρισμα μου ειναι το παρακατω..
Σε αντιθεση με αυτο που περιμενα, με δυσκολεψε να τυλιξω το συρματακι...
- Γιατι ειμαι συνηθισμενος απλα να φερνω βολτες χωρις να με νοιαζει να ειναι παντα η ιδια πλευρα του συρματος γυρω απο το μες. Επρεπε να προσεχω να μην μου φερει στροφη στο τυλιγμα, και ετσι γυριζα και το συρμα που ειχα στα χερια μου σε καθε στροφη αναποδα
- Γιατι σε αντιθεση με το στρογγυλο συρμα, λιγο να χαλαρωσει απο τα χερια σου, ξεσφιγγει...απλωνει σαν ελασμα που παει να γυρισει στην αρχικη του ευθεια μορφη. Βεβαια, αυτο ειχε και το καλο οτι ευκολα ξανασφιγγει ολοκληρο..αλλα οσο να'ναι δεν επρεπε να το αφησεις καθολου μεχρι να το ασφαλισεις
- Γιατι στην τελικη ασφαλιση με το πανω παξιμαδι ειναι ζορι. Το συρμα εκει πρεπει να φερει στροφη (οπως βλεπετε στην φωτο) και εχεις την αισθηση οτι δεν το πιανει γερα. Στην αρχη λογω αυτου πηγα να το σφιξω με πενσακι αλλα ειχε ως συνεπεια να σφιξει ολο το τυλιγμα ζοριζοντας το μες..αρα το ξεσφιξα και το εκανα με το χερι..
* Ασχετο... Πριν κανω τις δοκιμες ανοιξα τον ατμοποιητη και σκουπισα καλα μεσα-εξω γυρω γυρω για να μην με ενοχλησει το υγρο στο στησιμο. Το μονο σημειο που δεν περασα ηταν το εσωτερικο τοιχωμα της τρυπας του μες.. Κοιταξτε στην παραπανω φωτογραφια, αυτο το ελαχιστο που βρηκε το ατιμο το μες πως το ρουφαει... (τραβηξα την φωτο κατα την διαρκεια του "ρουφηγματος"
)
Οι 4 σπειρες που εκανα με το επιπεδο συρμα μου εδωσαν 1,8Ωμ. Συγκριτικα με το κανονικο συρμα τωρα...
Απο οτι φαινεται στις δυο κατω φωτογραφιες:
η επιφανεια του μες που κοκκινιζει απο στο πατημα του κουμπιου ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο οτι στο στρογγυλο συρμα.. Αρα, οντως η μεγαλυτερη επιφανεια επαφης με το μες αυξανει την θερμοτητα που πηγαινει στο μες. Στην ατμιση, επισης το νιωθω καλυτερο, αλλα ειναι η πρωτη μερα σημερα με αυτο για να βγαλω συμπερασματα.. Αναρωτιεμαι η μακα πως θα σχηματιζεται εδω...
Κατι που ξεχασα να αναφερω, ειναι αυτο που ειχε αναφερθει, οτι συγχωρει τα χοτ σποτς.. δεν ειμαι τοσο σιγουρος.. Θες να ηταν το στραγγαλισμα που ανεφερα πριν απο το βιδωμα στο παξιμαδι..παντως στην πρωτη/δευτερη δοκιμη μου την κοκκινιλα πανω πανω την εφαγα. Δεν ξαναεκαψα το μες για να το διορθωσω, απλα χαλαρωσα το τυλιγμα.. ήταν ομως ο κυριος Χωτ Σποτ!
Συμπερασματικα..
Μεγαλύτερη επιφάνεια ατμοποίησης και μεγαλύτερο πόνο στα μάτια για να καταφέρεις να μην στρίψει η κορδέλλα τυλίγοντας!!!!
Ναι...!
ηταν λιγο βασανο...
Μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το mesh που σημαίνει μεγαλύτερη ποσότητα ατμού
Ναι... ετσι φαινεται..
Από ότι διάβασα, είναι πανεύκολο να το κάνεις το στρίψιμο καθώς επίσης ένα πλεονέκτημα
είναι πως δεν κάνει καθόλου hot spots, δηλαδή συγχωρεί τα λάθη του σεταρίσματος.
Οχι και ισως... εκτος και αν ειναι θεμα συνηθειας και μετα απο μερικα σεταπ γινεται για την πλακα