Κλείνοντας περίπου 3 εβδομάδες με τον Α-2, θέλω να γράψω μερικά πράγματα.
Αρχικά να επαναφέρω την πρόταση του Steam, πως πρέπει το θέμα να ξεκαθαρίσει. Ή καλύτερα να αναλάβουν 2-3 άνθρωποι που βέβαια έχουν γνώση του Α-2, να τσιμπήσουν τις χρήσιμες πληροφορίες και να τις μεταφέρουν σε ένα νέο θέμα το οποίο θα είναι κλειδωμένο και θα συμπληρώνεται κατά διαστήματα, όποτε υπάρχει κάτι χρήσιμο.
Ο Α-2 δεν είναι plug & play. Έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, το setup της αντίστασης με το φιτίλι καθώς και το setup του επιστομίου.
Όταν λέω setup, δεν εννοώ το πόσα φ και πόσα σ, αλλά το πως. Ακόμη βέβαια δεν έχω καταφέρει να πετυχαίνω σωστό setup, αλλά μιλώντας και με τον Γιάννη (VRS) με βοήθησε να κατανοήσω τα βασικά σημεία σωστής λειτουργίας.
Η αντίσταση, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κεντραρισμένη μεταξύ των δύο βιδών. Εάν δεν είναι σωστά κεντραρισμένη, τότε πατώντας το διακόπτη, θα βλέπετε να μην λαμπυρίζουν όλες οι σπείρες. Σε αυτό, συνυπεύθυνη είναι και η μη σωστή απόσταση μεταξύ των σπειρών. Αντίσταση που δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες οι σπείρες μεταξύ τους, παρουσιάζει ανομοιογένεια στην θέρμανση του υγρού.
Προσέχετε ώστε οι δύο πρώτες μισές σπείρες(από τη μια και την άλλη μεριά) να μην είναι πολύ κοντά στις βίδες. Αυτό έχει συνήθως ως αποτέλεσμα να ακουμπάει το φιτίλι στις βίδες. Έτσι ένα μέρος του υγρού, δεν διοχετεύεται στην αντίσταση, αλλά διοχετεύεται από τις βίδες, στη βάση του ατμοποιητή και σιγά σιγά, η συγκέντρωση υγρού στη βάση, θα περάσει από το σπείρωμα και θα κάνει διαρροή.
Επίσης πρέπει να προσέχετε και το φιτίλι να μην ακουμπάει (κρεμάει) στη βάση του ατμοποιητή. Αυτό συνήθως γίνεται αν έχουμε την αντίσταση αρκετά χαμηλά στη βάση. Αν ακουμπάει το φιτίλι στη βάση, θα σας κάνει διαρροή.
Οι σπείρες μεταξύ τους, πρέπει να είναι όσο πιο ομοιογενείς γίνεται και σε απόσταση 1 mm περίπου η μια από την άλλη. Προσέχετε επίσης να μην ακουμπάει κάποια σπείρα με την διπλανή της. Θα μειώσει την τιμή της αντίστασης.
Το επιστόμιο με τον πολυεστέρα του Cetin, αρκετές φορές δεν είναι σωστό, με αποτέλεσμα να υπάρχει είτε μεγαλύτερη είτε μικρότερη ροή. Βέβαια αυτό, είναι σε συνδυασμό με την πυκνότητα του υγρού του καθένα από εμάς.
Θα πρέπει με φίλτρο ενυδρείου, SERA ή άλλου παρεμφερούς ή και με απορροφητήρα που χρησιμοποιούν μερικοί, να κάνετε δοκιμές ώστε να πετύχετε το σωστό αποτέλεσμα και προσοχή, αν αλλάξετε την ρευστότητα του υγρού σας, ενδεχόμενα να πρέπει να μεταβάλετε και το setup του επιστομίου.
Τέλος, το καινούργιο φιτίλι, θέλει το χρόνο του για να αποδώσει στη γεύση. Ο Γιάννης μπορεί να μου λέει πως μετά από 15 περίπου τζούρες στρώνει η γεύση, αλλά προσωπικά σε μένα στρώνει έπειτα από 1 και περισσότερο μέρες ατμίσματος.
Μόνο όταν δοκίμασα πρώτη φορά με το setup του Cetin, πράγματι η γεύση έστρωσε πολύ σύντομα. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν ο Cetin είχε μέσα το φιτίλι που πουλάει σε εμάς (διότι εκείνο το φιτίλι, ήταν πολύ πιο εύθραυστο από αυτό που χρησιμοποιώ και μου διαλύθηκε αρκετά γρήγορα) ή πιθανόν να φταίει πως ακόμη τα setup μου, είναι πολύ πίσω σε σχέση με το σωστό.
Αυτά.
Edit: Και έλεγα..κάτι ξέχασα..κάτι ξέχασα. Καλό είναι, η αναγόμωση του επιστομίου με υγρό, να γίνεται με σύριγγα ξεκινώντας από το βάθος του επιστομίου και αδειάζοντας να ανεβαίνουμε προς τα επάνω. Η αναγόμωση με στάξιμο, συσσωρεύει υγρό στο επάνω μέρος και αν δεν του δώσουμε χρόνο να απορροφήσει , μπορεί να μας κάνει υπερροή στην αρχή και πιθανόν και διαρροή εξωτερικά.